-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Depremden korkan Gaziemirli çocuklara özel terapi
Gaziemir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde uygulanan Çocuklarla Grup EMDR Terapisi’yle, deprem korkusu yaşayan çocuklara psiko-sosyal destek veriliyor, kaygılarından kurtulmaları sağlanıyor.
Gaziemir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde uygulanan Çocuklarla Grup EMDR Terapisi’yle, deprem korkusu yaşayan çocuklara psiko-sosyal destek veriliyor, kaygılarından kurtulmaları sağlanıyor.
Son yıllarda İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde yaşanan depremler, çocuklar başta olmak üzere her yaşta bireyde psikolojik sorunlara yol açıyor. Gaziemir Belediyesi de deprem nedeniyle kaygı bozukluğu yaşayan çocuklara psiko-sosyal destek sağlıyor. Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen grup çalışmasında Uzman Psikolog Yağmur Cumert, Prof. Dr. Ümran Korkmazlar tarafından geliştirilen Çocuklarla Grup EMDR Terapisi’ni, deprem korkusu olan çocuklara uyguluyor. Terapide çocukların deprem korkusuyla başa çıkabilmeleri için kaynak çalışmaları, güvenli yer çalışması ve duyarsızlaştırma çalışmaları yapılıyor. Bu terapiyle, deprem korkusu yaşayan çocukların korkularını ve kaygılarını aşması amaçlanıyor. Çocuklarla Grup EMDR Terapisi, Kadın Danışma Merkezi’nde ve Cumhuriyet Semt Evleri’nde yeni gruplara uygulanmaya devam edecek.
Depremden psikolojik olarak etkilenen çocuklarda korku, endişe, panik hali, anne babadan ayrılmayı istememe, sık uyanma, uykuda sıçramalar, kâbus görme gibi problemler görüldüğünü ifade eden Uzman Psikolog Yağmur Cumert, “Ülkemizde son zamanlarda maalesef birçok deprem yaşanmakta. Bu depremler yetişkinlerin ve çocukların ruh sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Depremlerden sonra özellikle çocukların korkularında artış gözlemlenebilmektedir. Çocuklarda, yalnız uyumayı ve yalnız kalmayı istememe, uyku bozuklukları, küçük bir hareketten bile korkma durumu, ağlama isteği, yoğun bir huzursuzluk hissi, depresyon, deprem anını unutamama, karanlıktan ve okula gitmekten korkma davranışları görülebilir. Bazen de çocukların davranışlarında alt ıslatma, bebek gibi davranma, parmak emme, anne ve babaya yakın temasta durmayı çoğunlukla tercih etme gibi gerilemeler olabilir. Deprem nedeniyle sorun yaşayan çocuklara, Prof. Dr. Ümran Korkmazlar tarafından geliştirilen “Çocuklarla Grup EMDR Terapisi’ni uyguladık. Bu çalışmayla, çocukların korkularının ve depremle ilgili rahatsızlık düzeylerinin azaltılmasını, daha stabil ve regüle hale gelmelerini hedefliyoruz' diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

