• BIST 100

    10452,59%0,03
  • DOLAR

    41,27% 0,06
  • EURO

    48,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4833,16% 0,22
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 0,00

DenizBank sürdürülebilirlik hedefiyle 610 Milyon Dolar yurt dışı ihraç gerçekleştirdi

DenizBank, seküritizasyon programı kapsamında, yurt dışından 7 yıla varan vade ile 610 Milyon Dolar tutarında finansman temin etti.

EKONOMİ 18.05.2023 11:29:58 1122
DenizBank sürdürülebilirlik hedefiyle 610 Milyon Dolar yurt dışı ihraç gerçekleştirdi
Haberi Sesli Oku

DenizBank, seküritizasyon programı kapsamında, yurt dışından 7 yıla varan vade ile 610 Milyon Dolar tutarında finansman temin etti.

Banka, elde edilen kaynağı, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve iklim değişikliği risklerini ortadan kaldırmaya yönelik yeşil ekonomi projelerinin, finansmana erişimi kısıtlı olan kadın girişimcilerin ve stratejik önem atfettiği tarım sektörünün finansmanının yanı sıra 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen birey ve işletmelerin desteklenmesi hedefiyle kullanacak.

 

Emirates NBD Capital Limited (EMCAP) koordinatörlüğünde, yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı tahtında gerçekleşen işleme 12 yatırımcı katıldı. Kredinin sürdürülebilir finansmana konu olan önemli bölümünde, yatırım ve kalkınma kuruluşlarından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Proparco yer aldı. Bu fonlama aynı zamanda EBRD ve Proparco’nun Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketinin yaralarını sarmaya yönelik sağladıkları ilk finansman desteği olma özelliğini taşıyor. Edinilen yurt dışı kaynak ile birlikte Bankanın, Emirates NBD hissedarlığında ekonomiye sağladığı sürdürülebilirlik ilintili finansman miktarı 2.1 Milyar Dolara ulaştı. 

“Ülkemiz ekonomisini yurt dışı fonlamalarımızla desteklemekten mutluyuz”

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, konuyla ilgili değerlendirmesinde, ülke ekonomisini desteklemeyi milli görev addettiklerini, yurt dışı fonlamalar ile Bankaya uzun vadeli kaynak getirmeye devam etmenin kendileri için memnuniyet ve gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, “Şubat 2021’de gerçekleştirdiğimiz seküritizasyon işlemimiz ile uluslararası piyasalardan 435 Milyon Dolar tutarında fon sağlamıştık. Şimdi gerçekleştirdiğimiz 610 Milyon Dolar tutarındaki seküritizasyon işlemi ile ekonomimize katkımızı güçlü şekilde sürdürüyoruz. Temin ettiğimiz kaynağın önemli bir kısmını, gezegenimizin ve doğal kaynaklarımızın geleceği açısından yatırım yapılması bugün zorunluluk haline gelen yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve iklim değişikliği risklerini ortadan kaldırmaya yönelik yeşil ekonomi yatırımlarına ayıracağız. Bir diğer odak noktamız ise finansmana erişimi kısıtlı olan kadın girişimcilerin işlerini büyütmeleri. Edindiğimiz fonlama ile kadın girişimciliğini destekleyerek sürdürülebilirlik hedeflerinin önemli bir sacayağı olan toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda mesafe kat edilmesine katkılarımızı devam ettiriyoruz. Tarımın ülkemiz ve geleceğimiz için taşıdığı hayati öneme binaen, çiftçilerimizin finansmanı ve üretimin devamlılığı konusuna da hassasiyetle yaklaşıyor; tarımla uğraşan küçük ve orta ölçekli işletmelere desteğimizi temin ettiğimiz yeni kaynağımızla sürdürüyoruz. Yanı sıra, Türkiye tarihinin yaşadığı en büyük doğal afetin ardından, bölgenin ayağa kaldırılması için sahanın ihtiyaçları paralelinde uzun soluklu ve sürdürülebilir destek mekanizmaları yaratmanın öneminin farkındayız. Depremin ilk dakikalarından itibaren kurum olarak gerek maddi gerek insani yardımlarımızla ortaya koyduğumuz seferberliğin devamı niteliğinde, sağladığımız finansmanın önemli bir bölümünü depremden etkilenen vatandaşlarımızın ve işletmelerimizin yaralarını sarmak için kullanacağız. İşlemimizin ülkemize ve ekonomimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Türkiye ekonomisi için güçlü ortak olmaktan mutluyuz”

EBRD Finansal Kurumlardan Sorumlu Türkiye Başkan Vekili Arthur Poghosyan, iki kurum arasındaki sağlam işbirliğine vurgu yaparak; “DenizBank, EBRD'nin önemli bir ortağı ve bu projede onlarla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. DenizBank ile birlikte Afet Eylem Çerçevesi kapsamında sağladığımız bu desteğin 6 Şubat depremlerinin ardından normal hayata dönmek için mücadele eden sayısız kişi ve şirkete yardımcı olacağına eminim. EBRD olarak, etkilenen bölgelerdeki beşeri sermayeyi, istihdamı ve geçim kaynaklarını desteklemek ve bu şehirlerin Türkiye ekonomisine yeniden entegrasyonunu sağlamak için finansal ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Kriz ve belirsizlik zamanlarında, finansal kuruluşlar ve bir bütün olarak Türkiye ekonomisi için güçlü bir ortak olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. 

“İş birliğimizi daha da güçlendireceğiz”

IFC Türkiye ve Orta Asya Direktörü Wiebke Schloemer, Türkiye’ye verdikleri uzun vadeli destekleri dile getirerek, “Bu finansmanla, işletmeleri ayakta tutmak ve ekonomik büyümeyi artırmak için, Türkiye’deki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve küçük ölçekli çiftçileri desteklemeyi hedefliyoruz” dedi ve “DenizBank ile işbirliğimizi daha da güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz, bu amaçla ekonomide yetersiz hizmet alan kesimlerin finansmana erişimini artırmak için yeni projeler aramaya devam edeceğiz” diye ekledi.

“İklim finansmanına destek sağlama misyonumuzu sürdürüyoruz”

Proparco Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü Stéphane Froissardey, “DenizBank’a sağladığımız finansman aracılığıyla Türk bankacılık sektörünü desteklemek için uluslararası kalkınma kuruluşlarıyla güçlerimizi birleştirmekten gurur duyuyoruz. Proparco’nun Türkiye'de yurt dışı havale akımlarına dayalı ilk seküritizasyon işlemi olan bu proje, ayrıca iklim finansmanına destek sağlama stratejimizle de örtüşüyor. İlave olarak tüm paydaşların da önemli iş birliği ile finansmanın bir kısmını 6 Şubat felaketinden etkilenen depremzedelerin yaralarını sarmak için kullanacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda gelecekte de itibarlı ve etkin iş ortaklarımızla projelerde birlikte yer almayı sürdüreceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Motorcu Küçük Dayı Yeni Yerinde

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kardeş Kent Bingen, Ekim ayında Anamur Belediyesi’ne Hasta Nakil Ambulansı Hibe Edecek.

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

Kaymakamlıktan Su Kaplumbağalarına Can Suyu

Bozyazı Gölevezi ve Kavutu Gülnar 8. Ekonomi Sempozyumunda

Gökyüzünde Gizemli Işıklar Anamurda da Dikkatli Gözlemcilerin Takibindeydi

Bez Kalemlik ile Doğal ve Sağlıklı Seçenekler

Popo Büyütme ile Brezilya Kalçalarının Sırrını Keşfedin

Meme Dikleştirme Operasyonları ile Daha Doğal ve Çekici Görünüm

​Anamur'da Elektrikli Bisiklet Kazası: 2 Yaralı

Güvenli ve Verimli Çalışma için İdeal Ekipmanlar

Modern Moda Dünyasında Abiye Elbiseler: Stil, Kombin ve Tavsiyeler

Husi Başbakanı İsrail Saldırısında Öldü

Ataşehir’de Ev Dekorasyon ve Tadilat Hizmetlerinde Şahin Dekor’un Farkı

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Kaymakam Duru'dan Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Son Dakika Otel Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Futbol Ayakkabısı ile Krampon Arasındaki Farklar Nelerdir?

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

En Son Haberler - Turkinform.com.tr

Eleman İlanları ile Doğru İşe Doğru Kişi

Fotoğraftaki O Masumiyet:Bir Meleğin Anneye Bakış Anı

Dereköy’ün Koca Çınarı Vefat Etti

MHA - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen operasyonda 15 bin 800 boş makaron, 3.480 doldurulmuş makaron ve 30 kg tütün ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

Yükleniyor

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

Dereköy’ün Koca Çınarı Vefat Etti

MHA - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen operasyonda 15 bin 800 boş makaron, 3.480 doldurulmuş makaron ve 30 kg tütün ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

Bozyazı Tarımı için Genel Sayım Devam Ediyor

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.