• BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,09% 0,24
  • EURO

    38,04% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2874,38% 1,61
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54

Deniz O Sempzyuma Katıldi

MHA-Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Mersin Üniversitesi ile Eğitim, Kültür ve Birlik Derneği işbirliğinde düzenlenen "4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu'na" katıldı.

GÜNCEL 21.09.2024 23:00:45 92
Deniz O Sempzyuma Katıldi

MHA-Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Mersin Üniversitesi ile Eğitim, Kültür ve Birlik Derneği işbirliğinde düzenlenen "4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu'na" katıldı.

Anamur Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Deniz; "Değerli protokol, kıymetli misafirler, Mersin Üniversitesi ile Eğitim Kültür, Birliktelik Derneği iş birliği ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile düzenlenen “4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu”na hoş geldiniz. 
Öncelikle teması ve içeriği bakımından son derece önemli gördüğüm uluslararası nitelikte bir sempozyumun ilçemizde düzenlenmesinden duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Sempozyum dolayısıyla ilçemize yurt içinden ve yurt dışından gelen kıymetli bilim insanlarına da şükranlarımı sunarım. 
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de belirttiği gibi; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” Onun için eğitim-öğretim işlerine gereken önemin hassasiyetle verilmesi gerektiğini söyleyebilirim. Anamur özelinde de Belediye olarak görev ve yetkimiz dâhilinde eğitim öğretim faaliyetlerine de gereken desteği vermekteyiz, veremeye de devam edeceğiz. Kadim bir geçmişe sahip olan ilçemizde tarım, ticaret, turizm gibi alanlarda yapılan faaliyetlerin yanında eğitimde, sanatta, kültürde ve sporda da gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Geniş katılımlı ve önemli bilim insanlarının desteği ile düzenlenen 4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu’nun ilçemize, Ülkemize ve bilim dünyasına katkı sunacağına inancım tamdır. Sempozyumun hazırlanmasında emeği olan başta Mersin Üniversitesi Rektörü ve Sempozyum Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol YAŞAR’a, düzenleme kuruluna, Anamur İlçe yerel yönetim amirlerine ve maddi-manevi destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi


Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu'nun ikinci oturumunda  Moderatör Doç. Dr. Muhammet Saygın'ın yönettiği "Taşeli Yöresi Sosyo-Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Potansiyeli" konulu panele Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ile birlikte konuşmacı olarak katılan Başkan Deniz, Yörede gerçekleşen sosyal ve ekonomik gelişmeler ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Taşeli Yöresi'nin tarihinin Antik Çağ'a kadar uzandığını belirten Başkan Deniz; "Taşeli Yöresi, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinden biri olan Akdeniz Bölgesi'nin orta kesiminde yer alır. Bölge yaklaşık olarak Antalya ilinin doğu kesimi ile Mersin ilinin batı kesiminden oluşur. Taşeli Yöresi, Orta Toroslar'da Alanya'nın doğusundan başlayarak kıyıda Gazipaşa, Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Silifke'nin batı kesimleri ile iç kesimlerde Gülnar, Mut ve Ermenek'i kapsayan ve arazi yapısı çok kayalık ve engebeli olan bir bölgedir. Bölge, antik çağlardan günümüze birçok kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Antik çağda bu bölgeye Taşlik Kilikya adı verilirdi. Bölgede, Antik Çağlardan günümüze üretim, hayvancılık (Küçükbaş) zeytincilik olup, tarıma elverişli alanlarda da arpa buğday, marş, mısır ve susam ekimi ile başlamıştır. Daha sonra açık tarım, vahşi sulama ile sebzecilik, meyvecilik yapılmıştır. Günümüzde ise daha çok örtü altı tarım, damlama sistemi ile sulama kullanılarak çilek, muz, çok çeşitli tropikal meyve üretimine evrilmiştir. Tam anlamı ile bilgisayarlı tarıma henüz geçilememiştir. Bölgenin dağlık olup tarımdan çok hayvancılığa elverişli olması nedeniyle yöre halkının büyük bölümü hayvancılıkla başlanan üretime uygun yaşam biçimini uzun süre kırsalda devam ettirip tarımsal ve ekonomik gelişmeye uygun değişimlerle sürdürmüştür. Hayvancılıkla birlikte orman işlemeciliği, zeytincilik, buğday, arpa yetiştiriciliği, ova bölgelerinde de az da olsa sebze ve meyvecilik yapılmıştır. Buna paralel olarak yaşam biçiminde de eğitim, sağlık, iletişim konularında gelişmeler yaşanmış, barınma yerleri inden çadıra, sayvanta, kerpiç ev ve betonarme evlere dönüşmüştür. 
Göçebelikten yerleşik hayata ve modern kentleşmeye dönüşmüştür. Tarımda basit sebze ve meyve yetiştiriciliğinden dört mevsim örtü altı sebze meyve yetiştiriciliğine geçiş daha çok çeşitlilik, alternatif tropikal meyve yetiştiriciliği, ihracat yapılması, üretim, işleme ve pazarlama da modern usullerin kullanılması bölgenin refah seviyesini yükseltmiştir. 
Üniversitelileşme, kadınların sosyal hayata katılımı, meslekleşme, edebi – kültürel gelişmeler sağlamıştır. Ancak zenginleşme yoğun üretim faaliyetleri bölge insanının bazı kendine özgü davranışlarını değiştirmemiştir. Doğum, düğün ve defin de dayanışma ruhu, dürüstlük, cömertlik ve imece ruhu ile dayanışma hala devam etmektedir. Bizde Anamur Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetleri dışında eğitim başta olmak üzere ilçemiz Anamur’un ve bölgemizin sosyal, kültürel, ekonomik açıdan gelişmesi, vatandaşlarımızın huzur ve refah içerisinde yaşamlarını sürdürmesi için halkımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

2 gün boyunca çeşitli paneller ve etkinliklerle sürdürülen sempozyumun açılış programına Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, İstanbul eski Milletvekili Arzu Erdem, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Yayın Koordinatörü Serkan Ökten, çok sayıda öğretim görevlisi, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Salih Şahin, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, gaziler ve kurum müdürleri katıldı.

Başkan Deniz:"İlçemizi Yönetirken, Kent Konseyi ve  Akademisyenlere Fikir Alışverişinde Bulunacağız"

Mersin Üniversitesi ile Eğitim, Kültür ve Birlik Derneği işbirliğinde düzenlenen "4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu" kapsamında ilçeye gelen akademisyenleri ve Anamur Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerini akşam yemeğinde ağırlayan Başkan Deniz, Anamur Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan hizmetlerle ilgili akademisyenlere işbirliği yapacağını ifade etti.
Belediyeye bağlı 82 Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen akşam yemeğinde Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile birlikte akademisyenleri ağırlayan Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz;" Mersin Üniversitesi'nin öncülüğünde düzenlenen sempozyum nedeniyle ilçemize gelen akademisyenler ve Anamur Meslek Yüksekokulu'nda görev yapan öğretim görevlilerimiz ile akşam yemeğinde  bir araya geldik. Yemek davetimize katılan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. İlçemizin her alanda gelişmesi ve çağın gerektirdiği donanımlara sahip olması için olan birlikteliğimizi ve fikir alışverişimizi sürdüreceğiz" dedi.

2 gün boyunca gerçekleştirilen 4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu kapsamında Anamur Meslek Yüksekokulu kampüsünde bulunan toplantı salonunda çeşitli seminer ve panellerin gerçekleştirildiği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: deniz o sempzyuma katıldi

PSV Ivan Perisic'i açıkladı

Adrien Rabiot Marsilya'ya Transfer Oldu

Fatih Terim'den iddialı sözler

Beşiktaş'tan Euroleague'e Kritik Adım

Deniz O Sempzyuma Katıldi

Esin Öğretmen, Anılarını Yazdığı Kitabını Lösemili Çocuklara Bağışlıyor

Anamur Cezaevi'nde Mevlid-i Nebi Coşkusu

11. Sınıf Konuları Nelerdir?

YouTube İzlenme Satın Al Hizmeti Nedir?

Profesör Doludenizin oğlu tutuklandı

Güncel Trendler ve Teknolojiler

Mars'ta İnsan Yaşamına Bir Adım Daha Yaklaşıldı

Bilim ve Keşifler ve Tarihteki Önemli Bilimsel Atılımlar

Bilim ve Keşifler: Yeni Ufuklara Yolculuk

Büyük Savaşlar ve Çatışmalar ve Tarihin Karanlık Yüzü

Festivaller, Hareketler ve Yaşam Hikâyelerinin Gizemli Sırrı

Yapay Zeka, Sürdürülebilirlik ve Sosyal Medya Etkileri

‘Derun’, Ekim Ayında İki Büyük Festivalde Yarışacak

Toyota Boshoku Türkiye ve TB Sewtech Turkey’den sıfır karbon emisyonu hedefi için büyük yatırım

Jandarma’dan Öğrenci Servislerine Sezon Kontrolü

Mersin’de Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok: 1 Tutuklu

Aydıncıkta Göçmen Kaçakçılığına Darbe: Jandarmadan Başarılı Operasyon

KEMİK ERİMESİNDEN KORUNMANIN YOLLARI

Hüseyin GümüştaşAta Sporumuz Yağlı Güreşte Anamur’un Gururu Oldu

AK Parti Mersin’de kongre sürecine girdi

Geçmişten Geleceğe Gizemli Dokunuş

Doğanın Milyarlarca Yıllık Dengesi Tehdit Altında

Başkan Kıvılcım, "Kırtasiye Alışverişinizi Güvenilir Ellerden Yapın"

Ev Yapımı Yoğurdun Eşsiz Faydaları

Bozdoğan Halkına Rağmen Jeotermal Çalışmaları Devam Ediyor

Yükleniyor

Deniz O Sempzyuma Katıldi

Esin Öğretmen, Anılarını Yazdığı Kitabını Lösemili Çocuklara Bağışlıyor

Anamur Cezaevi'nde Mevlid-i Nebi Coşkusu

Profesör Doludenizin oğlu tutuklandı

‘Derun’, Ekim Ayında İki Büyük Festivalde Yarışacak

Toyota Boshoku Türkiye ve TB Sewtech Turkey’den sıfır karbon emisyonu hedefi için büyük yatırım

Jandarma’dan Öğrenci Servislerine Sezon Kontrolü

Mersin’de Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok: 1 Tutuklu

Aydıncıkta Göçmen Kaçakçılığına Darbe: Jandarmadan Başarılı Operasyon

KEMİK ERİMESİNDEN KORUNMANIN YOLLARI

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

PSV Ivan Perisic'i açıkladı

Adrien Rabiot Marsilya'ya Transfer Oldu

Fatih Terim'den iddialı sözler

Beşiktaş'tan Euroleague'e Kritik Adım

TransAnatolia’nın İlk Gününde Yarışmacılar Mersin’den Aladağ’a sürdü

Türkiye’de Futbol Tutkusu Yine Zirvede: Haftanın Google Arama Trendleri

Mersinli Genç Güreşçi Fatih Aydın Dünya Üçüncüsü

En Genç Ralli Pilotumuz Kerem Kazaz’dan Uluslararası Transfer

Taylor Swift ile Fantastik Futbol Dünyası Buluştu

Galatasaray, Okan Buruk'un 100. Maçında Konya'dan 3 Puanla Döndü

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

E-öğrenme trendleri aldı başını gidiyor

Uzaktan Çalışma Teknikleri ve İletişim Uygulamaları

Özel Üniversitelerde Ücret Artışları: Yüzde 150’ye Varan Zamlar Şok Yarattı

Sosyal Sorumluluk ve Toplum Hizmetleri: Yaşam Ayavefe'nin Desteklediği Projeler

Anamur'da Miniklerin Mezuniyet Sevinci: Yıl Sonu Etkinliği Coşkuyla Kutlandı

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulunda Erasmus Hareketliliği Devam Ediyor

EKPSS, Sonuçları 23 Mayısta Açıklanacak

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
12.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
13.Trabzonspor 4 0 0 4 0 4
14.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
15.Kayserispor 4 0 1 3 -1 3
16.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
17.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1