9132,8%1,12
34,54% 0,23
36,42% 0,22
2958,46% 0,81
4958,14% 0,59
MHA-Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Mersin Üniversitesi ile Eğitim, Kültür ve Birlik Derneği işbirliğinde düzenlenen "4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu'na" katıldı.
MHA-Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Mersin Üniversitesi ile Eğitim, Kültür ve Birlik Derneği işbirliğinde düzenlenen "4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu'na" katıldı.
Anamur Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Deniz; "Değerli protokol, kıymetli misafirler, Mersin Üniversitesi ile Eğitim Kültür, Birliktelik Derneği iş birliği ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile düzenlenen “4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu”na hoş geldiniz.
Öncelikle teması ve içeriği bakımından son derece önemli gördüğüm uluslararası nitelikte bir sempozyumun ilçemizde düzenlenmesinden duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Sempozyum dolayısıyla ilçemize yurt içinden ve yurt dışından gelen kıymetli bilim insanlarına da şükranlarımı sunarım.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de belirttiği gibi; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” Onun için eğitim-öğretim işlerine gereken önemin hassasiyetle verilmesi gerektiğini söyleyebilirim. Anamur özelinde de Belediye olarak görev ve yetkimiz dâhilinde eğitim öğretim faaliyetlerine de gereken desteği vermekteyiz, veremeye de devam edeceğiz. Kadim bir geçmişe sahip olan ilçemizde tarım, ticaret, turizm gibi alanlarda yapılan faaliyetlerin yanında eğitimde, sanatta, kültürde ve sporda da gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Geniş katılımlı ve önemli bilim insanlarının desteği ile düzenlenen 4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu’nun ilçemize, Ülkemize ve bilim dünyasına katkı sunacağına inancım tamdır. Sempozyumun hazırlanmasında emeği olan başta Mersin Üniversitesi Rektörü ve Sempozyum Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol YAŞAR’a, düzenleme kuruluna, Anamur İlçe yerel yönetim amirlerine ve maddi-manevi destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi
Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu'nun ikinci oturumunda Moderatör Doç. Dr. Muhammet Saygın'ın yönettiği "Taşeli Yöresi Sosyo-Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Potansiyeli" konulu panele Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ile birlikte konuşmacı olarak katılan Başkan Deniz, Yörede gerçekleşen sosyal ve ekonomik gelişmeler ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
Taşeli Yöresi'nin tarihinin Antik Çağ'a kadar uzandığını belirten Başkan Deniz; "Taşeli Yöresi, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinden biri olan Akdeniz Bölgesi'nin orta kesiminde yer alır. Bölge yaklaşık olarak Antalya ilinin doğu kesimi ile Mersin ilinin batı kesiminden oluşur. Taşeli Yöresi, Orta Toroslar'da Alanya'nın doğusundan başlayarak kıyıda Gazipaşa, Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Silifke'nin batı kesimleri ile iç kesimlerde Gülnar, Mut ve Ermenek'i kapsayan ve arazi yapısı çok kayalık ve engebeli olan bir bölgedir. Bölge, antik çağlardan günümüze birçok kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Antik çağda bu bölgeye Taşlik Kilikya adı verilirdi. Bölgede, Antik Çağlardan günümüze üretim, hayvancılık (Küçükbaş) zeytincilik olup, tarıma elverişli alanlarda da arpa buğday, marş, mısır ve susam ekimi ile başlamıştır. Daha sonra açık tarım, vahşi sulama ile sebzecilik, meyvecilik yapılmıştır. Günümüzde ise daha çok örtü altı tarım, damlama sistemi ile sulama kullanılarak çilek, muz, çok çeşitli tropikal meyve üretimine evrilmiştir. Tam anlamı ile bilgisayarlı tarıma henüz geçilememiştir. Bölgenin dağlık olup tarımdan çok hayvancılığa elverişli olması nedeniyle yöre halkının büyük bölümü hayvancılıkla başlanan üretime uygun yaşam biçimini uzun süre kırsalda devam ettirip tarımsal ve ekonomik gelişmeye uygun değişimlerle sürdürmüştür. Hayvancılıkla birlikte orman işlemeciliği, zeytincilik, buğday, arpa yetiştiriciliği, ova bölgelerinde de az da olsa sebze ve meyvecilik yapılmıştır. Buna paralel olarak yaşam biçiminde de eğitim, sağlık, iletişim konularında gelişmeler yaşanmış, barınma yerleri inden çadıra, sayvanta, kerpiç ev ve betonarme evlere dönüşmüştür.
Göçebelikten yerleşik hayata ve modern kentleşmeye dönüşmüştür. Tarımda basit sebze ve meyve yetiştiriciliğinden dört mevsim örtü altı sebze meyve yetiştiriciliğine geçiş daha çok çeşitlilik, alternatif tropikal meyve yetiştiriciliği, ihracat yapılması, üretim, işleme ve pazarlama da modern usullerin kullanılması bölgenin refah seviyesini yükseltmiştir.
Üniversitelileşme, kadınların sosyal hayata katılımı, meslekleşme, edebi – kültürel gelişmeler sağlamıştır. Ancak zenginleşme yoğun üretim faaliyetleri bölge insanının bazı kendine özgü davranışlarını değiştirmemiştir. Doğum, düğün ve defin de dayanışma ruhu, dürüstlük, cömertlik ve imece ruhu ile dayanışma hala devam etmektedir. Bizde Anamur Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetleri dışında eğitim başta olmak üzere ilçemiz Anamur’un ve bölgemizin sosyal, kültürel, ekonomik açıdan gelişmesi, vatandaşlarımızın huzur ve refah içerisinde yaşamlarını sürdürmesi için halkımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
2 gün boyunca çeşitli paneller ve etkinliklerle sürdürülen sempozyumun açılış programına Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, İstanbul eski Milletvekili Arzu Erdem, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Yayın Koordinatörü Serkan Ökten, çok sayıda öğretim görevlisi, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Salih Şahin, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, gaziler ve kurum müdürleri katıldı.
Başkan Deniz:"İlçemizi Yönetirken, Kent Konseyi ve Akademisyenlere Fikir Alışverişinde Bulunacağız"
Mersin Üniversitesi ile Eğitim, Kültür ve Birlik Derneği işbirliğinde düzenlenen "4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu" kapsamında ilçeye gelen akademisyenleri ve Anamur Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerini akşam yemeğinde ağırlayan Başkan Deniz, Anamur Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan hizmetlerle ilgili akademisyenlere işbirliği yapacağını ifade etti.
Belediyeye bağlı 82 Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen akşam yemeğinde Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile birlikte akademisyenleri ağırlayan Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz;" Mersin Üniversitesi'nin öncülüğünde düzenlenen sempozyum nedeniyle ilçemize gelen akademisyenler ve Anamur Meslek Yüksekokulu'nda görev yapan öğretim görevlilerimiz ile akşam yemeğinde bir araya geldik. Yemek davetimize katılan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. İlçemizin her alanda gelişmesi ve çağın gerektirdiği donanımlara sahip olması için olan birlikteliğimizi ve fikir alışverişimizi sürdüreceğiz" dedi.
2 gün boyunca gerçekleştirilen 4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu kapsamında Anamur Meslek Yüksekokulu kampüsünde bulunan toplantı salonunda çeşitli seminer ve panellerin gerçekleştirildiği belirtildi.