-
BIST 100
16035,87%-0,32
-
DOLAR
44,18% -0,07
-
EURO
50,53% 0,07
-
GRAM ALTIN
7121,15% -0,19
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Demirci: “Samimi olarak mücadele eden tek sendika Türk Eğitim-Sen’dir”
Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, “Öğretmenlik meslek kanunu sorunu çözümünde samimi olarak mücadele eden tek sendika Türk Eğitim-Sen’dir” dedi.
AFYONKARAHİSAR - 17.01.2023 - HİBYA - Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, “Öğretmenlik meslek kanunu sorunu çözümünde samimi olarak mücadele eden tek sendika Türk Eğitim-Sen’dir” dedi.
Başkan Demirci konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sendika olarak yaptıkları çalışmaları dile getirdi. Demirci, “Kasım ayında Kariyer Basamakları Sınavı yapıldıktan sonra, öğretmenlerin tepki ve mağduriyetini istismar eden sendikamsı yapılar üye devşirme amacında oldukları için konuyu unuttular. Oysaki 9 yılını tamamlayan öğretmenleri önümüzdeki yıl ayını sıkıntılar beklemektedir. İçi dolu ve sorunlardan arındırılmış bir Öğretmenlik Meslek Yasası için, Türk Eğitim-Sen, olarak 20-23 Ocak tarihleri arasında Ankara’da “Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı” düzenliyoruz. Bilindiği gibi Öğretmenlik Meslek Kanunu, 14 Şubat 2022 tarihinde yasalaşmış, o günden bugüne çeşitli tartışmaların odağında yer almıştır. Elbette bu kanun, öğretmenlik mesleği için bir ihtiyaçtı. İlk gündeme geldiği 23 Ekim 2018 tarihinden beri Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun içeriğinin adına yakışır şekilde doldurulması ve zenginleştirilmesi yönünde her türlü adımı atan, içeriğinde neler olması gerektiğini masaya yatıran ve meşru zeminde mücadelesini ortaya koyan sendikamız, sadece öğretmenlerin hak ve menfaatlerini koruyan ve gözeten bir yaklaşım içinde olmuştur.”
“Arazlı ve eksik yönleri mevcuttur”
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun arazlı ve eksik yönlerinin olduğunu belirten Başkan Demirci, “Bunun yanı sıra teklifin TBMM’ye sunulmasıyla birlikte de sendikamız yine komisyon ve genel kurul aşamasında bizzat yer almıştır. Hiç şüphesiz, 1 milyonu aşkın öğretmenin bulunduğu ülkemizde öğretmenlerin geleceğine yatırım yapan bir kanunun varlığı büyük bir kazançtır. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bugün Türk eğitim-öğretim hayatında yer alması son derece önemli ve kıymetlidir. Ancak; bu kadar uzun süredir beklenen, özlemi duyulan bu kanunun arazlı ve eksik yönleri de mevcuttur. Kariyer basamaklarında hizmet yılının esas alınmaması, yönetici atamalarında adil bir sistemin ihdas edilmemesi, öğretmenlerin muhatap olduğu mevzuat ve süreçlerin tek çatı altında toplanmaması, kadrolu-sözleşmeli öğretmen ayrımının kaldırılmaması gibi birçok hususta eksiklikleri barındıran kanun, günün koşullarına ve ihtiyaca göre revize edilmeye muhtaçtır. Nitekim, bir kısım siyasiler ve MEB yetkililerince de süreç içerisinde kanuna dair iyileştirmeler yapılacağına yönelik söylemler kamuoyuna yansımıştır.' ifadelerine yer verdi.
“Geniş kapsamlı çalıştay düzenleyeceğiz”
Türk Eğitim-Sen, olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalıştay düzenleyeceklerini belirten Başkan Demirci,”Bu noktada sorumlu sendikacılığı ilke edinen Türk Eğitim-Sen, bugün de Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalıştay düzenleyerek, komisyonlar oluşturmak suretiyle; Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmeleri, hizmet içi eğitimi kariyer basamaklarında uzman ve başöğretmen unvanlarının sınava dayalı değil, hizmet yılı esas alınarak verilmesi, Ehliyet ve liyakat sahibi yöneticilerin iş başına getirilmesi, Atama ve görevde yükselmelerde objektif ve adil bir sistemin inşası, Öğretmenlerin mali, özlük ve sosyal hakları, ek ders ücretleri, uzman/başöğretmen tazminatının emekliliğe sayılması, 10 yılını doldurmamış öğretmenlerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, Şeffaf bir ödül sisteminin getirilmesi, Öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet ve mobbinge karşı tedbir alınması gibi birçok konuyu yakın plana alacaktır. Çalıştayda tekliflerimizi hazırlayarak, paydaşlarımıza sunacağız. 20-23 Ocak 2023 tarihleri arasında 81 ilden öğretmen, okul idarecisi, özel kurum temsilcisi, akademisyenler, bürokratlar, bakanlık müfettişleri, eğitim yöneticileri ve uzman yaklaşık 200 eğitimcinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek çalıştayda, el birliğiyle kanunun muhtevasına ivme kazandıracak görüş ve teklifler hazırlanacak; oluşturulan raporlar ise Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşları, kanun koyucular ve siyasi parti temsilcileri ile paylaşılacaktır. Amacımız kanunun daha kapsayıcı ve bütün aşamaları içine alan bir düzenleme haline getirilmesidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” şeklinde konuştu.
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


