• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Danfoss 2022 yılını 10,3 milyar Euro'luk satışla kapattı

İklimlendirme, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında hizmet veren Danfoss, 2022 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

EKONOMİ 11.04.2023 12:51:58 918
Danfoss 2022 yılını 10,3 milyar Euro'luk satışla kapattı
Haberi Sesli Oku

İklimlendirme, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında hizmet veren Danfoss, 2022 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. 2022’de şimdiye kadarki en yüksek yatırım seviyesine ulaşan Danfoss; beklentileri aşarak, satışlarını %36 oranında artırıp, yılı 10,3 milyar Euro’luk satışla kapattı. Organik büyüme %15 olurken, şirketin FAVÖK çıktıları %26 artarak 1,2 milyar Euro’ya yükseldi. 

Danfoss, 2022 yılını beklentilerin üzerinde kapattı. Satışlar 2021 yılına göre %36 oranında artarak, 10,3 milyar Euro’ya ulaştı. Organik büyüme %15 olurken, tüm bölgelerde ve özellikle Kuzey Amerika'da %71 oranında büyüme sağlandı. İnovasyon, üretim kapasitesi, dijital dönüşüm ve bölgesel büyüme girişimlerine yönelik yüksek düzeyde stratejik yatırımların devam etmesinin ardından FAVÖK, 2021 yılına kıyasla %26 artarak 1 milyar 224 milyon Euro'ya yükseldi.

Danfoss 2022 yılında rekor seviyede yatırım yaptı

Danfoss'un yeşil büyüme stratejisi Core&Clear 2025, şirketin üç iş segmentini güçlendirmek, köklü uygulama bilgisini, sürdürülebilir inovasyon ve lider konumunu desteklemek için daha fazla yatırım yapılmasını sağlamak amacıyla Nisan 2022 tarihinde başlatıldı. İnovasyon harcamaları 2022 yılında %39 artışla 457 milyon Euro'ya; üretim kapasitesi, bölgeselleşme ve dijital çözümlere yapılan yatırımlar ise %44 artışla 531 milyon Euro'ya ulaştı. Semikron Danfoss ortaklığı ile elektrifikasyon alanında büyüme için ciddi yatırımlar yapan şirket, güç elektroniğinde ve elektrifikasyonda lider konumda yer alıyor. 

Danfoss Başkanı ve CEO’su Kim Fausing: 'Tüm bölgelerde büyüme için hiç olmadığımız kadar iyi bir konumdayız. Satışlarımız Amerika, Avrupa ve Asya'da neredeyse eşit seyrediyor. Üretim kapasitesine, bölgeselleşmeye ve dijital çözümlere yaptığımız rekor düzeydeki yatırımlarımızla, küresel olarak müşterilerimize sunduğumuz hizmeti daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. İnovasyon harcamalarını %39 artırarak, sınıfının en iyi teknolojilerini ve çözümlerini sunma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha gösteriyoruz. Sürdürülebilir veri merkezleri, hızla büyüyen ısı pompası pazarı ve enerji verimliliğine yönelik çözümler pazarı, otonom araçlar, makinelerin ve deniz taşıtlarının elektrifikasyonu, mobil makineler, Power-to-X ve batarya enerji depolama sistemleri için yeni teknolojilere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Ağustos ayında Semikron Danfoss'un pazarda yer almasını sağlamak, böylece güç elektroniği ve elektrifikasyon alanında lider konuma gelmek bu yaklaşımımızın en iyi örneklerinden biriydi.”

'Bu güçlü sonuçları dünya çapında yüksek performanslı ekiplerimiz sayesinde elde ettik. Çeşitlilik ve Kapsayıcılık yaklaşımıyla çalışan 42.000’e yakın çalışma arkadaşıma ve 2022’de yaşadığımız zorlukların üstesinden gelmek için birlikte çalıştığımız müşterilerimize ve ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum. Birlikte daha iyi bir gelecek inşa ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

“Türkiye bazında büyüme oranımız kur etkisinden bağımsız % 25,8 olarak gerçekleşti”

Danfoss Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İklimlendirme Çözümleri Kıdemli Satış Direktörü ve Danfoss Türkiye Genel Müdürü Mert Kalafatoğlu: “Danfoss’un 2022 yılında dünya çapında gösterdiği güçlü performansa paralel olarak Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgemizde yılı %21,3 büyüme oranıyla tamamladık. Türkiye bazında büyüme oranımız ise kur etkisinden bağımsız %25,8 olarak gerçekleşti. Zorlu piyasa koşullarına rağmen yakalanan bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye, büyüme potansiyeli açısından Danfoss için son derece önemli bir ülke olmaya devam ediyor. 2023 yılında da müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve meslektaşlarımızla birlikte hedeflerimize emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Danfoss 2023 yılında da büyümeyi ve 2030 İklim Hedefleri için çalışmayı sürdürecek   

Danfoss, 2023 yılında pazar payını genişletmeyi ve liderliğini korumayı hedefliyor. Satışların yıllık 10,4-11,9 milyar Euro aralığında olması bekleniyor. FAVÖK marjının, halihazırda satın alınmış işletmelerin entegrasyonunun yanı sıra yeni ürün ve çözümlerin geliştirilmesine yönelik yatırımların devam etmesinin ardından, %11,5-13,0 aralığında olması öngörülüyor. Beklenen büyüme ve karlılık performansı, küresel tedarik zinciri aksaklıklarının durumuna, politik gelişmelere, enflasyona, pandemiye ve dünya ekonomisindeki genel büyüme oranlarına bağlı olarak değişiklik gösterebileceği belirtiliyor.

Danfoss, müşterileriyle birlikte, pazara sunduğu teknolojiler ve çözümlerle küresel ve bölgesel iklim hedeflerine katkıda bulunmak için büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyor. Şirket, 2030 yılına kadar küresel operasyonlarını karbondan arındırma kararlılığını sürdürüyor ve bu kapsamda Karbonsuzlaştırma, Döngüsellik ve Çeşitlilik & Kapsayıcılık olarak adlandırdığı üç alandaki girişimlerini yürütüyor. Danfoss, sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya, iklim ayak izini iyileştirmeye ve ESG hedeflerini gerçekleştirmeye devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Bozyazı Gölevezi ve Kavutu Gülnar 8. Ekonomi Sempozyumunda

Gökyüzünde Gizemli Işıklar Anamurda da Dikkatli Gözlemcilerin Takibindeydi

Bez Kalemlik ile Doğal ve Sağlıklı Seçenekler

Popo Büyütme ile Brezilya Kalçalarının Sırrını Keşfedin

Meme Dikleştirme Operasyonları ile Daha Doğal ve Çekici Görünüm

​Anamur'da Elektrikli Bisiklet Kazası: 2 Yaralı

Güvenli ve Verimli Çalışma için İdeal Ekipmanlar

Modern Moda Dünyasında Abiye Elbiseler: Stil, Kombin ve Tavsiyeler

Husi Başbakanı İsrail Saldırısında Öldü

İran’da İdam Cezaları Tırmanıyor

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Kaymakam Duru'dan Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Son Dakika Otel Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Futbol Ayakkabısı ile Krampon Arasındaki Farklar Nelerdir?

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

En Son Haberler - Turkinform.com.tr

Eleman İlanları ile Doğru İşe Doğru Kişi

Fotoğraftaki O Masumiyet:Bir Meleğin Anneye Bakış Anı

Dereköy’ün Koca Çınarı Vefat Etti

MHA - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen operasyonda 15 bin 800 boş makaron, 3.480 doldurulmuş makaron ve 30 kg tütün ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

Jandarmadan Uyuşturucuya Büyük Darbe

Bozyazı Tarımı için Genel Sayım Devam Ediyor

Türkiye’nin İncilerinden Mersin 13 İlçesiyle Yükseliyor

Kızılay Anamur Şube Başkanı Sakine Kuz ve Heyetinden Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Karaltı'ya Anlamlı Ziyaret

Ergin Paşa Dereköy Fahri Hemşerisi Oldu

Güncel ve Anlaşılır Hukuki Belgeler için Avevrak.com

Eşini Küvette Saklayan Kadın 9 Ay Sonra Yakalandı

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

Yükleniyor

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

Dereköy’ün Koca Çınarı Vefat Etti

MHA - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen operasyonda 15 bin 800 boş makaron, 3.480 doldurulmuş makaron ve 30 kg tütün ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

Bozyazı Tarımı için Genel Sayım Devam Ediyor

Kızılay Anamur Şube Başkanı Sakine Kuz ve Heyetinden Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Karaltı'ya Anlamlı Ziyaret

Ergin Paşa Dereköy Fahri Hemşerisi Oldu

Eşini Küvette Saklayan Kadın 9 Ay Sonra Yakalandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.