Tarih: 10.02.2023 18:40

Daha güzel bir dünya için “sürdürülebilir sanat”

Facebook Twitter Linked-in

Dergi henüz yeni bir kavram olan ve zamanla akademik literatürde kendine geniş bir alan bulacağı düşünülen sürdürülebilir sanatı, bu konuda uzman isimlerle konuştu. İleri ve geri dönüşüm tekniklerinin de kullanımıyla “ekolojik sanat” kavramı içerisinde adını sık sık duyduğumuz “sürdürülebilir sanat” kavramını, hem Türkiye’deki hem de Dünya’daki örnekleriyle gözler önüne seren dergide, Dünya’dan ve Türkiye’den örneklere de yer verilmiş. Dergi sayfalarında sanat haberleri yanında ilginç röportajlarda bulunuyor.

Sanat dolu bir dergi

Dergi içeriğinde sanat dolu haberler, röportajlar, araştırmalar yer aldı. Çağdaş sanatçı POLVO’nun “Why So?” başlıklı ilk kişisel heykel sergisi hakkındaki düşünceleri bir hayli dikkat çekti.

Nisan ayında yayınlanacak olan bir sonraki İstanbul Sanat Dergisi’nde, 1873 yılında açtığı ilk sergisinin 150. yılında Şeker Ahmed Paşa’yı anlatacağını ifade eden dergi, konuya dair bir ön duyuru yaptı. Dünya Turizm Örgütü’ne üye FEST Travel ile bu yıl 20. yılını dolduracak Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın birlikte geliştirdikleri “Karbon Ayak İzi Ormanı” hakkında ayrıntılar da dergi sayfalarını süsledi.

İstanbul’un tarihine dokunan mimarlar Aylin & Orhan Engin, restorasyonun önemi ve ayrıntıları hakkında açıklamalarda bulundular.

Kamusal figüratif heykel çalışmalarının yaratıcısı olarak bilinen Mustafa Toygar, heykel sanatının bugününü ve projelerini dergi okuyucuları için paylaştı.

“Sanattaki hiyerarşi zincirinin kırılması hoşuma gidiyor” sözleriyle yapay zeka ve sanat ilişkisine dair projeler geliştiren Bager Akbay, Emel Altay’ın sorularını cevapladı. Pınar Baltacı, Galata’nın tütün ‘Depo’sunun sanatın sesi olmayı sürdürüyor olmasından duyulan memnuniyeti paylaştı.

Çocuklara özel müzayedenin yaratıcısı Rahmi Çöğendez, bu müzayedelerin detaylarını İstanbul Sanat Dergisi okuyucularına aktardı. Çocukların sanatla iç içe olmasının önemini vurgulayan Çöğendez; “Dünyayı kültür ve sanat kurtaracak!” mesajı verdi.

Eski zamanlardan bir Beyoğlu aşkı… Kendisi de bir mübadil torunu olan Yasemin Özek, sınır tanımayan bir aşkı kaleme aldığı “Angeliki ile Mehmet” ve serinin ikinci romanı “Bu Böyle Yarım Kalmayacak”a dair merak edilenleri anlattı.

Tiyatro Mitos’tan yepyeni bir kadın hikâyesi “Yan Rol” de dergi sayfalarını süsledi.

Fotoğrafçı Ali Taptik, fotoğraf çalışmalarını şöyle özetledi: “Evimin içini sokaktan ayıran neyse onu anlamaya çalışıyorum.” Müzik alanında da önemli röportajlara imza atan dergide Müzisyen Prof. Cana Gürmen; “Barışçıl bir dünyada yaşamak istiyorsanız ruhlarınızı besleyin” derken, usta müzisyen Uğur Dikmen ise hayata geçirmeye hazırlandığı büyük projesini açıkladı.

Moda Deniz Kulübü’nde gerçekleştirilen “Ressam Sofraları” etkinliğinin son konuğu Henri Matisse oldu. Geceye dair detaylar, dergi sayfalarında paylaşıldı. Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Stephen Wayda ilk sergisi için İstanbul’u tercih ederken, RED art İstanbul’da ünlüler geçidi vardı.

En yeni albüm, film ve sanat kitapları da her sayıda olduğu gibi yine İstanbul Sanat Dergisi sayfalarında yer aldı.

 


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —