Tarih: 29.10.2023 18:24

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anamur da Coşku ile Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü, tüm yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Anamurda da coşkulu bir şekilde kutlandı.  Dün Yeni Cumhuriyet Meydanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından kutlamanın bugünkü bölümü, saat 09:30’da Kaymakam Bilal Bozdemir’in makamda tebrikleri kabulü ile başladı.

 Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları Ören Sefa Mert Stadyumunda devam etti. Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Bosna Hersek Kojnic Belediye Başkanı Osman Caniç, Cumhuriyet Başsavcı vekili Bilal Güven, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Halkeğitim Müdürü İsa Çeledbi, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel ve Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın eşliğinde Anamur halkının ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kaymakam Bilal Bozdemir günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim 1923 ile bugüne dair nüfus, eğitim, ekonomi, sağlık, askeri donanım ile ilgili Cumhuriyetimizin 100 yıllık geçmişi ile günümüzü karşılaştırdı. Vatandaşın büyük alkış aldığı konuşmanın ardından öğrenciler Cumhuriyet Bayramımız,  vatan topraklarımız ve ay yıldızlı bayrağımız ile ilgili anlamlı şiirler okudular. 
Şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerle İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün düzenlediği ilçe geneli voleybol turnuvasında finale kalan ve ilk üç dereceye giren takımların kupaları protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi.  Tören, Anamur Halkeğitim Müdürlüğü Usta öğreticilerinin ve öğretmenlerin eğittiği öğrencilerin halkoyunları, zeybek ve son dans gösterileri  geçit töreni ile sona erdi. Anamur’un Kore ve Kıbrıs gazileri tören sonunda, Cumhuriyet Bayramınız Kutlu olsun. Nice 100 yıllara’ diyerek Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılını kutladılar. 
MHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —