-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,34% 0,02
-
EURO
51,22% -0,11
-
GRAM ALTIN
6245,63% -2,76
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'güven ve istikrar' vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki balkon konuşmasını bu seçimlerde Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden gerçekleştirdi. Güven ve istikrar kavramına dikkati çekerek kazananın Türkiye olduğunun vurgusunu yapan Erdoğan, yeni ekon
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan Ankara'ya dönüşünde TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhur ittifakını oluşturan partilerin genel başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte 'Duyanlara duymayanlara' şarkısıyla çıktığı Beştepe'deki balkondan halka seslendi.
'Milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıl daha bizlere tebliğ etmiştir' diyen Erdoğan, 'Sizler Cumhur İttifakı'nı mahçup etmedniz. Bu yolda beraber yürüdük' dedi.
'KAZANAN TÜRKİYE'DİR; KİMSEYE KIRGIN, KÜSKÜN DEĞİLİZ'
'Bugün kimse kaybetmemiş, 85 milyonun tamamı kazanmıştır' diyen Erdoğan, 'Milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereği olarak kimseye kırgın, küskün, kızgın, öfkeli değiliz. Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz, milli hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Biz bu çağrıyı laf olsun diye değil, tüm kalbimizle yapıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye'nin gücü 85 milyonun hep beraber olmasından kaynaklanıyor' diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı ile girdiği seçimlerde milletvekili kaybettiğini belirterek, eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şimdi burada ben hesap uzmanı değilim. Ama hesap uzmanın hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018'de CHP'nin vekil sayısı 146'ydı. 2023'te vekil sayısı 169. Gördüğünüz gibi bir artış var fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı 129'a düştü. 146'dan 129 vekile düşüren şimdi 'Haydi' diyemezsiniz. Kandil'dekilerle 'Haydi' diyebilirsiniz ama bu millet yutmadı. Şimdi 17 vekil düşmüş durumda' değerlendirmesinde bulundu.
Aylardır karşılarında kurulan ittifakları gördüklerini belirten Erdoğan, 'Kimlerin kimlerle beraber olduğunu gördünüz. Başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Bu millet, mayasının ne kadar sağlam, basiretinin ne kadar güçlü olduğunu yaşadığı her badirede tekrar tekrar ispatlamıştır. Bundan dolayıdır ki, Türk Milleti'nin asla zafiyetini yakalama gibi gayretin içine girenler yine kaybedeceklerdir' dedi.
GÜVEN VE İSTİKRAR VURGUSU
Güven ve istikrar kavramına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki kavramının çok önemli olduğunu söyledi.
Güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracaklarını belirten Erdoğan, yatırım ve istihdam odaklı üretim ekonomisini inşaa edeceklerini kaydetti.
Suriye topraklarındaki güvenli bölgelere bugüne kadar 600 bine yakın kişinin gönüllü olarak geri dönmesini sağladıklarını anlatan Erdoğan, 'Katar'la işbirliği yaptık. Birkaç yıl içinde 1 milyon kişinin daha Suriye'ye dönüşünü temin edeceğiz' dedi.
LİDERLERLE BİRLİKTELİK POZU
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının sonunda Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin liderleri 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısı eşliğinde kürsüye takdim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle birlikte el ele tutuşarak, Beştepe'deki vatandaşları selamladılar.
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


