• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Cumayeri mevkisinin imar sorunu çözülüyor

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Tekirova Mahallesi Cumayeri mevkisindeki imar planı ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

GÜNCEL 16.01.2023 13:38:27 806
Cumayeri mevkisinin imar sorunu çözülüyor
Haberi Sesli Oku

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Tekirova Mahallesi Cumayeri mevkisindeki imar planı ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Uzun yıllardır çözülemeyen imar planın sona yaklaştığının müjdesini veren Başkan Topaloğlu, 186 dönüm içindeki 121 kişinin muvafakatname vererek tapularına kavuşabileceklerini söyledi.

Kemer Belediyesi Tekirova Hizmet Binası’nda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Topaloğlu’na, Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Gülsüm Bal, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Recep Yılmaz, Kemer Belediyesi Tekirova Sorumlusu Adem Barış, Tekirova Mahalle Muhtarı Mustafa Barış eşlik etti.

Toplantıda, Başkan Topaloğlu ve Başkan Yardımcısı Bal, Cumayeri mevkisindeki imar planı ile ilgili vatandaşlara bilgiler verdi. Başkan Yardımcısı Bal, vatandaşların merak ettiği sorulara da teknik bilgiler dahilinde cevap verdi.

İmar planı ilgili yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Topaloğlu, bir bölgede imar planı yapılmadan hiçbir hizmet yapılamadığına işaret ederek, yeşil alan, okul, sağlık ocağı gibi hizmetlerin olması için imar sorunlarının çözüme kavuşması gerektiğini söyledi.

Başkan Topaloğlu, Tekirova merkezde imar sorununu çözüme kavuşturduklarını hatırlatarak, “Tekirova’nın içinde yeri olanlar tapularını E-Devlet’te görebiliyor. Önümüzdeki günlerde de burada bir tapu dağıtım töreni yapacağız. Karayolunun ikiye böldüğü Cumayeri mevkisinde de belediye personelimiz 4 aydır çalışıyor. Hisse taksiminin olması için herkesten tek tek imza alınması gerekiyor. Bu konuyla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Vatandaşlar muvafakatnamelerini verecek ve en kısa sürede Cumayeri mevkisinin imar planını bitireceğiz. Tekirova halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, emeği geçen başta Belediye Başkanı Necati Topaloğlu olmak üzere belediye çalışanlarına teşekkür ettiğini belirterek, Tekirova halkına hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Kemer Belediye Meclis Üyesi Recep Yılmaz da Cumayeri mevkisinin yıllardır çözülemeyen imar sorununun çözüme kavuşacağı için mutlu olduklarına değinerek, “İmar bana göre insanın sigortası. İmar olmadan hiçbir şey olmuyor. Yoğun çalışmalar sonucunda Tekirova Mahallesi’nin imarını bitirdik. Cumayeri mevkisinde de 186 dönümde 121 kişinin hissesi var. Burası hisseli olmasın diye çalışma yaptık. Vatandaşlar muvafakatname vererek hissesiz şekilde tapularını alacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kemer Belediyesi Tekirova Mahalle Sorumlusu Adem Barış ise Tekirova Mahallesi’nin imar konusunda en geride kalan yerlerden biri olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“2012’de başlayıp 2019’da kesinleşen 1/1000’liklerden tek bağımsız nokta gibi birkaç tane sıkıntımız vardı. Bunları Başkanımız Necati Topaloğlu bakan beyle konuşarak halletti. Biz de uzun süre çalışarak Tekirova’nın içinde 18 uygulamasını halkın isteğiyle beraber sorunsuz şekilde çözdük. Şimdi de Cumayeri mevkisinde sorunu çözüyoruz. Temiz bir şekilde halkımızın kullanımına sunacağız. Başkanım Necati Topaloğlu ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Tekirova Mahalle Muhtar Mustafa Barış, “Cumayeri mevkisinde 121 kişinin hissedar olduğu 186 dönümlük tek tapu var. İlk önce normal mevzuatta muhtarın ‘taksimler normal yapılmıştır’ diye imzası yeterli deniyordu. Antalya Büyükşehir Belediyesi bunu kabul etmemiş. Buradaki 121 kişinin muvafakatname verirse hissedar olmayacağı söyleniyor. Sağ olsun belediyemiz geldi ve ilgilendi. Vatandaşlarımızın da ikna olduğuna inanıyorum. Çünkü 121 kişi bir parsele hissedar olursa tapuda alıp satmak ve devretmek imkansız hale gelir. 121 kişiyi toplayıp tapuya gitme şansın sıfır. Ancak bu şekilde muvafakatname vererek bu işi çözeceğiz.” diye konuştu.

Vatandaşlardan Arif Sinli, Tekirova için hayırlı bir iş yapıldığını belirterek, Başkan Topaloğlu’nun vatandaşlara yardımcı olduğu sürece kendilerinin de ona yardımcı olacağını kaydetti.

Vatandaşlardan Ramiz Kalpazan, yaklaşık 20 yıldır Cumayeri mevkisinin imar sorunlarının çözülmesini beklediklerine işaret ederek, çalışmalarından dolayı Başkan Topaloğlu ve ekibine teşekkür ettiğini dile getirdi.

Vatandaşlardan Hamza Cesur, çözülme aşamasına geldiğini ifade ederek, “Vatandaş arasında bir anlaşmazlık ve sorun çıkmazsa çözüleceğini düşünüyorum. Yöneticilerin iyi niyetle hareket ettiği düşüncesindeyim. Kısa sürede çözüme kavuşacağına inancım tam.” dedi.

Vatandaşlardan Adnan Cömert, Cumayeri mevkisindeki imar sorununun kısa sürede çözüme kavuşacağını düşündüklerini aktardı.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur’un Yükselen Değeri Ankara Life ile Ayrıcalıklı Bir Yaşama Merhaba Deyin

Evcil Hayvan Sahiplenmenin En İyi Yolu

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Bozyazı da 60 Dereceye Çıkan Yeraltı Suyu Çevreyi Hareketlendirdi

Hatay’da Faciayı İtfaiye Ekiplerinin Zamanında Müdahalesi Önledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Piyasalarda Perşembe Hareketliliği: Dolar ve Euro Güne Nasıl Başladı?

Altın Piyasasında 5 Şubat 2026 Hareketliliği: Gram Altın 7.000 TL Sınırını Zorluyor, Ons Altın Küresel Belirsizliklerle Rekor Seviyelerde!

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Çocuğunuzun Instagram Takıntısıyla Başa Çıkmanın En İyi 5 Yolu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Dolar/TL’de Yatay Seyir: Piyasalar Verilere Odaklandı

BIST 100 Endeksi Küresel Rüzgarlarla Dalgalanıyor

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Görsel Performans ve Dijital Yayıncılıkta Modern Altyapı Çözümleri

Anamur ve Bozyazının Eğitim Çınarı Mehmet Uysal Hayata Veda Etti

​Anamur Yasta Çağla Tanrıverdi’yi Kaybettik

Başkan Aziz Özen'den Teşekkür Mesajı

Çatı yangını korkuttu

Anamur’da Dolu Afeti Üreticiyi Vurdu

British Shorthair Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Mersin Anamur Arasında 10 Günlük Hava Durumu

Silifke’de Trafik Magandasına Geçit Yok: "Gereği Yapıldı!" ​

Yükleniyor

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Anamur ve Bozyazının Eğitim Çınarı Mehmet Uysal Hayata Veda Etti

Başkan Aziz Özen'den Teşekkür Mesajı

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.