Tarih: 23.06.2024 13:01

Çocuklar, Hayal Dünyalarını Kâğıda Döktü

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Adile Teyze, Halkkent ve Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezlerinde eğitim gören çocuklar, dünya çapında tanınan Mersinli sanatçı Ahmet Yeşil’in adını taşıyan Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’ni gezdi. Çocuklar, Çukurova’da üreten sanatçıların eserlerinin sergilendiği ‘Frekans C’ sergisini ziyaret ettikten sonra, minderlere oturarak gördükleri eserleri özgün bir şekilde resmetti.
 Sanatla Dolu Bir Gün
Mersin Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca çocukların bilişsel, duyuşsal ve öz bakım alanlarında gelişimini desteklemenin yanı sıra, sosyal gelişimlerini de düzenlediği gezilerle teşvik ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki çocuk gelişim merkezlerinden öğrenciler, Yenişehir Belediyesi tarafından açılan Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde sergilenen eserleri büyük bir ilgiyle inceledi. Yenişehir Belediyesi’nin Sanat Galerilerinin Danışma Kurulu Üyesi Aynur Sakuçoğlu, galeride Çukurova’daki sanatçıların eserlerinin sergilendiğini belirterek, "Sanatçılar için en değerli şey, eserlerinin izleyicisiyle buluşma halidir. Etkinliğimizde Büyükşehir Belediyesi’nin okul öncesi eğitim merkezlerinden faydalanan 5-6 yaş grubu öğrencileri sergiyi gezdiler. Eminim hepsi çok etkilendiler ve ne hissettilerse kâğıda döktüler" dedi.
 Eğitici ve Eğlenceli Deneyim
Sanat Galerisi’nin Sanat Danışma Kurulu Üyesi Veli Mert, çocuklara galeri içerisindeki eserler hakkında bilgi vererek, galeri içinde nasıl davranılması gerektiği, sunum teknikleri ve resim bilgisi üzerine bilgilendirmede bulundu. Mert, "Sanatın yaşantılarla buluştuğu yerler galerilerdir. Çocuklarımızla burada küratöryel bir gezi yaptık ve onlara sanat nesnesi hakkında bilgi verdik. Sanatın bir duygu ve duygulanım alanı olduğunu hissettirmeye çalıştık" diye konuştu.
 Çocukların Sanatla İlk Buluşması
Sanat galerisini ilk defa gezen çocuklar, sanat eserlerini hayranlıkla izledi. Çocuklardan Mehmet Ali Bininci, "Beni en çok etkileyen tablo gün batımı tablosuydu bir de üç kafalı heykel. İlk defa bir sergiyi gezdim ve çok beğendim" dedi. Halkkent Çocuk Gelişim Merkezi’ne giden Arya Yılmaz ise, "Heykel, resim ve tablolar var. Tavşan tablosunun resmini yaptım. Çok güzel bir gün geçirdim" ifadelerini kullandı. Etkinliği çok beğendiğini belirten Maysa Yılmaz, "Ben buraya gelince çok mutlu oldum. İlk defa böyle bir yeri geziyorum ve çok değişikti. Öğretmenlerim bizi sürekli gezilere götürüyor. Bir sürü yeni şey öğreniyoruz" diye konuştu.  Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sanatsal etkinlikleri, çocukların hem eğlenerek hem de öğrenerek gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —