Tarih: 11.09.2023 14:51

Çocuğunuzun Okula Uyumunu Kolaylaştırmak Elinizde!

Facebook Twitter Linked-in

Uzun bir tatilin ardından okula başlamak çoğu çocuk için zor ve stresli olabiliyor. Hele hele okula ilk kez adım atıyorsa çocuğun kaygıları ve stresi daha da artıyor. Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi, okula başlangıç dönemini kolaylaştırmak için ebeveynlere rehberlik edecek bilgiler veriyor.

 

90 günü aşkın süren yaz tatili süresince birçok öğrenci aileleriyle dinlenerek, eğlenerek vakit geçirdi. Yüzdüler, bisiklete bindiler, dışarıda arkadaşlarıyla beraber oynadılar, bilgisayar oyunları oynayıp serbestçe TV izlediler. Pek çoğu canları istediği zaman yattı, istediği zaman kalktı. Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi, işte böyle keyifli ve özgürce geçirilen bir dönemden sonra öğrencilerin, hele hele okula ilk kez adım atacak miniklerin kuralların, sorumlulukların, disiplin ve sınavların olacağı okul dönemine geçişte uyum sağlamakta zorlanabileceğini hatırlatıyor.

 

Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi, 1. sınıfa ve anaokuluna ilk kez başlayacak ailelerde ise hem öğrencilerin hem de ebeveynlerin çok daha heyecanlı ve hatta stresli olabileceğinin altını çiziyor. Çocukların kafalarındaki “Karnım acıkınca ne yiyeceğim? Okul çok büyük, kaybolur muyum? Acaba annem veya babam beni almaya gelecek mi? Servis şoförü evimi biliyor mu? Öğretmenim beni sevecek mi? Tuvaletimi nereye yapacağım?” gibi sorular nedeniyle kaygı duyabileceğine dikkat çeken Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi, çocuklarına destek olmak isteyen ebeveynler için altın değerinde önerilerde bulunuyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —