9367,77%3,72
34,58% 0,33
36,23% 0,01
2987,83% 0,88
4956,37% 0,00
Çin Devlet Konseyi Yeni Korona Virüs Enfeksiyonu Müşterek Önleme ve Kontrol Mekanizması çalışma ekibi dün çevrimiçi bir basın toplantısı düzenleyerek başlıca tıbbı tedavi malzemelerinin tedarikinin garanti altına alınmasıyla ilgili
Çin Devlet Konseyi Yeni Korona Virüs Enfeksiyonu Müşterek Önleme ve Kontrol Mekanizması çalışma ekibi dün çevrimiçi bir basın toplantısı düzenleyerek başlıca tıbbı tedavi malzemelerinin tedarikinin garanti altına alınmasıyla ilgili tedbirleri ele aldı.
Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sivil İşleri Bakanlığı, Devlet Piyasa Denetleme ve Düzenleme İdaresi (SAMR) ve Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi (NMPA) dahil birkaç birimin tıbbi tedavi malzemelerinin üretim kapasitesinin artırılması, antijen test cihazı ve aşı gibi temel malzemelerin tedarikinin artırılması açısından çeşitli önlemler almakta olduğu öğrenildi.
Tıbbi tedavi malzemelerinin sağlanmasında ateş düşürücü ve analjezik ilaçların üretimi ve tedariki en önemli önceliktir. Sanayi ve Bilişim Bakanlığı, ibuprofen ve asetaminofen gibi ilaçlara kısa vadeli talep artışına yanıt olarak, önemli tedarik garantisi şirketler listesini belirterek şirketlerin üretimlerini ve kapasitelerini artırmasına yardım sağlıyor.
Sanayi ve Bilişim Bakan Yardımcısı Wang Jiangping, adı geçen iki tür ateş düşürücü ve analjezik ilaçların üretim kapasitesi büyük ölçüde artırılarak günlük üretim kapasitesinin 202 milyon tablete, günlük üretimin ise aralık ayı başına göre 4 kat artarak 190 milyon tablete ulaştığını aktardı.
Şu anda, N95 maske üreten işletmelerinin sayısı da aralık başındaki 50'den 500'e çıktı ve işletmelerin günlük üretim kapasitesi 190 milyonu aşarak yeterli tedariki garanti edebilir.
Edinilen bilgilere göre, Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi, şu an 49 çeşit yeni korona virüs antijen test cihazı onayladı, şirketlerin günlük üretim kapasitesinin aralık ayı başındaki 60 milyondan yüzde 83 artışla 110 milyona çıktı.
Çin’de artık yıllık üretim kapasitesi 7 milyar dozu ve yıllık üretim hacmi 5.5 milyar dozu aşan dünyanın en büyük yeni korona virüs aşısı üretim hattının kurulduğu belirtildi.
Son zamanlarda acil kullanım için onaylanan dört aşı ve 2 milyar doz ek üretim kapasitesiyle artan aşı talebinin karşılanabildiği öğrenildi.
Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı