Tarih: 09.02.2023 19:59

Çin ekibi Malatya’da: Hayat kurtarmak için altın zaman yoktur

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin depremle mücadelesine uluslararası toplumdan da destek gelmeye devam ediyor. Yaşanan felaketin ardından kademeli olarak Türkiye'ye yaptığı yardımları artıran Çin kamuoyu bu kez arama kurtarma çalışmalarında da aktif olarak yer alıyor.

Çin'den gelen Mavi Gökyüzü Kurtarma Ekipleri, 130 kişi İstanbul havalimanına indi. Burada alkışlarla karşılanan ekip 'Dayan Türkiye, Yapabilirsin Türkiye' sloganları attı. Ekip daha sonra İstanbul'dan hareket ederek Malatya'da çalışmalara başladı. Ekibin ilk adresi Malatya merkezde yer alan Devlet Hastanesi'nin çevresi oldu.

'Aynı gökyüzünün altındayız'

Çalışmalar öncesinde CRI Türk'e konuşan Mavi Gökyüzü Kurtarma Ekibi lideri Wang Yi, 2008 yılında Çin'de meydana gelen büyük deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti. Türkiye'de meydana gelen yıkıcı deprem sonrası doğrudan hareket geçtiklerini belirten Wang, Türk otoritelerinin de kendilerine son derece kolaylık gösterdiğini altını çizdi.

'Hepimiz kafamızı kaldırdığımız zaman aynı gökyüzüne bakıyoruz. Bu nedenle ekibimizin adı Mavi Gökyüzü' diyen arama kurtarma ekibi zamana karşı yarışta umudun kaybedilmemesi gerektiğini vurguladı. Wang, 'Hayat kurtarmak için altın zaman yoktur.' ifadesini kullandı.

Çin'in farklı bölgelerinden gelen arama kurtarma ekibinin 15'e güne kadar Türkiye'de kalması bekleniyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu- Gökhun Göçmen
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —