-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,82% -0,03
-
GRAM ALTIN
7139,68% 0,44
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
CIIE, dünya ülkelerinin Çin piyasasına kolay erişimini sağladı
Çin’in ticari merkezi Shanghai’de düzenlenen Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE) dün sona erdi. 6 gün süren fuara, 127 ülke ve bölgeden gelen 2 bin 800’den fazla şirket katıldı.
Çin’in ticari merkezi Shanghai’de düzenlenen Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE) dün sona erdi. 6 gün süren fuara, 127 ülke ve bölgeden gelen 2 bin 800’den fazla şirket katıldı. 438 çeşitte yeni ürün ve teknoloji ilk kez fuarda sergilendi. Fuarda imzalanan sözleşme tutarı geçen yıla göre yüzde 3,9 artışla 73 milyar 520 milyon ABD Doları’na ulaştı.
ABD’li esans şirketi Doterra’nın Çin şubesinin temsilcisi Owen Messick, “CIIE’ye 5 defa katıldım. İkinci defa CIIE’ye katıldıktan sonra, Çin’in Shanxi eyaletinin Pingshun ilçesinden bir mektup aldım. Mektupta, Pingshun’da yetiştirilen Lianqiao isimli bir otun esans üretiminde kullanılabileceği bildirildi. Bu mektup dolayısıyla Doterra olarak Çin’de esans araştırma çalışmalarını başlattık.” ifadelerini kullandı.
Yabancı şirketler Çin’de birçok gelişme fırsatı buldu. Büyük bir nüfusa sahip olan Çin, aynı zamanda büyük bir piyasa anlamına geliyor. 140’tan fazla ülke ve bölgenin başlıca ticari ortağı olan Çin, son 5 yılda kargo ticareti açısından dünyadaki birinciliğini korudu. CIIE aracılığıyla, dünya ülkeleri Çin piyasasına kolayca erişebilir. Dünya ülkeleri, özellikle gelişmekte olan ülkeler Çin’in gelişmesinden fayda gördü.
30 kadar az gelişmiş ülke CIIE’de ücretsiz olarak stant açtı. Gelişmiş ülkelerin yüksek teknoloji ürünlerinin yanı sıra, Gine-Bissau’dan hint fıstıkları ve Afganistan’dan halılar dahil az gelişmiş ülkelerin malları fuarda popüler oldu.
2022 yılı, Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın (RCEP) imzalanmasının 1. yıl dönümüdür. HSBC bankası tarafından kısa süre önce açıklanan “RCEP’in Yarattığı Yeni Fırsatlar” raporunda, RCEP’e taraf olan ülkelerin yüzde 93’ünün Çin’le ticari ilişkileri yoğunlaştıracağı belirtildi.
CIIE’nin başarıyla düzenlenmesi, dünya ile Çin arasındaki bağlantının kopmasının mümkün olmadığı ve dışa açıklığın kazan-kazan anlamına geldiğini gösterdi.
Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


