-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,82% -0,03
-
GRAM ALTIN
7139,68% 0,44
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı Konya'da buluştu
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, geleneksel buluşmalarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ev sahipliğinde Konya’ya taşıdı.
Başkanlar ve eşlerinin şehirdeki ilk durağı, Karatay ilçesindeki Mevlana Müzesi ve Türbesi oldu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya buluşmasıyla ilgili Mevlana Müzesi çıkışında değerlendirmelerde bulunarak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da Konya CHP İl Başkanı Barış Bektaş ve İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu’nun eşliğinde yanıtladı.
“Buluşmalarımızı Anadolu’nun ve Trakya’nın farklı şehirlerinde gerçekleştireceğiz”
“Konya'da 11 büyükşehir belediye başkanımızla birlikte, il başkanlarımızın misafiriyiz” diyen İmamoğlu, “Güzel bir birliktelik buluşması daha yapacağız. Göreve geldiğimiz ilk andan beri, bütün belediye başkanlarımızla memleketimiz adına, şehirlerimiz adına çok güzel paylaşımlarımız, çok değerli fikirleşmemiz oldu. Son ev sahipliklerimiz, fiziksel buluşmalarımız da bittiğinde, Genel Başkan’ımızla yaptığımız istişareyle, bunu artık Anadolu'nun, Trakya'nın farklı şehirlerinde yapalım, diye karar vermiştik. İlk adımını da Konya'da yapmış olduk.” ifadelerini kullandı.
“Allah, memleketimizi adalet, vicdan ve erdem yoksunu insanların kararlarından korusun”
İmamoğlu, bu anıyı Konya’da yaşamanın çok kıymetli olduğu dile getirerek, şunları söyledi:
“Hazreti Mevlana'nın huzurunda, dualarımızı ettik. Elbette ki dualarımız, memleket içindi. Allah, memleketimizi adalet yoksunu, vicdan yoksunu, erdem yoksunu insanlardan korusun. O insanların kararlarından korusun. Her yöneticiyi erdemli kılsın. Her yöneticiyi eşitlikçi kılsın, insanlarına eşit gözle bakmayı sağlasın. Buradan büyük enerjilerle illerimize dağılacağız. Konya, bize uğurlu gelecek. Şimdiden onu hissediyorum.”
“HSK'nın duruşu bile, bunun bir siyasi kararı olduğunun ispatı”
İmamoğlu, gazetecilerden gelen, “Hakkınızdaki hapis kararıyla alakalı, daha önce de birçok kez açıklamalar yaptınız. Ama ’16 milyonun hak gaspı’ deniliyor. Genel Başkanların da bu yönde ifadeleri var. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinizle alakalı olduğunu düşünüyor musunuz? Yoksa bir başka planda var mı” sorusuna şu yanıtları verdi:
“Tabii her şey mümkün. Şu anda tariflenen ceza; çok acımasız, çok vicdan yoksunu bir ceza. Uzun yıllar bir bireyi, siyasi yasaklı kılabilecek, hatta içinde hapis olan bir ceza. Tanımı, tarifi bu. Siyasi baskıyla verilmiş bir karardır. Ülkemizde ilk defa olsa, şaşıralım. Ama ülkemizde ne yazık ki son yıllarda her daim yaşadığımız baskıyla, talimatla verilmiş kararlardan bir tanesi. Bu bir iddia değildir. Net de altını çiziyorum. Bu mahkemenin ilk hakiminin görevden alınarak, istedikleri şekilde karar vermediği için, adil olduğu için, başka bir ile sürülmesine hala hiçbir ses çıkarmayan HSK'nın duruşu bile, bunun bir siyasi kararı olduğunun ispatı.”
 (600 x 400).jpg)
“16 milyon insanın iradesi cezalandırılmaya çalışılıyor”
16 milyon insanın cezalandırılmaya çalışıldığını iddia eden İmamoğlu, “Dolayısıyla böylesi bir siyasi karar alındığı noktada, biz de mücadelemizi toplumsal olarak, insanlarımızla paylaşarak, yolumuza devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin önümüzdeki genel seçimi dahil, yerel seçimi dahil aslında gasp edilmeye, şantajla sürecin kontrolü hala ellerinde tutulmaya gayret ediliyor. Milletimizin vicdanını, sadece 31 Mart-23 Haziran arasında bile anlamalarını beklerdim. Ama hala anlayamamışlar. Milletimizin daha yüksek şiddetli cevabı, önümüzdeki seçimde onlarla buluşacak.” ifadelerini kullandı.
“B planımız belli; 2023’te iktidar olmak”
İmamoğlu’nun, “Bu karardan sonra bir de ‘terör soruşturması’ başlatıldı. Bir B planınız var mı” sorusuna verdiği yanıt ise, “Bizim ‘B planımız’ diye bir şey yok. Bizim B planımız belli; 2023’te iktidar olmak, bu kötülükten kurtulmak. Onun için mücadelenin şeklini de biliyoruz biz: Milletimizle kucaklaşmak, buluşmak; toplumun, insanlarımızın coşkusunu artırmak. Onu da artıracağız. Hep birlikte millet ayağa kalkacak. Göreceksiniz; milyonlarca fark yiyecekler. O kadar söyleyeyim size” oldu.
İmamoğlu ve beraberindeki heyet, cuma namazlarını da Selçuklu ilçesindeki Hacı Veyiszade Camii’nde kıldı.
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


