Tarih: 06.07.2024 01:05

CHP'den Anemurium Antik Kenti'ndeki Betonarme Yapıya Ortak Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Anamur, Mersin – (MHA) Son günlerde ulusal basında da yer bulan, Anemurium Antik Kenti’nde beton yapı inşa edilmesine yönelik tepkiler artarak devam ediyor.  CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Çevre Komisyonu Başkanı Ali İlhan Ayhan tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında dile getirildi.
 CHP Anamur İlçe binasında gerçekleştirilen basın toplantısına, CHP Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, Çevre Platformu gönüllüleri ve partililer katıldı. Toplantıda, Anemurium Antik Kenti’nde yapılan çevre düzenlemesi kapsamında betonarme yapıların inşa edilmesine karşı duyulan rahatsızlık ifade edildi.


 "Anemurium Antik Kenti Dünya Mirasıdır"
CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı, açıklamasında, “Geçmişi M.Ö. 4. yüzyıla dayanan Anemurium Antik Kentimiz, 1. dereceden sit alanı olup, ülkemizin ve dünyanın nadide kültür miraslarından biridir. Yaklaşık 2 bin yıldır varlığını sürdüren bu antik kent, restorasyon ve çevre düzenlemesi adı altında girişe kapatılmış ve vatandaşlarımızın ziyaretine engel olunmuştur” dedi.
 Çakırcı, 1. dereceden sit alanlarında betonarme yapıların yapılamayacağını belirterek, “Üzülerek görüyoruz ki, antik kentimizde restorasyon adı altında betonarme yapı inşa edilmiştir. Geçmiş belediyeler döneminde mobil duş ve tuvalet yapımına dahi izin verilmeyen bu alanda, çevre düzenlemesi adı altında yapılan bu ucube yapının bir an önce eski haline getirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 "Yasalara Uygun Direniş Göstereceğiz"
Çakırcı, ilgili kurumların taleplerini yerine getirmemesi durumunda yasalara uygun şekilde direniş göstereceklerini belirterek, “Daha önce turizm uygulamaları kapsamında doğal güzelliklerin rant için heba edildiğine şahit olduk. Aynı durumun kentimizin başına gelmemesi için, tüm Anamurlu hemşehrilerimi ve siyasi partileri Anemurium Antik Kenti’ne sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi. "Kültürel Mirasımıza Sahip Çıkmalıyız"
CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Çevre Komisyonu Başkanı Ali İlhan Ayhan da yaptığı açıklamada, Anemurium Antik Kenti’nin korunması gerektiğini vurgulayarak, “Bu konuda tüm yerel dinamiklerin iş birliği yapması önemlidir” dedi.
 Basın toplantısına katılan CHP Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, Çevre Platformu gönüllüleri ve partililer, Anemurium Antik Kenti’nin korunması için başlatılan bu mücadelenin yanında olduklarını ifade ettiler.
 Anamur halkı ve çevre koruma gönüllüleri, Anemurium Antik Kenti’nin betonarme yapılardan arındırılarak, gelecek nesillere bozulmadan aktarılması için başlatılan bu mücadelenin önemli bir adım olduğunu belirtti.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —