• BIST 100

    9333,42%0,61
  • DOLAR

    39,27% 0,30
  • EURO

    44,82% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4260,42% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6744,07% 0,00

CFE 2023 Fuarı, halıcılık sektörünü zirveye taşıyacak

Halının üretim merkezi olan Türkiye, aynı zamanda halı ticaretinin de merkezi olmaya hazırlanıyor.

GÜNCEL 19.06.2023 10:11:15 691
CFE 2023 Fuarı, halıcılık sektörünü zirveye taşıyacak
Haberi Sesli Oku

Dünyadaki halı ihracatının yaklaşık yüzde 17’sini gerçekleştiren Türk halıcılık sektörü, 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ilk kez düzenlenecek olan CFE 2023 - Carpet & Flooring Expo Fuarı’nda ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. 

Fuar, halıda bir dünya markası olan Türkiye’yi daha yukarılara taşımayı hedefliyor.  Dünyaya yön veren Türk halı sektörünün 2023 Mayıs ayı ihracatı yüzde 48,5 artışla 234 milyon 317 bin dolar olarak gerçekleşti. 

Halının üretim merkezi olan Türkiye, aynı zamanda halı ticaretinin de merkezi olmaya hazırlanıyor. Bu yıl birincisi düzenlenecek olan CFE 2023 - Carpet & Flooring Expo Fuarı, 43 yıllık bilgi birikime sahip Tüyap Fuarcılık Grubu, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) iş birliğiyle düzenlenecek. Fuarın halı ve zemin kaplama sektöründe ülkemizin ticari hedeflerine önemli katkılar sunması hedefleniyor.

Fuarın bugün İstanbul’da yapılan basın toplantısına Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler’in yanı sıra sektör temsilcileri katılarak; basın mensuplarına Carpet & Flooring Expo’nun gelecek hedeflerini aktardılar.

Fuarda, el yapımı halı ve kilimler, makine yapımı halı, kilim ve paspaslar, seccade çeşitleri, tekstil zemin kaplamaları, duvardan duvara, esnek zemin kaplamaları, laminant, ahşap ve parke, doğal taş, mermer ve seramik karolar, suni çim ve spor zeminleri, lifler, iplikler ve tekstiller, tekstil makine ve aksesuarları, döşeme ekipmanları, temizlik ve uygulama teknolojileri sergilenecek.

Özellikle Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Kuzey Afrika, İskandinavya bölgelerinden yüksek sayıda ziyaretçi beklenirken, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Irak, Mısır, Libya, İngiltere, Bulgaristan, Kanada, Kazakistan, İsrail, Japonya, Fransa, Avustralya, Hollanda, İsviçre, İtalya, İspanya, Güney Kore, Rusya, Malezya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Brezilya, Şili, Arjantin, Venezuella, Nijerya ve Kenya fuarın katılımcı ülkeleri arasında yer alıyor.

Sektörel yenilikler bu fuarda olacak

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin lider sektörlerinden biri olan halıcılığı, İstanbul’da gerçekleştirilecek CFE 2023 Fuarı ile tüm dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Ersözlü, “Sektörel yeniliklerin sergilenmesinde CFE 2023 Fuarı önemli rol oynayacak. Yeni iş ilişkilerinin kurulduğu ve yeni başlangıçların yapıldığı en iyi platform olan fuarımız sektörün oyuncularına, ürünlere olan ilginin artmasına ve ziyaretçilerin seçimlerinde daha da güçlü bir etki oluşturmaları için ideal bir fırsat sunuyor. Fuarımız 8 salonda 100 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek. CFE 2023’e yurt içinden ve İran, Pakistan, Hindistan, Belçika, Almanya ve Afganistan’dan 350 civarında katılımcı bekliyoruz. Halıda ülkemizi dünya markası yapan sektör temsilcileriyle ne kadar gurur duysak azdır. Kurumlar olarak verdiğimiz ve bundan sonra vereceğimiz desteklerle sektörün başarısını daha ileri taşımayı hedefliyoruz. Carpet & Flooring Expo’nun ana hedefi sektörün en büyük fuarı olmak, bu bağlamda var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu. 

 

Fuar, halı ihracatının artmasın katkı sağlayacak

 

GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ise Türkiye’nin dünya makine halı üretiminin yüzde 72’lik bölümünü ürettiğini belirterek, “Türkiye’nin ikinci yüzyılıyla birlikte bizlerde ülkemize, milletimize ve devletimize sektörel katkımızı arttırmak ve sadece halı üretim ve ihracatıyla değil aynı zamanda fuarcılık turizminin gelişmesi içinde yeni bir ilke imza atarak dünya halı üretiminin merkezi olan Türkiye’nin aynı zamanda sektörel fuarcılık merkezi olabilmesi için de çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte dünya halısında üretim ve tasarımlarıyla gündemi belirleyen Türk halıcılığı uluslararası pazarlarda özellikle fuarcılıkta da belirleyici olacaktır. Dünyanın en önemli halı ve zemin kaplamaları fuarı olması hedefi ile ülkemizde ilk kez düzenlenecek bu fuar, halı ihracatımızın artmasına katkı sağlarken, ülkemize de önemli oranda döviz girdisi sağlayacaktır” dedi.  

Türkiye halı sektörünün buluşma merkezi olacak

Türkiye’nin halıcılıkta dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığına dikkat çeken İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler, “Fuar sayesinde ülkemiz aynı zamanda halı sektörünün buluşma merkezi olacak. Türkiye’deki ve dünyadaki halı üreticileri, ürünlerini artık ülkemizde görücüye çıkaracak. Bu anlamda ülkemiz trendlerin belirlenmesi bakımından da öncü olacak. Tarihi perspektiften baktığımızda da Osmanlı Devleti döneminde de İstanbul uzun süre dünya halı ticaretinin merkezi olduğu görülüyor. Burada amacımız, İstanbul’u yeniden bu statüsüne kavuşturmak ve dünya halı piyasasında bu kadar söz sahibiyken, oluşacak katma değerin de ülkemizde kalmasını sağlamak.” dedi. Dünya genelinde Türk halısına olan ilginin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Ahmet Hayri Diler, “Makine halısında dünyada birinci sırada yer alıyoruz. Türk el halısı ise benzersiz el işçiliği ve yüksek kalitesi ile biliniyor. Özellikle Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya pazarlarında talep görüyor. Türk halıları, farklı desen ve renk seçenekleri ile dünya çapında birçok müşterinin tercih ettiği bir ürün” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz

MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal

Aksa Doğal Gaz

Bozyazı CHP Baykal Arıdeniz

Esnaf Kefalet Kooperatifi

Osman Kahvecioğlu

Erdal Karan

Kılıç Tarım

Asil Gayrimenkul

Çözüm Akademi

Anamur 7/24

Motorcu Küçük Dayı

Özgüven Bayram Mesajı

ANTSO Başkanı Tuna’dan: Mesajında, Bayramı'nızın Huzur İçinde Geçmesi Temenni Etti

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulutun Kurban Bayramı Mesajı

Ukrayna'dan Rusya'ya Derinlikli İHA Saldırısı: Stratejik Hava Üsleri Hedef Alındı

Gaziantep'te Hava Durumu: Sıcaklık 32°C'ye Ulaştı

Resmi Gazete'de Bugün: Yeni Yönetmelikler ve Atamalar Yayımlandı

Hollandalı Aşırı Sağcı Lider Wilders, Koalisyondan Çekildiklerini Duyurdu

Milli Savunma Üniversitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Bayram Öncesi Ulaşım Tedbirlerini Açıkladı

Ticaret Bakanı Bolat, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na Katıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Dünya Gıda Güvenilirliği Etkinliği'ne Katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısında Konuştu

Mayıs Ayı Enflasyonu Açıklandı: Yıllık %35,41

Marmaris'te 5,8 Büyüklüğünde Deprem: 14 Yaşındaki Afra Nur Hayatını Kaybetti

Gaziantep'te Hava Durumu: 28°C, Yer Yer Bulutlu

3 Haziran 2025 Gazete Manşetleri

Yükleniyor

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.