-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
CEPDER Genel Başkanı Şen, ziyaretlerine devam ediyor
AFYONKARAHİSAR-31.12.2022-HİBYA- Cep Telefoncular Derneği(CEPDER) Genel Başkanı Şenol Şen, sektörlerinin sorunlarını ve çözüm yollarını anlatmak için siyasetçilerle görüşmelerine devam ediyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nu ziyaret eden Başkan Şen “Kaybettiğimiz hak ve menfaatlerimizin geri kazanılması yolunda siyasilerimizden ellerinden geleni yapacaklarının sözünü aldık.” dedi.
Başkan Şen, AK Parti Milletvekili Yurdunuseven’e gerçekleştirdiği ziyarette, gsm sektörünün, kendisine ait meslek odasının olmadığını, meslek odası kurmak için 81 ilde teşkilatlandıklarını söyledi.
TÜİK verilerine göre son 5 yılda en fazla işyeri açılan sektörlerin başında geldiklerini belirten Başkan Şen, “150 binden fazla esnafımızın da hak ve menfaatlerinin korunması açısından cep telefonculara ait meslek odalarının kurulmasının artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi. Hükümet olarak kendi odamızın kurulması için kanun koyuculardan acilen bize destek olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.
Milletvekili Yurdunuseven ise hükümet olarak devamlı küçük esnafın yanında olduklarını, cep telefonu sektörünün de son yıllarda gelişerek büyüdüğünü ve AK Parti milletvekili olarak gsm sektörünün sorunlarının çözümü konusunda sonuna kadar destekçi ve takipçi olacağını dile getirdi.
Başkan Şen, 3. Olağan İl Kongresi sonrası İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunak, derneğin Türkiye genelinde yaşadığı sorunları anlattı.
Cep telefonu sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 150 bin esnafın olduğunu ve sektörün sorunlarından vatandaşların da etkilendiğini belirten Başkan Şen, şunları kaydetti:
“Özelikle zincir marketlerde cep telefonu satışına kısıtlama getirilmeli. Klonlanmış cep telefonları mutlaka garanti kapsamına alınmalı. Milyonlarca vatandaşımızın mağdur olmaması konusunda İMEİ sinyal süresi en az 5 yıl olmalı. Bir diğer husus e-ticarette mutlaka düzenlemeler yapılıp malum sitelerde cep telefonu satışı yasaklanmalı. Kredi kartına taksit yapılarak vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmeli ve sektörün canlanması sağlanmalı. Cep telefonu vergilerde indirim yapılmalı. Sizlerden İYİ Parti olarak sorunlarımızı yetkili mercilerde dile getirmenizi ve bizlere destek olmanızı rica ediyoruz.”
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ziyaretinden dolayı Başkan Şen’e teşekkür ederek sektörün sorunlarını tüm platformlarda gündeme getireceklerini ifade etti.
CEPDER Yönetim Kurulu, 3 Ocak Salı günü Ankara’da sektörün sorunlarının çözümü konusunda siyasi parti yetkilileri ile istişarelerde bulunacak.
.jpg)
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

