-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,73% -0,07
-
GRAM ALTIN
7106,69% -0,03
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Cemevinde pişiyor, kilisede depremzedelere ikram ediliyor
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan deprem felaketinin ardından Türkiye depremzedeler için tek yürek olurken, Mersin’de de dayanışmanın en güzel örnekleri sergileniyor.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan deprem felaketinin ardından Türkiye depremzedeler için tek yürek olurken, Mersin’de de dayanışmanın en güzel örnekleri sergileniyor. Mersin Yenişehir Belediyesinin desteğiyle Mersin Cemevi’nde pişirilen yemekler Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde kalan depremzedelere ikram ediliyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Acıda birleşmek noktasında bir Kilise’mizde barındırılan depremzedelere Cemevi’nde pişirilen yemekler ikram ediliyor. Demek ki dil, din ve ırk farklılıkları değil, insan olma özellikleri önemli. Depremde yaşadıklarımız bize önemli dayanışma süreçlerini de gösterdi.” diye konuştu.
Mersin Yenişehir Belediyesi, deprem bölgesinden Mersin’e gelen yurttaşlar için Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde kurduğu Giysi Evi ve diğer temel ihtiyaç malzemesi yardımlarıyla 25 bin kişiye ulaştı. İhtiyaç malzemesi taşıyan 22 aracı bölgeye gönderen, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da mobil mutfak kuran, Hatay’da çevre temizliği ve yine Adıyaman’da dezenfeksiyon çalışması yürüten Yenişehir Belediyesi, ekipleriyle Gaziantep ve Malatya’nın köylerine de yardım malzemesi ulaştırdı.
İnanç merkezlerinden depremzedeler için işbirliği
Yaklaşık 350 bin depremzedenin geldiği belirtilen Mersin’de, Yenişehir Belediyesi yurttaşlara barınma ve temel ihtiyaç malzemesi sağlamak noktasında da çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yenişehir Belediyesi oluşturduğu yardım organizasyonuna sivil toplum kuruluşları ve inanç merkezleri de destek veriyor. Yenişehir Belediyesi Aşevi ve Mersin Cemevi’nde pişirilen yemekler günlük 2 bin depremzedeye ikram ediliyor. Yenişehir Belediyesinin yemek ulaştırdığı noktalardan biri de Mersin’de bulunan Latin İtalyan Katolik Kilisesi. Depremin ardından başlatılan yardım seferberliği kapsamında kapılarını Mersin’e gelen depremzedelere açan ve yurttaşlara geçici barınma imkanı sağlayan Latin İtalyan Katolik Kilisesi, ev sahipliği yaptığı depremzedelere Mersin Cemevi’nde pişirilen yemekleri ikram ediyor.
“Bu dayanışmayı büyüten tüm yüreklere teşekkür ediyorum.”
Depremin önemli dayanışma süreçlerini de gösterdiğine dikkat çeken Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kentimize bugüne kadar 350 bin civarında depremzede geldi. Tabi ki depremzedelerimizin barınma ve günlük ihtiyaçlarının çözümü noktasında seferber olmuş durumdayız. Bunun için günlük beslenme noktasındaki süreçte 25 yıldır hizmet veren Aşevi’mizde ve güzel bir mutfak altyapısı olan Mersin Cemevi’ne gerekli desteği sağlayarak orada da yemek pişiriyoruz. Ve bu yemekleri günde 2 bin kişiye ulaştırıyoruz. Hem depremzedelerin geçici konakladıkları alanlarda hem de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’mizde yine temel ihtiyaç malzemesi almak üzere gelen vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada dikkat çeken bir nokta; belki acıda birleşmek ya da aslında hep denir ya, ‘rengimiz, milliyetimiz, ırkımız ne olursa olsun, kanımızın rengi aynı.’ Yani sonuçta bu acıda birleşmek noktasında bir Kilise’mizde barındırılan depremzedelere Cemevi’nde pişirilen yemekleri ikram ediyoruz. Demek ki dil, din ve ırk farklılıkları değil, insan olma özellikleri önemli. Depremde yaşadıklarımız bize önemli dayanışma süreçlerini gösterdi. Depremzedelerin kurtarılması noktasında uluslararası arenada karşılıklı zıtlaşmaların yaşandığı ülkelerden destekler geldi. O acıları bizimle paylaştılar. Hepsine teşekkür etmek lazım, barış ve insanlığın çok kıymetli olduğunu bilmek gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir dayanışma var. Bu dayanışmayı büyüten tüm yüreklere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


