Tarih: 27.11.2022 08:57

Başkan Büyükkılıç, KAYMEKli gençlerle yarışma ve seminerde buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KAYMEK Matematik, Dikkat, Zeka ve Motivasyon Atölyesi kapsamında 400 kişilik YKS Hazırlık Grubu öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma ve seminere katıldı.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, Kayseri Kızılay Şube Başkanı Cafer Beydilli, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın ile eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Programda gençlere seslenen Başkan Büyükkılıç, “Bizlerin geleceği olan yavrularımızın daha donanımlı daha özgüven içerisinde olmaları için KAYMEK’imizin yapmış olduğu çalışmada başarılar diliyorum. Genç dostu bir şehir, değerler konusunda da Sayın Cumhurbaşkanımızın Değer Gençlik mantığı içerisinde ödül aldığı bir şehirdir. Bu ödülü sizler hak ettiniz, sizlere layık olma yönünde özen gösteriyoruz” dedi.

Kayseri’nin değişik uygarlıklara ev sahipliği yaptığının altını çizen Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“5 üniversitesi olan, kadim medeniyetler şehri olan ve hoşgörünün, bilimin merkezi olan şehrinde doğduğumuzu, yaşadığımızı hiçbirimiz unutmayalım ve bunu sahiplenelim. 375 bin ortaöğretim, 75 bin üniversite öğrencisinin olduğunun bilincindeyiz. Üniversite öğrencilerimize de sahipleniyoruz, onlara imkan ve fırsat veriyoruz. 10 bin öğrencimize, ihtiyacı olan canlarımıza eğitim yardımı dedik, kişi başı 4 bin TL’den toplam 40 milyon TL ediyor, karşılıksız eğitim yardımı veriyoruz. Üniversitede okuyan ağabeylerinize, ablalarınıza çamaşırlarınızı yıkamak bizden diyoruz. Kirada olan canlarımıza su paralarının yarısı bizden dedik. Ulaşımda öğrenciye 140 biniş 155 TL olan fiyatları 100 TL’ye indirdik. Biz sözde değil, özde öğrenci dostuyuz.”

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop ve Dr. Mehmet Karakaya tarafından, öğrencilere KHOOT programı üzerinden yarışma yapılırken, ilk 100’e giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Program kapsamında, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı KAYMEK Matematik, Dikkat, Zeka ve Motivasyon Atölyesi öğrencileri belirlendi. Yarışmada ilk 3’e giren öğrencilere Kızılay kırtasiye seti, sürpriz ödüllerin bulunduğu çanta ve laptop hediye etti. 100’e giren öğrencilere de sürpriz ödüllerin verildiği yarışmada ilk 41’e giren öğrenciler de 2022-2023 eğitim-öğretim yılı KAYMEK Matematik Dikkat Zeka ve Motivasyon Atölyesi’ne seçildi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —