Tarih: 24.04.2024 13:15

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, işçilerin ve emekçilerin ideolojik sloganların değil, samimi icraatların muhatabı olması gerektiğini vurguladı.
 Bakan Işıkhan, 1 Mayıs'ın tarihsel sürecini değerlendirirken, Türkiye'de bu günün demokratikleşme süreci sayesinde barışçıl bir şekilde kutlanmaya başlandığını ifade etti. Ancak geçmişte yaşanan provokasyonlara ve kaoslara dikkat çekerek, bu tür olayların işçi ve emeği savunmanın değil, istismar ve provokasyonun peşinde olduğunu belirtti.
 1 Mayıs'ın, ideolojik sloganlarla değil, samimi icraatlarla anlam kazanacağını belirten Işıkhan, işçilerin ülke kalkınması için harcadığı emeğe minnettar olduklarını ifade etti.
 Ayrıca, sosyal diyalogun önemine vurgu yaparak, sendikalara ve çalışanlara eşit haklar sunulması gerektiğini belirtti. Sendikalaşma oranlarının artırılması için yapılan düzenlemeleri ve sendikal hakların genişletilmesini örnek verdi.
 Bakan Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda da önemli adımlar atıldığını ifade ederek, ölümlü iş kazalarının yarı yarıya azaldığını ve işçilerin çalışma koşullarının iyileştirildiğini belirtti.
 Son olarak, Beşiktaş'taki iş yerinde meydana gelen yangın faciasına değinen Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ihmali olan tüm taraflara gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —