• BIST 100

    15978,76%-0,68
  • DOLAR

    44,18% -0,07
  • EURO

    50,61% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7099,47% -0,50
  • Ç. ALTIN

    11571,81% 0,00

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Büyük Zafer’in 100. Yılı Buluşması Gerçekleştir

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusunun işgalci güçleri Anadolu’dan çıkarıp özgür ve bağımsız bir ulus olmamızı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlay

GÜNCEL 22.08.2022 17:02:44 2874
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Büyük Zafer’in 100. Yılı Buluşması Gerçekleştir
Haberi Sesli Oku

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusunun işgalci güçleri Anadolu’dan çıkarıp özgür ve bağımsız bir ulus olmamızı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 100. yılında Akşehir ve Afyonkarahisar’da bir araya geldi.

 

ÇYDD Genel Merkezi’nin Akşehir ve Afyonkarahisar şubelerinin katkılarıyla düzenlenen “Büyük Zafer’in 100. Yılı” buluşmasına, Türkiye’nin dört bir yanındaki 58 ÇYDD şubesinden gelen 216 üye ve genç katılarak bu tarihsel günde zafer coşkusunu hep birlikte yaşadı.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusunun, Kurtuluş Savaşı’nın en önemli ve belirleyici savaşı olan Büyük Taarruz ile işgalci Yunan ordusuna son darbeyi vurarak ülke topraklarının geri kazanmasının yüzüncü yılında gerçekleşen buluşmada ÇYDD, “Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün İzinde Sonsuza Dek Yaşayacaktır!” dedi.

 

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Genel Başkan Yardımcıları Lale Pilatin ve Av. Sedat Durna ile ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nur Gerçel, Garip Başakçi, Tanzer Boğan, Deniz Garip Yılmaz ve Berfin Kuruş’un yanı sıra ÇYDD şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı buluşma, Akşehir Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreniyle başladı; saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Kumanya ile yapılan kahvaltı ardından Akşehir’deki Batı Cephesi Karargâhı, Etnografya Müzesi, Arkeolojisi Müzesi, Akşehir Evleri ve Nasreddin Hoca Evi ziyaret edildi.

 

Akşehir’de gerçekleşen törenin açış konuşmasını yapan ÇYDD Akşehir Şubesi Başkanı Bengü Semersatan: “Yurdun işgalden kurtuluşunun yönetildiği topraklara hoş geldiniz! 20 Ağustos 1922’de, tam 100 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk Akşehir’e geldi ve kurmayları ile Büyük Taarruz’un son hazırlıklarını burada tamamladı. Büyük Zafer’in 100. yılında, ÇYDD Genel Merkezi ve şubelerini Akşehir’de ağırlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tarihi buluşma için Genel Merkezimize ve şubelerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Törende konuşma yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Büyük Zafer’in 100. yılında hep birlikte olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek “Büyük Taarruz Zaferi’nin üzerinden tam bir asır geçti. Bağımsız, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi bu büyük zafere borçluyuz.” dedi. Mustafa Kemal Atatürk başkomutanlığındaki Türk ordusunun, Büyük Taarruz’un son hazırlıklarını Akşehir Batı Cephesi Karargahı’nda yürüttüğünü belirten Prof. Dr. Yüksel, “ÇYDD olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün tam 100 yıl önce 20 Ağustos günü geldiği Akşehir’de, tam 100 yıl sonra aynı günde buluştuk. Bunun gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Akşehir, 9 ay 10 gün Batı Cephesi Karargahı’na ev sahipliği yaparak bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasında hayati bir rol oynadı, o nedenle bugün bizler de buradayız! Biliyoruz ki, Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacak ve geleceğe taşıyacak da gençlerimiz olacak. Onlarla umut ve mücadele günlerinin direnç noktası olan Batı Cephesi Karargahı’nı, bu toprakları ziyaret etmek çok anlamlı ve değerli. İnanıyoruz ki, gençlerimiz daha çağdaş bir geleceğe sahip olacak; bunu hep birlikte çalışarak gerçekleştireceğiz ve onlar için umut olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Afyonkarahisar’da devam eden program kapsamında, ekim ayında 2 bin tane fidanın toprakla buluşturulacağı ÇYDD Büyük Taarruz’un 100. Yılı Anı Ormanı için Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen alan gezildi ve 20 tane örnek fidanın dikimi gerçekleştirildi.

 

21 Ağustos Pazar günü programa, Büyük Taarruz Utku Anıtı’nın ziyaret edilmesi ile başlandı. Ardından Şuhut Atatürk Evi’ne gidildi burada tören düzenlendi. Törende konuşan ÇYDD Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Serap Öztürk: “Yurdun işgalden kurtarıldığı, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazandığımız topraklara Afyonkarahisar’a hoş geldiniz. 100 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı her ne pahasına olursa olsun koruyacağız ve ÇYDD olarak hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu tarihi buluşma için Genel Merkezimize ve şubelerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

 

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel burada yaptığı konuşmada “ÇYDD olarak 2019’da, 19 Mayıs’ın 100. Yılında, Samsun’daydık. 4 Eylül 2019’da, Sivas Kongresi’nin 100. yılında Sivas’taydık. Bugün Büyük Taarruz’un 100. yılında buradayız, ne mutlu bizlere. Artık bundan sonra Büyük Zafer Buluşmaları adı altında bu etkinliklerimizi gelenekselleştireceğiz, her yıl üyelerimiz ve gençlerimizle özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın kazanıldığı bu topraklarda buluşacağız, ulusal tarihimizi yerinde ve doğru kaynaklardan öğrenmelerini sağlayacağız.” dedi. Ardından Çağdaş Gençlik Merkez Birimi (ÇGMB) Kolaylaştırıcısı Selin Özışık konuşma yaptı. Çağdaş Gençlik adına basın açıklamasını ÇGMB Üyesi Türkan Kurt okudu. Konuşmalardan sonra ekiplere ayrılarak rehberler eşliğinde Atatürk Evi gezildi.

 

Atatürk Evi’nin ardından Büyük Taarruz’un başlatıldığı Kocatepe’ye Zafer Yürüyüşü gerçekleştirildi. Burada saygı duruşunda bulunulduktan sonra Çağdaş Gençlik tarafından Nâzım Hikmet’in Kuvayımilliye Destanı’ndan bölümler okundu. Kocatepe’den rehberler tarafından Büyük Taarruz hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Ardından rehberler eşliğinde Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği ziyaret edildi. Burada Afyonkarahisar Şubemizin gençleri tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Yanıtı okundu.

 

İstiklal Tanıtım Merkezi’nde Büyük Taarruz Başkomutanlık Savaşı’nın gerçekleştiği alanın üç boyutlu maket zemini üzerinde rehberler tarafından bilgilendirme yapıldı. Büyük Zaferin 100. Yılı Buluşması, Büyük Taarruz Şehitliği gezilmesiyle sona erdi.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu

Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor

Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor

Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri

ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI

Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek

90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı

Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin

Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?

Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?

Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor

2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem

Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu

​Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu

Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı

Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı

Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda

Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı

Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor

ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi

“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı

“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!

İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI

Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.

MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI

Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi

Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı

Yükleniyor

loading

Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor

ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI

​Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu

Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı

Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor

Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi

Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı

Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı

Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası

19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı

MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI

Anamur Belediye Meclisi’nde Başkan Deniz’den Net Mesajlar

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Anamur’da Kritik Randevu: Derinkuyugücü–Anamur Belediyespor Maçına İki Bölgeden Hakem Atandı

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı

Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı

“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu

Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI

Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.

Başkan Mehmet Gümüş’ten Gençlere Çağrı: Gerçek Hayat Ekranın Dışında

Yeşilay Haftasında Bozyazı’da Gençlere Farkındalık Semineri Teknoloji Bağımlılığı Uyarısı

Sınıf Değil Kaymakamlık Makamı: Anamur’da ‘Yaşayan Demokrasi’ Dersi!

Şehit Şükrü Ünlü’nün Adı Vefa Sofrasında Yaşatıldı: Anamur’da Anlamlı İftar

İŞKUR 2026 TYP Personel Alımı Başladı Mı? Okullara Temizlik Görevlisi Başvurusu

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.