-
BIST 100
16226,70%-0,16
-
DOLAR
44,22% 0,07
-
EURO
51,02% -0,03
-
GRAM ALTIN
6909,45% -2,85
-
Ç. ALTIN
11431,80% -1,34
Büyükşehir’den Depremzede Üreticilere Ekonomik Destek
MHA-Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin uzun süredir sürdürdüğü Üretici Kadın Stantları projesi bu kez depremzede üreticileri ağırladı. 6 Şubat depremlerinde evlerinin yanı sıra iş yerleri ve atölyeler
MHA-Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin uzun süredir sürdürdüğü Üretici Kadın Stantları projesi bu kez depremzede üreticileri ağırladı. 6 Şubat depremlerinde evlerinin yanı sıra iş yerleri ve atölyeleri hasar alan üreticiler, ürünlerini Büyükşehir’in Galatasaray Meydanı’nda açtığı ‘Deprem Dayanışma betwon Pazarı’nda sergiliyor.
Depremzede üreticiler, Mersinli üreticilerle birlikte stantlarda Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep gibi şehirlerin yöresel el işi ürünlerini ve yiyeceklerini tanıtacak. 23 Nisan’a kadar açık olacak olan pazarda yer alan depremzede üreticiler, dayanışma için Mersinlileri bekliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin uzun süredir yürüttüğü Üretici Kadın Stantları projesinde stantlar bu kez depremzede üreticiler için kuruldu. 6 Şubat depremlerinde evlerinin yanı sıra iş yerleri ve atölyeleri hasar alan üreticiler, ürünlerini Büyükşehir’in Galatasaray Meydanı’nda açtığı ‘Deprem Dayanışma Pazarı’nda sergileme fırsatı buluyor.
23 Nisan’a kadar açık olacak
‘Deprem Dayanışma Pazarı’ olarak kurulan ve Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş gibi deprem bölgesi olan illerden Mersin’e gelen ve Büyükşehir Belediyesi’nin Geçici Barınma Alanları’nda yaşayan depremzede üreticiler birbirinden güzel betwon giriş ürünlerini Mersinliler için sergiliyor. Mersinli üreticilerle birlikte, geldikleri kentin yöresel el işi ürünleri ve yiyeceklerini sunan depremzedeler, hem gelir elde ediyor hem de Mersinlilere kendi yörelerinin ürünlerini tanıtıyorlar. Deprem Dayanışma Pazarı 23 Nisan’a kadar Galatasaray Meydanı’nda açık olacak.
“Deprem Dayanışma Pazarımıza tüm Mersinlileri bekliyoruz”
‘Deprem Dayanışma Pazarı’ etkinliği hakkında bilgi veren Kadın Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlisi Burcu Sert, “Bu pazarımıza tüm Mersinlilerin desteğini bekliyoruz. Tam da bayram adına yakışır bir etkinlikle buradayız. Hatay’dan, Osmaniye’den, Kahramanmaraş’tan tüm üreticilerimiz burada, Mersin yerel üreticileriyle kaynaşma içerisinde bayramı geçireceğiz. Tüm Mersinlileri bekliyoruz” dedi.
“Mersin bize kucak açtı”
Osmaniye’den gelen, ev ve dükkanları depremde hasar alan Emel Aydın, “Stantta bize bu imkanı sunduğu için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Dükkanlarımız, evlerimiz depremde büyük hasar aldı ama Mersin bize kucak açtı. Bu şekilde imkanlar sağladı. Tüm halkımızı da bizlere destek olması için bekliyoruz” dedi.
“Güzel bir etkinlik”
Stantları gezen vatandaşlardan Süheyla Bezirgan, “Stantları güzel buldum çünkü hepsi el emeği. Kişiler kendileri hazırlayıp getirmişler. Sadece hediyelik eşya değil aynı zamanda yiyecek, içecek kısmı da var. Belediyenin güzel bir etkinliği. Yer olarak da çok güzel. Deniz kenarında olması da çok güzel” diye konuştu.
Antakya’dan gelen Özgür İnan da depremde atölyesi ve iş yeri hasar alan üreticilerden. İnan, ürünlerini tanıtarak, “Annemle birlikte yapmış olduğumuz ürünler el yapımı ürünler. Amerikan servis, sepetler, suplalar ve çantalar var. Antakya’da atölyemiz, iş yerlerimiz yıkıldı. Şu an Mersin’deyiz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bize sağlamış olduğu standarda ürünlerimizi sergiliyoruz. 23 Nisan gününe kadar buradayız, desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
Yükleniyor

