Tarih: 07.12.2022 08:45

Türk-İş Başkanı Atalay: ″Asgari ücret pazarlığına 7 bin 785 liradan başlayacağız″

Facebook Twitter Linked-in

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Asgari ücret toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Atalay: ″Asgari ücret pazarlığına 7 bin 785 liradan başlayacağız″dedi. Daha 50 gün sonra asgari ücret bittikten sonra bu arkadaşlarımız ücreti alacağını kaydeden Atalay’ın açıklamasından bazı satır başları şöyle: 'Bugüne kadar asgari ücretle ilgili bu konuları konuşmamak için gayret ettik. 40 sene oldu asgari ücretle ilgili görüşmeler. Türk-İş, 36’sında katılmadı. 6 tanesinde katıldı. Asgari Ücret Komisyonu, adil bir komisyon değil. Yüksek Hakem Kurulu, adil bir komisyon değil. Bunlar 12 Eylül’den bize kalan problemli konular. Komisyon, 15 kişiden oluşuyor. Biz 5 kişiyiz. Biz olsak da olmasak da işverenle hükümet oturduğunda bugüne kadar 34 kez bunu uygulamışlar, geçirmişler. 

Anamur Ekspres Reklam
Nomia TrasferAnamur7/24 TourLezzet DurağıProfilo Toprak TicaretSaçkan Mersin Tantuni, Anamur BalıkeviBuğra Otomotiv, Yılmaz İnşaatAsil GayrimenkulDereköy AlabalıkAnamur EkspresKanal AnamurFoto o an


Öyle bir imkan olsa da adil bir komisyon olsa. Komisyon içerisinde de tamamı asgari ücretli olsa. 5 aydır herkes bu konuyu konuşuyor. Herkes bir rakam açıklıyor. Bekar bir işçinin 10 bin 170 lira. Rakam söylemek kolay. Vergi toplumun tamamını ilgilendiriyor. Bundan 20 sene önce vergi asgari ücretin 20 katıydı bugün 5 katı bile değil. Vergi ile ilgili ülkeyi yönetenlerin bir düzenleme yapması gerekiyor.  
Emek sıkıntı içerisinde, işçi sıkıntı içinde. Bugün komisyonumuz asgari ücret pazarlığına 7 bin 785 lira açlık sınırından başlayacak, onun üstüne nereye çıkabiliyorsak. Toplumu memnun edecek bir rakam olursa, komisyonu memnun edecek bir rakam olursa, başkanları memnun edecek bir rakam olursa, benim razı geleceğim bir rakam olursa oturup altına imza atarız. Dün de öyle yaptık, bugün de aynısını yapacağız. Bugün 5 bin 500 lira için oturmayacak komisyon, oturacağı rakam bir işçinin açlık bedeli olan 7 bin 785 lira. Bu bizim teklifimiz değildir.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —