Tarih: 24.11.2022 13:20

Çin teknoloji devi Huawei, dünya dijital koalisyonuna katılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Huawei’nin başkanı Liang Hua, Çin teknoloji devinin Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin Partner2Connect (P2C) olarak anılan Dijitalizasyon için Koalisyona katıldığını açıkladı.

Sürdürülebilir kalkınma konulu Forum 2022 sırasında konuşan Liang, Huawei’nin ücra bölgelerde yaşayan 120 milyon kişinin 2025 yılına değin dijital ortama bağlanmasına yardımcı olacağını taahhüt etti. Düzenlenen olay çerçevesinde, bilişim ve komünikasyon teknolojilerine ilişkin inovasyonun dijital ekonomi döneminde ticari ve sosyal değeri nasıl özgürleştirebileceği araştırıldı.

Huawei’nin dijitalizasyon için koalisyona (P2C) destek sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Genel Sekreteri Malcolm Johnson, salt bağlantısallığın yeterli olmadığını belirterek bağlantının ulaşılabilir, içeriğinin geçerli ve yerel dilde olması ve kullanıcıların bunu en iyi biçimde kullanabilecek kapasiteye sahip bulunmaları gerektiği yolundaki görüşünü açıkladı.

Öte yandan Huawei Wireless Solution Başkanı Cao Ming, şirketinin, görece geri kalmış bölgeleri kaliteli biçimde kapsamak amacıyla RuralStar ve RuralLink çözümlerini sürekli olarak desteklemiş olduğunu belirtti. RuralStar serisinden çözümler 70’ten fazla ülkenin geri kalmış bölgelerinde 60 milyonu aşkın insana bağlantısallık sağladı.
 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —