Tarih: 17.03.2024 13:51

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 101. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Başkan Seçer'in liderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 101. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Kutlama programı, Mersin Tren Garı'nda muharip gazilerin temsili karşılanmasıyla başladı ve ardından Cumhuriyet Meydanı'na coşkulu bir yürüyüşle devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende konuşan Başkan Seçer, Atatürk'ün öncülüğünde yazılan destanların Mersinlilerin tarihinde hak ettiği yeri aldığını belirtti. Seçer, Mersin'in birlik ve beraberlik içinde yaşadığını vurgulayarak, şehre ve Mersinlilere hizmet etmekten gurur duyduklarını ifade etti.

Kutlama programına Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yanı sıra muharip gaziler, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

Törenin başlangıcında Mersin Tren Garı'nda yapılan programda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ve muharip gazilerin temsili karşılanması yer aldı. Program, Cumhuriyet Meydanı'na yapılan kortej yürüyüşü ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Başkan Seçer, Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 101. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, geçmişin kahramanlık dolu sayfalarını hatırlayarak minnettarlıkla andıklarını belirtti. Ayrıca, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla da konuşan Seçer, bu zaferin milletin özgürlük ve bağımsızlık direnişinin ilk adımlarından biri olduğunu vurguladı ve şehitleri rahmetle andı.

Tören, bir öğrencinin şiir okumasının ardından sona erdi. Bu kutlamalarla, Mersinlilerin vatan savunmasındaki destanı ve Atatürk'ün şehre olan önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —