-
BIST 100
16016,74%0,39
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,79% -0,12
-
GRAM ALTIN
7120,31% 0,16
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Bursa’da eğitimin çıtası yükseliyor
Bursa’da 612 bin 340 öğrenci ve 41 bin 638 öğretmen, 1944 okulda ders başı yaparken; İlköğretim Haftası kutlamaları Bursa protokolünü okulda buluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da eğitim çıtasının her g
Bursa’da İlköğretim Haftası kutlamaları, bu yıl yenilenen Osmangazi’deki Mustafa Münevver Olağaner İlkokulu’nda yapıldı. Törene; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, kent protokolü, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olmasını diledi.
“İmkanlarımızı seferber ediyoruz”
Son iki yıldır pandemi nedeniyle eğitim hayatında sıkıntılı sürecin yaşandığını hatırlatan Başkan Aktaş, sağlık, afiyet ve başarılarla dolu bir yıl temennisinde bulundu. Okulların fiziki imkanlarının iyileştirildiğini, Bursa’ya yeni okullar yapıldığını ve bundan sonra da yapılacağını ifade eden Başkan Aktaş, “Evet, öğretmenlerimiz büyük özveriyle görevinin başında. Ama en büyük öğretmenin evdeki anne-babalar olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Annelerimize çok büyük görevler düşüyor. Bu güzel fiziki ortamlarda öğretmenlerimizin verdiği eğitimleri evlerde takip edersek, bunu ilgi ve sevgiyle desteklersek, inanın çocuklar ilerleyen yıllarda çok büyük kazanımlar sağlayacak. Bizler belediyeler olarak fiziki şartların iyileştirilmesi, spor salonu ve bahçe düzenlemeleri gibi çalışmalar için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Geleceğimiz olan yavrularımızı hayata en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz. Temennim odur ki, böyle öğretmenlerimizle, böyle anne ve babalarımızla inşallah dolu dolu bir eğitim öğretim yılı geçiririz” dedi.
Eğitim yatırımları sürüyor
Bursa Valisi Yakup Canbolat da Bursa’da eğitim yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini rakamlarla açıkladı. Bursa’da 612 bin 340 öğrencinin ders başı yaptığını kaydeden Canbolat, geçen yıl 39 bin 406 olan öğretmen sayısının 41 bin 638’e, 1916 olan okul sayısının da 1944’e çıktığını vurguladı. Geçen yıl 23 bin 897 adet derslikte eğitim-öğretime başlandığını, bu yıl ise derslik sayısının 24 bin 381’e çıktığını kaydeden Vali Canbolat, “Özellikle ‘kitapsız kütüphane kalmasın’ mottosuyla 2021'de çıktığımız hizmet yarışına alnımızın akıyla devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ilimiz genelinde mevcut okullarımızın kütüphanelerinde 1.1 milyon kitap varken bu yıl itibariyle rakamı 3.3 milyona çıkarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Buradan özellikle meslek liselerimize teşekkür etmek istiyorum. Geçtiğimiz yıl 31 milyon liraya yakın bir ticaret hacmi geliştirdiler. Bu yılki hedefimiz, rakamı 100 milyon liraya çıkarmak. Ben de yeni eğitim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da ilçede 254 okulda 167 bin öğrenci olduğunu hatırlatarak, öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim alması için gerekli her türlü desteği verdiklerini söyledi. Bayrağını, vatanını, milletini seven nesiller yetişmesini arzu ettiklerini kaydeden Dündar, özellikle teknoloji bağımlılığı konusunda öğrencilere uyarılarda bulundu. Dündar, “Her zaman şunu söylüyorum: Teknolojiyi biz kullanalım, teknoloji bizi kullanmasın. Çünkü telefonlar, tabletler elimizde ama telefon, tablet bizi alıp götürüyor. Teknolojiyi daha çok ders çalışmak için, bir konuyu araştırmak için kullanalım” şeklinde konuştu.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür de yeni dönemi sorunsuz geçirmek için her türlü hazırlığı yaptıklarını hatırlatarak, öğrenci, öğretmen ve velilere başarılarla dolu bir yıl diledi.
Törende Macide Gazioğlu Kükürtlü İlköğretim Okulu Folklor Topluluğunun sergilediği Bursa Yöresi oyunları ilgiyle izlendi. Bu arada okulun 4. sınıf öğrencileri, yeni gelen birinci sınıf öğrencilerine çiçek verdi. Daha sonra Vali Canbolat, Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


