-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,03
-
EURO
51,27% -0,01
-
GRAM ALTIN
6266,11% -2,44
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Bursa Büyükorhanlı çiftçiye silajlık mısır tohumu
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda Büyükorhan’da 120 üreticiye 720 dekar alanda ekilmek üzere silajlık mısır tohumu dağıttı.
Bursa’da kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla fide-fidan temininden kaliteli üretimin sağlanmasına, ekipman desteğinden ürünlerin satış ve pazarlamasına kadar her alanda çiftçilere katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhanlı çiftçileri de silajlık mısır torumu ile destekledi. Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) işbirliğinde yürütülen proje kapsamında silajlık mısır tohumları üreticilere teslim edildi.
Hayvancılığa yönelik kaliteli kaba yem ihtiyacına katkı sağlayarak, et ve süt üretim miktarının ve kalitesinin artırılması hedefiyle 120 çiftçiye dağıtılan tohumlar, 720 dekar alanda ekilecek.
Mısır tohumu dağıtım töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, zor bir coğrafyaya sahip dağ ilçelerinin bereketli topraklara sahip olduğunu belirterek, topraklarına sahip çıkmaları konusunda bölge halkını uyardı. İstanbul’dan gelip, Bursa’nın dağ ilçelerinde arazi alıp, tarımsal üretim yapanlar olduğunu kaydeden Yıldız, “Biz ise ‘arazileri satalım çocuklarımızı şehirde işe sokalım. Sonra burada sattığımız arazilerde işçi olalım’ anlayışındayız. Lütfen arazilerinizi satmayın. Çok güzel yerlerde yaşıyoruz. Yöremizin kıymetini bilelim. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kırsalda da üretimin artması için elimizden geleni yapıyoruz. Dağıtılan tohumların çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan da hayvancılıktaki maliyetin büyük kısmını yemin oluşturduğunu ve üreticilere bu konuda destek olmaya devam edileceğini söyledi. Mısır üretimindeki dekar başına üretimin 700 kilolardan 2 bin 100 kiloya kadar çıktığını belirten Ceylan, bu verimin artmasına katkı sunan tüm meslektaşlarına ve çiftçilere teşekkür etti.
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


