Tarih: 13.04.2023 12:24

Bulaşık Makinesinin Su Lambası Niye Yanıyor? Su Lambası Yanması Normal Mi?

Facebook Twitter Linked-in

 

Arçelik bulaşık makinesi su lambası yanıyor sorunu yaygın görülen bulaşık makinesi arızaları arasında yer alıyor. Yeni nesil Arçelik bulaşık makinelerinin teknolojik özellikleri çalışma durumu takibinin yapılabilmesinde büyük kolaylıkta sağladı. Özellikle de ön gösterge panelinde yer alan ışık sistemi, çalışmadaki durumu ve tespit edilen arızaları/sorunları kullanıcıya bildiriyor. Bulaşık makinesinin su lambasının yanması da böyle bir sorundur. Su lambası olmasından anlaşılacağı üzere su giriş veya su tahliyesiyle ilgili sıkıntı olduğunu gösteriyor. Kavacık Arçelik Servisi uzman teknikerleri bu hatayı hızlıca çözüme kavuşturabiliyor.

Firmamızın uzman teknikerleri, bulaşık makinesinde su lambası yanması sorunu basit müdahale önerileriyle çözüme kavuşturabileceğinizi belirtiyor.

Bulaşık Makinesi Su Lambası Nasıl Söner?

Bulaşık makinesinin su lambası yanması sorunun giderilebilmesi düşündüğünüzden çok daha kolaydır. Ancak bu noktada önemli olan makinenizdeki su sorunun tam olarak neyden kaynaklı olduğudur. Kurtköy Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz, su lambası yandığında öncelikle makinenizin bağlı olduğu musluğun açık ve su akışı olup, olmadığını kontrol etmenizi öneriyor. Eğer musluk kapalıysa açarak, su akışı yoksa su kesintisi giderilene kadar bekleyerek, çözüm sağlayabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Su Gideri Tıkanmış Olabilir

Bulaşık makinenizin su tahliye bileşenlerinde tıkanıklık olabilir. Özellikle su tahliye filtresi veya su tahliye borusu tıkanmış olabilir. Yemek artıkları, deterjan ve kireç kalıntıları ile yabancı cisim kaçması su tahliyesinde tıkanmasına neden olur. Böyle bir sorunu profesyonel desteğe ihtiyaç duymadan kolay bir şekilde kendiniz giderebilirsiniz. Su tahliye filtresi iç kısımda tabanda bulunurken, su tahliye hortumuna makinenizin arka kısmından ulaşabilirsiniz. Hortumu tel yardımıyla iyice temizleyebilir veya yenisiyle değiştirerek, tıkanıklığın giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Su Akış Anahtarı Arızası

Su akış anahtarı, makinenizin su giriş yönetimini sağlayan en temel bileşendir. Dolayısıyla arızalanmış olması su akışında problem yaşanmasına ve su lambasının yanmasına yol açar. Zümrütevler Arçelik Servisi profesyonel teknikerleri desteği olmadan makinenizin su akış anahtarını değiştirebilmeniz mümkün değildir. Bu yüzden firmamıza başvuruda bulunarak, makinenizin su akış anahtarının değişimini sağlayabilirsiniz. Üstelik firmamızda bu tip Arçelik bulaşık makinesi arızalarındaki parça değişim işlemleri 1 yıl garantili olarak orijinal Arçelik yedek parça kullanarak gerçekleştirilmektedir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —