-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Buca Belediyesi'nden çiftçilere eğitim
SÜRDÜRÜLEBİLİR Kırsal Kalkınma Programı ile tüm Türkiye’ye örnek olan Buca Belediyesi, kırsal mahallelerde üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ediyor.
SÜRDÜRÜLEBİLİR Kırsal Kalkınma Programı ile tüm Türkiye’ye örnek olan Buca Belediyesi, kırsal mahallelerde üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir eğitim hamlesi başlatan Buca Belediyesi Tarımsal hizmetler Müdürlüğü, köyler bölgesindeki mahalleleri tek tek gezerek çiftçilere üretim konusunda yeni bilgiler içeren eğitimler veriyor.
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın “Birlikte üreteceğiz, birlikte kazanacağız” anlayışı çerçevesinde tarımsal üretim alanında gösterdiği hassasiyet devam ediyor. Bu kapsamda Tarımsal Kalkınma Projesini hayata geçiren Buca Belediyesi, şimdi de Buca’nın kırsal mahallelerini gezerek çiftçilere eğitim veriyor.
Tarımsal hizmetler Müdürlüğü tarafından Buca’ya bağlı Karacaağaç, Kırıklar, Kaynaklar, Belenbaşı ve Doğancılar kırsal mahallelerinde gerçekleştirilen eğitimlerin 15 ve 16 Aralık tarihlerinde iki gün sürmesi planlanıyor. Köy meydanına konumlandırılan eğitim tırında, çiftçilere “Toprak numunesi nasıl alınır”, “ Yaprak numunesi nasıl alınır?”, ”Organomineral gübreler hakkında bilgiler” başlıkları altında eğitimler veriliyor. Eğitimler interaktif gerçekleştirilerek, soru cevap bölümü ile tamamlanıyor. İlk gün Buca Karacaağaç mahallesinde başlayan eğitimlere çiftçilerin ilgisi ise yoğun oldu.
60 TON ARPA DAĞITILMIŞTI
Göreve geldiği ilk günden beri tarım alanlarının korunması ve geliştirilmesi için önemli projeler gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, bu alandaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
Çalışmalar kapsamında daha önce çiftçiye tohum, fidan ve işgücü desteği sunan Buca Belediyesi, köylerde etkinliğini yitirmiş olan Tarımsal Kalkınma Kooperatifine destek olarak üretimin canlanmasını sağlamıştı.
Öte yandan geçtiğimiz haftalarda, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Buca’nın kırsal mahallelerinde hayvancılıkla uğraşan 60 üreticiye 9 tona varan yemlik arpa desteği verilmişti.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


