Tarih: 26.12.2023 16:00

Bozyazıda Fotokapana Vaşak Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/Bozyazı (Mersin), (DHA)- Mersin’in Bozyazı İlçesi’nde, nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşak fotokapanla görüntülendi. Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kurulan fotokapanlar, nesli tükenme tehlikesi altındaki bir vaşağı kaydetmeyi başardı. Kozağacı Şefliği bölgesindeki ormanlık alana yerleştirilen fotokapanlardan biri, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşağı yakalayarak görüntüledi.
 Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı Kozağacı Şefliği'nde nesli tükenmekte olan ve koruma altındaki türler arasında yer alan vaşak, fotokapanımıza yakalandı" denildi. Vaşak, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından koruma altında tutulan nadir türlerden biri olarak biliniyor.
 Fotokapan görüntülerinin elde edilmesi, bölgedeki doğal yaşamın izlenmesi ve korunması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Vaşakların yaşam alanlarının tespiti ve korunması, doğa koruma çalışmalarında etkili bir rol oynayabilir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —