11078,12%0,96
40,71% 0,07
47,46% 0,14
4401,91% -0,95
7097,74% 0,00
Mithat ÜNAL/ANAMUR(MHA) Mersin’in Bozyazı ilçesi Dereköyü Sarıekinlik mevkiinde çıkan orman yangınına karadan ve havadan yoğun müdahale sürüyor, ekipler seferber oldu.
Mersin’in Bozyazı ilçesi Dereköyü Mahallesi Sarıekinlik mevkiinde sabah saatlerinde çıkan orman yangını hızla büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Saat 10.58’de gelen ihbar üzerine harekete geçen Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede bölgeye ulaştı. Alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmaması için yoğun çaba harcayan ekipler, yangına hem karadan hem de havadan müdahale ediyor. Yangının etkili olduğu bölgeye Bozyazı’nın yanı sıra Anamur, Gülnar, Aydıncık, Antalya’nın Gazipaşa ilçesi ve çevre birçok noktadan takviye ekipler sevk edildi.
Söndürme çaslışmalarına, 4 helikopter havadan sortiler yaparak alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. Karadan ise onlarca arazöz, su tankeri ve itfaiye aracı ile yüzlerce personel görev yapıyor. Bölgedeki sarp arazi yapısı ve rüzgârın etkisiyle yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırdığı öğrenildi. Ekipler, yangının yayılma riskini en aza indirmek için stratejik noktalara müdahaleyi sürdürüyor. Şu ana kadar yangının çıkış nedeni ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Bozyazı Kaymakamlığı ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda, vatandaşların yangın bölgesine yaklaşmamaları, ekiplerin çalışmalarına engel olabilecek hareketlerden kaçınmaları istendi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.