Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin son haftasında kaçırılmayacak etkinlikler sanatseverleri bekliyor

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin son haftasında kaçırılmayacak etkinlikler sanatseverleri bekliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde 1 Ekim’den bu yana devam eden Beyoğlu Kültür Yolu Festivali son haftasına girdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde 1 Ekim’den bu yana devam eden Beyoğlu Kültür Yolu Festivali son haftasına girdi. 23 Ekim Pazar günü sona erecek festival kapsamında, Yusuf İslam konserinden La Traviata operasına, müzayedelerden film söyleşilerine, çocuk atölyelerinden konferanslara, sergilerden dans gösterilerine benzersiz etkinlikler sanatseverleri bekliyor.

 

1 Ekim’de başlayan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 1000’den fazla etkinlikle sanatseverleri kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. 7’den 70’e herkesi kendi ilgi ve beğenisine uyan benzersiz etkinliklerle buluşturan festival, 23 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. Son haftasına giren festivalde öne çıkan bazı etkinlikler şöyle:

 

AKM’de sergi ve enstalasyonlar 

İstanbul AKM Çok Amaçlı Salon’da Selçuk Artut’un “Geomart-UT17” adlı dijital sergisi, AKM Galeri’de Devrim Erbil’in “Renkler ve Teknikler” sergisi, AKM Türk Telekom Opera Salonu Alt Fuaye’de Hisart Canlı Tarih Müzesi “İstiklal Harbi” sergisi, dünyaca ünlü 22 fotoğraf sanatçısı tarafından çekilen Güler'in 48 portresinin yer aldığı "Dostlarının Gözünden Ara Güler Portre Sergisi", AKM Kültür Sokağı’nda Gülveli Kaya, Devabil Kara ve Mehmet Kavukçu’nun küratörlüğünü yaptığı “Yolda” sergisi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

 

Aynı gün hem klasik Türk müziği hem caz konseri var

Doğu ve Batı müziğini modern enstrümanlarla sentezleyen kamança sanatçısı Mark Eliyahu 18 Ekim’de, İngiliz sanatçı Yusuf İslam 19 Ekim’de, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. 

AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda 20 Ekim’de Anadolu Ateşi, 21 Ekim’de Troya, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini dansla buluşturacak. 

21 Ekim’de ayrıca AKM Tiyatro Salonu’nda Marmoucha Orchestra feat. Mehdi Nassouli konseri seyircilerle buluşacak. 

22 ve 23 Ekim’de İzmir Opera ve Balesi La Traviata operasını sahneleyecek. 

23 Ekim’de AKM Tiyatro Salonu’nda Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, şef Mehmet Güntekin yönetiminde ve Ezgi Köker Aldemir solistliğinde, Türk müzik kültürünün en kadim makamlarından “Bûselik”i merkeze aldığı bir konser verecek. Aynı günün akşamında bu kez AKM Tiyatro Salonu’nda çağdaş caz sahnesinin usta trompetçilerinden ECM sanatçısı Avishai Cohen, eklektik projesi “Big Vicious” ile Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında dinleyicilerle buluşacak. 

 

Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu çocuklarla buluşacak

Festivalin ilk gününden bu yana çocuklar için pek çok etkinliğin düzenlediği festivalde, son hafta da çocuklar için pek çok seçenek var. AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde 18 Ekim’de tiyatro şarkıları ve ukulele atölyesi, 22 Ekim’de hem mandala hem atık malzemelerde çalgı yapımı atölyesi, 20 Ekim’de “AKM’deki Sahnem” ve “AKM’nin Öyküsü”, 23 Ekim’de “Kutu Kutu Kent” başlıklı atölyeler düzenlenecek. Tarık Zafer Tunaya Açık Hava Sahnesi’nde 18 Ekim’de “Ahşap Sirk” kukla gösterisi, 20 Ekim’de Tarık Zafer Tunaya Tiyatro Salonu’nda “Kral Şakir”in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu, 22 Ekim’de “Keloğlan Masalları” etkinliği, 23 Ekim’de de Uygur Tiyatrosu’nun “Gökkuşağının Altında” oyunu çocuklarla buluşacak.

 

Kubrick hakkındaki en kapsamlı sergi 

Kült filmlerin yönetmeni Stanley Kubrick hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi İstanbul Sinema Müzesi’nde devam ediyor. Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılanan sergi, başyapıtların yaratıcısı olarak sinema tarihinde çığır açmış olan sinema dehası Kubrick’in sıra dışı dünyasını, yayınlanmamış belge ve senaryoların yanında obje, kamera, lens ve orijinal kostümlerle sanatseverlerle buluşturuyor.

 

Grand Pera’da sergiler ve müzik ziyafeti

Cercle d'Orient'in tarihi dokusunda kendi ismini taşıyan özgün tekniği ile dokuma sanatına yeni nesil bir yorum getiren sanatçı Fırat Neziroğlu’nun sergisi, dijital sanat topluluğu Mösyö d’Art Community’nin tarihi eser kaçakçılığına dikkat çektiği “Escape Story” NFT koleksiyonu, Azerbaycan’ın ilk yapay zeka sanatçısı Şuşa’nın sergisi Discovery Karabakh, KADEM’in destekleri ile Hilal Büşra Cebeci’nin kadın ve erkek eşitliğini, yüz temsilleri üzerinden sorgulayan metaforik bir okuma önerisi sunduğu video fotoğraf sergisi devam ediyor.

Grand Pera Emek Sahnesi’nde ise müzik ziyafeti sürüyor. Türk keman okulunun en önemli temsilcilerinden Cihat Aşkın ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet konservatuarı Gitar Sanat Dalı Başkanı Sinan Erşahin’in keman ve gitar buluşması 19 Ekim’de, perdesiz gitarın en iyi temsilcilerinden Cenk Erdoğan ile Fretless Solo Project 20 Ekim’de, Cello Paradiso 21 Ekim’de, Selim Tarım önderliğinde eski zamanların müzikleri ile modern tarzları bir araya getiren Modern Anadolu Senfonisi 22 Ekim’de, flamenko ve dans eşliğinde Paquilo Ezgi Anıl 23 Ekim’de Grand Pera Emek Sahnesi’nde olacak.

 

Galataport’ta heykel, galerilerde sergiler

Galataport İstanbul Saat Kulesi Meydanı’nda 10 heykel ve enstalasyondan oluşan Duvarları Aşmak: Açık Alanda Heykel Sergisi, 23 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlıyor. Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nde geçmişten bugüne Beyoğlu’nun güzelliklerini gözler önüne seren “Yabancı Seyyahların Gözüyle Beyoğlu” sergisi, Akbank Sanat’ta “Kırk Kapılı Oda: Günümüz Sanatçıları Sergilerinin 40 Yılı” sergisi, Pera Müzesi’nde Ağırlık ve Ölçü Sanatı, Osman Hamdi Bey ve Kesişen Dünya sergileri, Salt Galata ve Salt Beyoğlu’nda 90’lar kültürünü yeniden yaşatan ‘Sahnede 90’lar’ sergisi, Meşher’de aşk mitinden hareketle yansıma, yankılanma, başkalaşma temalarının işlendiği “Ben Kimse. Sen de mi Kimsesin?” sergisi, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’ndeki (ANAMED) “Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960-2000” sergisi ziyaret edilebiliyor.

 

İki gün boyunca Levantenler Konferansı var

İtalyan Kültür Merkezi, 22-23 Ekim tarihleri arasında Levantenler konferansına ev sahipliği yapacak. Festivalin ilk gününden bu yana Mevlevi Alayı’ndan sema ayinine ziyaretçilerine dolu dolu anlar yaşatan Galata Mevlevihanesi’nde, 23 Ekim’de M. Fatih Çıtlak’ın anlatımı ve Yüce Gümüş’ün sanat yönetmenliğinde İrfan Meclisi & Asitane Meşkleri özel konseri düzenlenecek. Aynı gün sema, semah ve devran özel kapanış programı da Galata Mevlevihanesi’nde ziyaretçilerle buluşacak. 23 Ekim’de Taksim Camii Kültür Merkezi’nde Ahmet Özhan’ın “Gönül Yolu” konseri düzenlenecek.

 

Söyleşilere, tiyatrolara, mutfak sohbetlerine devam  

Atlas Sineması’nda 18 Ekim’de “Teşkilat” dizisi, 20 Ekim’de de “Çakallarla Dans” filmiyle ilgili söyleşiler yapılacak. AKM Kütüphane’de 20 Ekim’de oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan ile söyleşi olacak. Aynı gün AKM Tiyatro Salonu’nda Yasemin Sakallıoğlu’nun “Doğru Koca Nasıl Seçilir” tiyatro oyunu ve 22 Ekim’de AKM Tiyatro Salonu’nda “Hırçın Kız” oyunu, tiyatroseverlerle buluşacak. 22 ve 23 Ekim tarihlerinde de oyuncu ve yazar Mim Kemal Öke’nin Türk dünyasının atası Dede Korkut'un dilinden yaradılış destanını anlattığı Korkut Ata Hikayeleri, Garibaldi Sahnesi’nde bir kez daha sahnelenecek. 21 Ekim’de Tarık Zafer Tunaya Sergi Odası’nda “İstanbul’da Mutfak Kültürü” söyleşisi düzenlenirken, aynı gün Scarlatta Pera’da “Beyoğlu Lezzet Durakları” etkinliği yapılacak. Müzikten müzayedeye uzanan etkinlikleriyle ziyaretçilere keyifli anlar yaşatan Çukurcuma Antika ve Sanat Festivali’nde 23 Ekim’de kapanış müzayedesi gerçekleştirilecek. Fotoğraf Organizasyonları Derneği’nin (FOTON) düzenlediği ve festivalin ilk günü 2500 kişinin katılımıyla yapılan fotomaraton etkinliğinin kazananları ise 23 Ekim’de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşacak. 

 

Mazhar Alanson da Ceza da konser verecek

Tamamen ücretsiz olan açık hava konserlerinde ise son hafta da birbirinden değerli isimler sanatseverlerle buluşacak. AKM Türk Telekom Açık Hava Sahnesi’nde 21 Ekim’de Ceza, 22 Ekim’de Ümit Besen & Pamela, 23 Ekim’de Fatma Turgut sahne alacak. Galataport İstanbul Saat Kulesi Meydanı Açık Hava Sahnesi’nde 19 Ekim’de Burhan Öcal Trakya All Stars, 20 Ekim’de Murat Dalkılıç, 21 Ekim’de Ziynet Sali, 22 Ekim’de Berkay, 23 Ekim’de Merve Özbey izleyicilerle buluşacak. Şişhane Meydan Açıkhava Sahnesi’nde de 18 Ekim’de Anıl Piyancı, 19 Ekim’de Kıvılcım Ural, 19 Ekim’de Mazhar Alanson, 21 Ekim’de Eypio, 22 Ekim’de Mehmet Erdem ve 23 Ekim’de Simge hayranlarıyla bir araya gelecek.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

TCSG 309 Botu, 18 Mart’ta Anamur İskelesi’nde Ziyarete Açılacak

Kaymakam Bilal Bozdemir’den 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Kaymakam Bozdemir, Öksüz ve Yetim Çocuklarla İftarda Buluştu

Jandarma’dan Çocuk Pornosu Operasyonu: Şüpheli Tutuklandı

Merak Edilen Erdoğan ve Trump’tan Kritik Telefon Görüşmesi

Meteorolojiden 26 İl İçin Kırmızı Alarm

Bugün, Hepsiburada, Trendyol ve Amazon'da Kaçırılmayacak İndirimler Sunuyor

Borsa İstanbul'da 17 Mart 2025 Tarihli Pay Alım-Satım İşlemleri

Ekonomi Masası’nda Güncel Uzman Yorumları

Borsa İstanbul da Öne Çıkanlar

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

BOZYAZI’DA FUTBOL ŞÖLENİ! BELEDİYESPOR TARİHİ BİR MAÇA ÇIKIYOR

Mersin’de Büyük Heyecan: Carettalar İkinci Yarıya Galibiyetle Başlamak İstiyor

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

BÜYÜKŞEHİR, GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI YETİŞTİRİYOR

E-öğrenme trendleri aldı başını gidiyor

Twitch Nedir? Kimlere Hitap Ediyor?

TCSG 309 Botu, 18 Mart’ta Anamur İskelesi’nde Ziyarete Açılacak

Kaymakam Bilal Bozdemir’den 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Roblox Türkiye'de hâlâ kapalı

Tesla, Türkiye'de lider​

Roborock Saros 10 Türkiye'de​

Vivo V50 Serisi Dayanıklı!

Huawei FreeBuds 6 Tanıtıma Hazır

iOS 19 ile iPhone ve Android Arasında Güvenli Mesajlaşma

Apple'ın iPhone 17 Air: Fiyat ve Özellikler​

Elecom, Dünyanın İlk Sodyum İyon Powerbank'ini Tanıttı

Xiaomiden Piyasalara Yeni Redmi Oyun Tableti

LG, 45 inçlik 5K2K OLED Oyun Monitörünü Tanıttı

Kaymakam Bozdemir, Öksüz ve Yetim Çocuklarla İftarda Buluştu

Jandarma’dan Çocuk Pornosu Operasyonu: Şüpheli Tutuklandı

Ucuzbudur.com'dan Nintendo Switch Kampanyası!

HepsiVilla.com: Kiralık Villada Tatil Yapın, Muhafazakar Villa ve Balayı Villalarında Özel Anlar Yaratın

Merak Edilen Erdoğan ve Trump’tan Kritik Telefon Görüşmesi

Meteorolojiden 26 İl İçin Kırmızı Alarm

Bugün, Hepsiburada, Trendyol ve Amazon'da Kaçırılmayacak İndirimler Sunuyor

Borsa İstanbul'da 17 Mart 2025 Tarihli Pay Alım-Satım İşlemleri

Ekonomi Masası’nda Güncel Uzman Yorumları

Borsa İstanbul da Öne Çıkanlar

Malatya ve Çanakkale'de Deprem

 Resmi Gazetede Bugün Neler Var?

Kuzey Makedonya'da Gece Kulübü Yangını: 59 Ölü, 155 Yaralı

Trupm’tan Yemende Husilere Geniş Operasyon

İngiltere Öncülüğünde 26 Ülke Ukrayna İçin Çevrimiçi Zirvede Buluştu

Çözüm Okulları, Robotik Kodlama ile Geleceği Şekillendiriyor

Adıyaman ve Ağrı'da Hafif Şiddetli Depremler Meydana Geldi

Yükleniyor