10029,31%0,51
35,55% 0,20
37,02% 1,51
3096,06% 0,48
4959,96% 0,30
Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) yeni eğitim dönemi başladı. 6 bölgede 38 branşta düzenlenen eğitimlerle kadınlar sosyalleşirken aynı zamanda da meslek sahibi olma imkanı buluyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) yeni eğitim dönemi başladı. 6 bölgede 38 branşta düzenlenen eğitimlerle kadınlar sosyalleşirken aynı zamanda da meslek sahibi olma imkanı buluyor.
Kendini geliştirmek isteyen ya da boş zamanlarını güzel bir hobiyle değerlendirmek isteyen Başkentli kadınların değişmez adresi BELMEK’ler bu yıl da yoğun ilgi gördü. “Makine nakışı, el nakışı, sim sırma, iğne oyası, şiş dantel, tel kırma, dantel anglez, giyim, mefruşat, patchwork, trikotaj, yorganlama, ahşap boyama, kumaş boyama, ipek pentur, tezhip-hat, minyatür, ebru, çini, seramik, mozaik, rölyef, ahşap rölyef, taş bebek, takı tasarımı, gümüş işlemeciliği, turistlik el sanatları, ev ekonomisi-yemek, resim, kilim, el örgücülüğü” başta olmak üzere 38 farklı branşta verilen kurslarda 21 bine yakın kursiyer eğitim almaya başladı.
BELMEK’te eğitim alan kadınların hem üretim yapma hem de ev ekonomisine katkı sağlama fırsatı bulduğunu söyleyen BELMEK Yenimahalle Bölge İdarecisi Saliha Baştürk, “2022-2023 eğitim ve öğretim yeni dönemimize başladık. 58 kurs merkezinde 38 branşta eğitimlerimiz devam ediyor. Özellikle emekliler ve ev hanımları burada kaliteli ve verimli vakit geçirirken hem sosyalleşiyor hem de meslek sahibi olma imkanı buluyor. Eğitimleri tamamlayan kursiyerlerimize belge veriyoruz ve belgelerimiz uluslararası geçerliliği sahip. Amacımız kadınlarımızın güzel vakit geçirmesi, hobi edinmesi ve ev ekonomilerine katkı sağlaması” şeklinde konuştu.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren BELMEK kurslarının sonunda kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında MEB’den onaylı sertifika da veriliyor. Ücretsiz olarak düzenlenen kursların terapi gibi geldiğini belirten Başkentli kursiyerler şöyle konuştu:
Süheyla Dinçer: “Emekli olduktan sonra boşlukta kendime meşgale aradım ve bu kurslar bize ilaç gibi geldi. Sanat bizim ruhumuzu besliyor. Sosyal bir çevreye giriyoruz. Bir şeyler üretiyoruz ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz.”
Neriman Altuntaş: “Ev ekonomisi (yemek) kursuna geliyorum. İleride eşimle birlikte dükkan açmak istiyoruz. Hem elimde belge olsun hem de eksiklerimi tamamlamak, bilmediklerimi öğrenmek için geldim. Çok memnunum, burada öğrendiğim şeyleri de yaparak satıyorum.”
Kursiyerler tarafından üretilen eserler düzenlenen sergilerde görücüye çıkarken ‘El Yapımı Ürünlerle Evinize Renk Katın’ sloganıyla https://www.baskentkadingirisimi.com/adresi üzerinden de satışı yapılıyor.
Hibya Haber Ajansı