-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,19% 0,06
-
EURO
50,84% -0,02
-
GRAM ALTIN
7154,13% 0,64
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Belediye Zeytinliklerinin İlk Hasadı Başkan Mesut Ergin’den
Ayvalık Belediyesi mülkiyetindeki zeytin ağaçlarından yeni sezonun ilk hasadını Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptı.
Ayvalık Belediyesi mülkiyetindeki zeytin ağaçlarından yeni sezonun ilk hasadını Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptı.
Göreve geldiği günden itibaren bereketin sembolü zeytinin her bir tanesine ayrı önem gösteren ve belediye tarihinde ilk defa zeytinliklerin hasadının kendi ekiplerince yapıldığını hatırlatan Başkan Ergin, elde edilen zeytinyağlarının S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nde satışa sunulduğunu ve çok büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Belediyenin öz kaynaklarını verimli kullanacağı konusunda verdiği sözü yerine getiren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, zeytinliklerin geçtiğimiz dönemlerde özel şahıslara kiralanarak gelir kaybı yaşanmasının önüne geçti ve her yıl 5 bin zeytin ağacının mahsülünü işleyip zeytinyağı elde etti. Belediye zeytinliklerindeki bu yılki ilk hasadın başlangıcını yapan Başkan Ergin yeni yıla kadar tüm ağaçların hasadının belediye ekiplerince tamamlanacağını belirtti.
Tüm yıl bakımları Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ndeki ekip ve ekipmanlarla sağlanan zeytin ağaçları, hasat döneminde de belediye personeli tarafından itinayla hasat edilip zeytinyağına dönüşüyor. Gelecek yıl kooperatife ait bir ayırma ve işleme tesisinin de kurulacağının altını çizen Başkan Ergin, elek sistemleriyle ayrılacak yeşil, siyah zeytinler kooperatif mutfağında işlenerek vatandaşların sofralarına ulaşacağını belirtti.
Ürünler, S.S Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin sebze ve meyve halindeki ve gümrük önündeki mağazasının yanı sıra, internet üzerinden sanal mağazalarda da satılmaya başlayacak. Özel ambalajında, cam şişe ve teneke kutularda sunumu yapılan yeni hasat zeytinyağlarının rafa çıkacağı gün sabırsızlıkla bekleniyor.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Belediyenin öz kaynaklarını verimli kullanacağımız konusunda verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Ayvalık halkının parası Ayvalık Belediyesi kasasına girecek sözünü vermiştik. Bunun meyvelerini almaya başladık. Kendimize ait zeytinliklerden, kendi emeğimizle doğal zeytinyağı üretiyor, halkımızın hizmetine sunuyoruz. Ayvalık Belediyesi’ne bu hizmetin çok yakıştığını düşünüyorum” dedi.
Tağşişle devam eden yasal ve haklı mücadele konusunda geçimini zeytin sektöründen sağlayan çiftçiye bir kılavuz oluşturduklarının altını çizen Başkan Ergin şöyle devam etti: “ Zeytinyağı nereden, hangi standartlarda satın alınmalı sorununa yanıt olan, butik üretim pazarına da katkıda bulunuyoruz. Bunu kooperatif kanalıyla yapıyoruz. Kooperatif demek, dayanışma demektir. Biz bu dayanışmayı halka yayarak, öncüsü ve destekçisi olduk. Hemşehrilerim gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilir. Zeytin bereket, barış ve uzun ömür demek. Yaptığımız bakım çalışmasıyla sadece önümüzdeki yılın değil, yılların planlarını yapıyoruz. Nefasetiyle farklı, dünyada ürün kalitesi açısından sayılı delice zeytin ağacı türüne sahibiz. Ölümsüz ağaç zeytinin bize sunduğu nimetlere karşılıksız kalmıyor, kendi imkânlarımızla bakımlarını yapıyoruz. Sağ olsun zeytin de verimiyle bize karşılığını veriyor. Geçtiğimiz yıla oranla önümüzdeki bu yıl daha çok verim bekliyoruz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


