-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,08
-
EURO
50,94% -0,13
-
GRAM ALTIN
7243,54% -1,26
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Belarus NGS'nin 2'nci Güç Ünitesi Tasarım Kapasitesine Ulaşmaya Başlıyor
Belarus Cumhuriyeti Başbakanı Roman Golovchenko ve Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Belarus Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2’inci Güç Ünitesi için tasarım kapasitesine ulaşma programını ba?
Belarus Cumhuriyeti Başbakanı Roman Golovchenko ve Rusya Devlet Nükleer trinkbet Enerji Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Belarus Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2’inci Güç Ünitesi için tasarım kapasitesine ulaşma programını başlattı.
Kapasite geliştirme aşaması, bir nükleer santralin işletime alınması programındaki en önemli aşamalardan birini oluşturuyor. Program, çeşitli çalışma modlarında dinamik testler yapılması ve karartma çalışma modunun kontrolü de dahil olmak üzere ana ekipmanın kapatılmasıyla ünitenin gücünün kademeli olarak nominal seviyeye (%100) çıkarılmasını öngörüyor.
Devreye alma, yeni NGS güç ünitelerinin inşaatının son aşamasını oluşturuyor. Bu aşamada güç ünitesi sistemlerinin ve ekipmanlarının tasarıma uygunluğu doğrulanıyor. Devreye alma süreci, devreye alma öncesi ve ayarlama çalışmaları, fiziksel devreye alma, güç devreye alma ve pilot işletme olmak üzere birbirini takip eden birkaç aşamayı kapsıyor.
Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev konuya ilişkin olarak şunları belirtti: “2’nci Ünite’nin reaktör tesisinde kapasite geliştirme testlerinin başlaması, Belarus NGS'nin tüm inşaat projesinin uygulanmasında son düzlük olarak adlandırılabilir. Kardeş Belarus'taki ilk nükleer trinkbet giriş inşaat, hem enerji endüstrisinde hem de nükleer tıp ve dijital teknolojiler de dâhil olmak üzere ülke ekonomisinin yeni alanlarında Rus-Belarus etkileşiminin daha da gelişmesi için temel oluşturdu ve bu alanları tam anlamıyla yeni bir seviyeye yükseltti.”
Belarus Cumhuriyeti Başbakanı Roman Golovchenko da konuyla ilgili olarak “Santralin ikinci güç ünitesinin tamamen devreye alınması ve her iki ünitenin de nominal kapasiteye getirilmesi, 4 ila 5 milyar metreküp doğal gaz tasarrufu yapmamızı ve 18-19 milyar kWh elektrik üretmemizi sağlayacak. Bu, Belarus için on yılın en önemli projesi” ifadelerini kullandı.
Toplam 2400 MW kapasiteli iki VVER-1200 reaktörüne sahip olan Belarus NGS, Belarus’un Ostrovets kentinde bulunuyor. Genel tasarımını ve yükleniciliğini Rosatom’un Mühendislik Birimi’nin üstlendiği ülkenin ilk nükleer santral için, uluslararası standartlara ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (IAEA) güvenlik gerekliliklerine tam olarak uyan Rus III+ Nesil tasarımı seçildi.
Rosatom, küresel bir lider ve dünyada nükleer enerji santrallerinin tam ölçekli üretimini yurtdışında gerçekleştiren tek şirket olarak tanınıyor. Dünya genelinde 80'i VVER reaktörleriyle donatılmış güç üniteleri olmak üzere toplam 106 Rus tasarımı nükleer güç santrali inşa edildi. Hâlihazırda Rosatom'un uluslararası sipariş portföyünde 11 ülkede farklı yapım aşamalarında olan VVER reaktörleri ile donatılmış 34 ünite bulunuyor.
Rusya, dost ülkelerle iş birliğine odaklanarak uluslararası ticari ve ekonomik ilişkilerini sürekli olarak geliştiriyor. Dış kısıtlamalara rağmen, enerji sektöründeki büyük uluslararası projelerin uygulanmasına devam ediliyor. Rosatom ve işletmeleri bu çalışmalarda aktif rol alıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Başkan Mehmet Gümüş’ten Gençlere Çağrı: Gerçek Hayat Ekranın Dışında
Yükleniyor


