-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
51,04% 0,09
-
GRAM ALTIN
7312,18% -0,32
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Batur: Kentsel dönüşümü yüzde yüz uzlaşıyla yapacağız
Konak Belediyesi Gültepe planlarını Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi’nde kurduğu Bilgilendirme Merkezi’nde mahalle mahalle askıya çıkarmaya başladı.
Konak Belediyesi Gültepe planlarını Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi’nde kurduğu Bilgilendirme Merkezi’nde mahalle mahalle askıya çıkarmaya başladı. İlk etapta Mehmet Akif ve Saygı mahallelerinin parselasyon planlarının askıya çıkarıldığı merkeze giderek vatandaşların sorularını tek tek yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Halkımızın içi rahat olsun. Kentsel dönüşümü yüzde yüz uzlaşıyla yapacağız. Gültepe’nin makûs talihini vatandaşlarımızla birlikte, hiçbir mağduriyet yaşanmadan yeneceğiz” diye konuştu.
Konak Belediyesi, 14 mahalleyi kapsayan 300 hektarlık Gültepe planlarının uygulama planlarını askıya çıkarmaya başladı. Belediye uygulama imar planı doğrultusunda ilk parselasyon planının çalışmalarını da tamamlayarak askı sürecini başlattı. İlk etapta Mehmet Akif ve Saygı mahallelerinin parselasyon planları, Gültepe Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içinde kurulan Bilgilendirme Merkezi’nde ve www.konak.bel.tr internet adresinde 12 Haziran itibarıyla 1 ay askıya çıkarıldı. Planları hazırlayan teknik ekip de vatandaşlara bilgi vermek üzere merkezde görevlendirildi.
Planlar askıda, başkan denetimde
Planlar askıya çıkar çıkmaz Bilgilendirme Merkezi’ni ziyaret ederek, ekiplerin çalışmalarını denetleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, planları inceleyen vatandaşların sorularını yanıtladı. Batur, Gültepe Semti Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Latif Aydoğdu’yu da gelinen son nokta ve süreçle ilgili ayrıntılı olarak bilgilendirdi. Başkan Batur’a Konak Belediye Meclisi üyeleri ve bölge muhtarları da eşlik etti.
“Yüzde yüz uzlaşıyla yapacağız”
Planları vatandaşların daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla Gültepe Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içinde kurdukları Bilgilendirme Merkezi’nde askıya çıkardıklarını söyleyen Başkan Batur, “Vatandaşlarımız tapularıyla, ellerindeki belgelerle bu merkezimize başvuracak ve hangi imar adalarında yer aldıklarını, hisse oranlarının ne olacağını, parselasyondan sonraki sözleşme sürecinde ellerinde ne kadarlık bir tapu miktarı kalacağını buradan öğrenecek. Askıya mahalle mahalle, 50 hektarlık alanlar olarak çıkıyoruz. Süreci böylece daha sağlıklı yürüteceğimize inandık. Sırasıyla diğer mahallelerimizin planlarını da askıya çıkaracağız. Vatandaşlarımız gelecek, planları hazırlayan tüm teknik ekibimiz de burada. Vatandaşlarımızın aklındaki tüm soru işaretlerini yanıtlayacağız. Parselasyon planı askıdan indikten sonra gerekli değerlendirmeleri yapıp sözleşmelere başlayacağız. Halkımızın içi rahat olsun. Kentsel dönüşümü yüzde yüz uzlaşıyla yapacağız. Uzlaşmadan, anlaşmadan inşaata başlamak mümkün mü? Biz uzlaşarak ilerleyeceğiz. Gültepe’nin makûs talihini vatandaşlarımızla birlikte, hiçbir mağduriyet yaşanmadan yeneceğiz” diye konuştu.
“Yerlerinizi bundan sonra hiç satmayın”
Kiraya çıkıldığında belediyenin vatandaşlara kira yardımı da yapacağını belirten Başkan Batur, vatandaşlara seslenerek şöyle konuştu:
“Yerlerinizi satmayın, hele bundan sonra hiç satmayın. Evlerinizi, arsalarınızı elden çıkarmayın. Müteahhitlerle anlaşma ya da hisse satma yoluna girmeyin. Burada yaşayan vatandaşlarımız yıllardır buraların cefasını çekiyor. Biz istiyoruz ki, şimdi sefasını da burada yaşayan vatandaşlarımız sürsün. Burada oluşacak gelirden buradaki vatandaşlarımız yararlansın istiyoruz. Sözleşmeleri de vatandaşlarımızla Konak Belediyesi olarak biz yapacağız. Daha sonra da sözleşmeler hangi adada biterse o adadan çalışmalara başlayacağız.”
İkinci sırada Ulubatlı var
İlk olarak Mehmet Akif ve Saygı mahallelerinin parselasyon planlarını askıya çıkaran Konak Belediyesi, süreci Ulubatlı Mahallesi’yle devam ettirecek. Etaplar halinde çalışılarak tüm mahalleler sırasıyla askıya çıkarılacak. Planları askıya çıkacak bölgeler vatandaşlara önceden bildirilecek. Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içinde kurulan Bilgilendirme Merkezi’nde planları hazırlayan teknik ekip mesai saatleri içinde hazır bulunarak, vatandaşların sorularını yanıtlayacak ve detaylı bilgilendirme yapacak
Gültepe’de yeni hayat başlıyor
Gültepe Bölgesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel olmak üzere 14 mahalleyi kapsıyor. Yaklaşık 300 hektarlık bir alanda uygulanacak planlarda en dikkat çeken detay ise sosyal donatı ve kişi başına düşen yeşil alan miktarındaki artış.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Başkan Mehmet Gümüş’ten Gençlere Çağrı: Gerçek Hayat Ekranın Dışında
KÖRFEZ ALEVLER İÇİNDE: "EPIC FURY" VE BÜYÜK HESAPLAŞMA
Yeşilay Haftasında Bozyazı’da Gençlere Farkındalık Semineri Teknoloji Bağımlılığı Uyarısı
Bozyazı'da Uyuşturucu İmalathanesine Jandarma Darbesi
ABD İran İsrail Çatışması Küresel Ekonomi İçin Gerçek Bir Stres Testi
Bel Fıtığında Tedavi Yöntemi Kişiye Özel Belirlenmeli
Anamurlu Miniklerden Yürek Isıtan “İyilik Kolisi” Hareketi
Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Yakalandı
Türkiye’nin En İyi 10 Saç Ekim Merkezi - 2026 Güncel Liste
Ortadoğu’da Savaş Endişesi Avrupa Borsalarını Sarstı: Satış Dalgası Derinleşiyor
Yükleniyor


