Türkiye’nin dört bir yanına iyilik dağıtan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın sokak sokak, kapı kapı gezen 5 bin kadın kent gönüllüsünün temsilcileri Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve eşi Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllülerinden Fatma Yazıcı ile bir araya geldi. Başkan Yazıcı, “Başkaları için iyilik yapmak, mücadele etmek çok kıymetlidir. Bir insanı insan yapan en önemli değerlerden birisi başkaları için mücadele olduğuna inanıyorum.” dedi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 14 komisyonda 4 bin 500 kadın kent gönüllüsü ile Türkiye’nin dört bir yanına iyilik dağıtmaya devam ediyor. 13 yıldır çalışmalarını aralıksız sürdüren Gönül Elleri Çarşısı’nın sokak sokak, kapı kapı dolaşan kadın kent gönüllüleri, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte kahvaltı programında bir araya geldi. 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kahvaltı sonrasında Başkan Yazıcı, gönüllülere hediye takdim etti.
'Kartopu gibi büyüyen gönüllü hanımefendiler ile bu noktaya geldik'
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı,” Dünya’da ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin, Dünya Açlık Endeksi’nde yüzde 2,5 ile aynı oranda bulunuyoruz. Dolayısıyla her yerde belli bir oranda ihtiyaç sahibi insanlar vardır. Yardım organizasyonları çok fazlaca yapılmaktadır. Dolayısıyla yüzde 2,5 dilimde bile olsanız, sonuçta ihtiyaç sahibi insanlar her zaman olabilir. Bu yönde de mühim olan onu kapatabilecek sosyal, kültürel kapasiteye sahip bir toplum, gelişmişlik endeksi yüksek toplumlarda bu yardım organizasyonlar kendiliğinden gelen yapılar. Dolayısıyla bunu Tuzla’da başardık. Bu başarının arkasında sadece belediyenin böyle bir yapıyı kurması değil, o günlerden itibaren bu çağrıya, bu yapılması gereken işe katılan, o günden bugüne kadar kartopu gibi büyüyen gönüllü hanımefendiler ile bu noktaya geldi.” dedi.
'Başkaları için iyilik yapmak, mücadele etmek çok kıymetlidir'
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı,” kuruluş mottomuz şuydu. Medeniyetimiz, ‘Veren el alan elden üstündür’ derdi. ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ der. Her zaman söylüyorum, ‘Sadece kendi mutluluğu için yaşayan insan, kötüdür’ diyor Tolstoy. Bu söz de çok anlamlıdır. Başkaları için iyilik yapmak, mücadele etmek çok kıymetlidir. Bir insanı insan yapan en önemli değerlerden birisi olduğuna inanıyorum. Çünkü sadece kendi mutluluğu için çalışan ve sadece kendi gayret ve çabası için mücadele eden birçok canlı var. Başkalarının mutluluğu için mücadele eden sadece insandır. Bu açıdan çok kıymetlidir. Kendi bireysel kazanımları ile toplumsal kazanım eşittir, toplumsal iyilik halinin oluşmasına katkı sağlamaktır. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı böyle tarif ediyor. Bedenen, ruhen ve sosyal olarak iyilik halidir sağlık. Yaptığımız bütün sosyal çalışmalarda, aslında sosyal olarak iyilik haliyle toplum sağlığına da büyük katkıda bulunuyoruz.” diye konuştu
'Bu yolda bize destek veren gönüllü hanımefenlerimize çok teşekkür ediyorum'
Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllülerinden Fatma Yazıcı, ”Bu yolda bize destek veren gönüllü hanımefendilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu yol yalnız yürünebilecek bir yol değildi. Bu yol birlikte kat edilecek bir yoldu. Tuzla büyük bir ilçe. Her ne kadar nüfusu 300 bin olsa da mazisi çok büyük. Her siteye, her mahalleye, birçok alanda yaşayan insanlarımız var. Bizim temel hedefimiz, bize ulaşamayan, bizden haberdar olmayan ama zor durumda olan kadınlarımıza ve çocuklara ulaşmak. Temel hedefimiz budur. Hala bunun için sokak gönüllüğü organizasyonumuzu canlı tutmaya çalışıyoruz. Sizlerin dışında buraya gelemeyen, evlerinden bizlere haber getiren, muhbirlik yapan, gönüllülerimiz var. Onlar bizim görünmeyen kahramanlarımız. Onlarla birlikte her sokağa hakim olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı