-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,17% 0,04
-
EURO
50,64% -0,01
-
GRAM ALTIN
7106,19% -0,03
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Başkan Soyer’den temizlik seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Sen, Ben, Hepimiz! Tertemiz İzmirimiz” sloganıyla hayata geçirdiği çevre farkındalığı hareketini Basmane’den başlattı.
30 ilçede eş zamanlı yapılan farkındalık etkinliğinde yüzlerce torba çöp toplandı. Başkan Soyer, “Kirletmemeyi öğrenmek zorundayız. Şehrimize de özen göstermek zorundayız. Bu bilincin oluşması için temizlik konusunda herkesi hassas olmaya davet ediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentteki çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak için “Sen, Ben, Hepimiz! Tertemiz İzmirimiz” sloganıyla temizlik seferberliği başlattı. Seferberlik Kültürpark Basmane Kapısı önünden başladı. 30 ilçede eş zamanlı düzenlenen çevre farkındalığı etkinliğinin Konak’taki güzergahına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı, genel sekreter yardımcıları Ertuğrul Tugay, Şükran Nurlu, Suphi Şahin, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Belediyesi, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de destek verdi. Kültürpark Basmane Kapısı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar temizlik yapıldı. 30 ilçedeki eş zamanlı temizlikte yüzlerce torba çöp toplandı.

İzmir’in evimiz olduğunu ve bunu kirletmemek için el birliğiyle özen göstermek gerektiğini dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Bu şehrin sokakları parkları, caddeleri bizim evimiz. Burada yaşıyoruz ve temiz bir evde yaşamak ne kadar bizim için önemliyse temiz bir kentte yaşamak da o kadar önemli olmalı. Bu sadece temizlemekle başa çıkılabilecek bir şey değil. Kirletmemek gerek. Kirletmemeyi öğrenmek zorundayız. Şehrimize de özen göstermek zorundayız. Bu bilincin oluşmasını temizlik konusunda hassas olmaya davet ediyoruz. Biz bu harekatı çocuklarla birlikte yaptık. Bu harekata belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız destek verdi. Bugün yüzlerce kişi mahallesini, meydanını bu harekatla birlikte temizliyor. Temiz bir şehirde yaşamaya hepimiz layığız” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan temizlik çalışması sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Dalgıç Ekipleri de Başkan Tunç Soyer’i körfez temizliğinden çıkardıkları malzemelerle karşıladı. Temizlik harekatına denizden destek veren 6 itfaiye eri dalgıç, Cumhuriyet Meydanı önünden yaptıkları dalış sonrasında körfezden sandalye, cep telefonu, cüzdan, kredi kartı gibi gereçler çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Dalgıç Ekipleri her ay düzenli olarak kentin farklı güzergahlarında körfez dip temizliği yapıyor.

Yetki ve sorumluluğu altındaki ana arter ve bulvarlarda temizlik hizmeti sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer göreve geldiğinden beri kentte kirliliği önlemenin en kalıcı yönteminin kirletmemek olduğunu ve kamusal alanların temizliğine özen gösterilmesi gerektiğini hatırlatmak amacıyla temizlik eylemi yapıyor. “Temiz İzmir” hedefi doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçede ve ekipman desteği ile sahadaki temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler sokaklardan günde yaklaşık 60 ton atık topluyor. Sadece bu faaliyet için yıllık yaklaşık 100 milyon TL’lik kaynak ayrılıyor.
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


