-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,72% -0,07
-
GRAM ALTIN
7150,04% 0,58
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Başkan Soyer: ″Zeytine saygıda kusur etmemek gerek″
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Zeytin bizim için en önemli değerlerden biri. Bu kainatta insanlıktan bile eski. Zeytine saygıda kusur etmemek gerek.” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeytine Sadakat Buluşması’yla üreticilere bin 500 zeytin fidanı dağıttı.
Seferihisar’ın Orhanlı köyünde yapılan buluşmaya; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Köy Kooperatif İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Orhanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muhittin Akbulut, Pirinççi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Alpay, Ödemiş Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Olgun Ballı ile muhtarlar, üreticiler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

Başkan Tunç Soyer’i alanda “Yetti gari”, “Zeytin Ağaçları Yalnız Değildir”, “Tarım Alanlarımızın Yok Olmasına İzin Vermeyeceğiz”, “Zeytinliklerdeki Kuşlar Nefes Almak İstiyor” yazılı dövizler karşıladı.
“Zeytin bizim için en önemli değerlerden biri”
Doğaya ve zeytin ağaçlarına hayranlığı dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Bu koskoca kainatta binlerce yıldır biz hep mahvetmişiz bu güzelim doğayı. İnsanın içi parçalanıyor ama bir çare var. Bunu durdurmak mümkün. Bu kainatta mutlulukla, huzurla yaşayabileceğiz. Zeytine saygıda kusur etmemek gerek. Olağanüstü güzellik aynı zamanda da ekmek. Zeytin çoluk çocuğun istikbali. Bu cennete sonuna kadar sahip çıkacağız kimsenin kuşkusu olmasın. Orhanlı’yı ne jeotermale ne de madene teslim ettirmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
“Buğdayı dünyaya satarken ithal eder hale geldik”
Başkan Soyer, Yerli Malı Haftası’nı geçtiğimiz gün İzmir Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde kutladıklarını ve o anlarda geçen seneler içerisine bütün zenginliğin kaybedildiğini dile getirerek, şunları söyledi:
“Dünyanın en büyük 7 ekonomisinden biriymişiz İktisat Kongresi’nin yapıldığı yıllarda. Enerji ihtiyacının yüzde yüzünü bu topraklardan temin ediyormuşuz. Buğdayı dünyaya satarken ithal eder hale geldik. Bu güzel topraklarda kendi kendine yeten bir ülkeyken dışarıdan ürün alıp kendini idame eden bir ülke haline geldik. Çok az kaldı. Bir şey değişecek, her şey değişecek. Yepyeni ülkeyi bu güzel topraklarda birlikte kuracağız.”
“Köylüye her zaman destek ve sahip çıkacağız”
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise “Tunç Başkan ile birlikte çalışırken bir vizyon çizdik. Başka bir tarım mümkün diyerek yola çıkıldı. Bunun meyvelerini görüyoruz. Bu topraklar üretip yetiştirmezse şehirde yaşamanın bir anlamı yok. Orhanlı çok stratejik bir yer. Yüzyıllardır bu şekilde devam ediyor. Birlikte birbirimize güç katarak, köylüye her zaman destek ve sahip çıkacağız.” dedi.

2023’ün ilk yarısında 213 bin zeytin fidanı dağıtılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü tarımsal destek programı kapsamında bugüne kadar İzmir genelinde üreticiye 2 buçuk milyon zeytin fidanı olmak üzere toplamda 5 milyon fidan dağıtımı yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kadim kültürünü temsil etmesi ve diğer çeşitlere göre daha az su tüketmesi nedeniyle ülkemizde en çok yetişen zeytin çeşitlerinden biri olan memecik çeşidi için ilk kez 2022 yılında çalışmalara başlandı. 8 ilçeye toplam 11 bin 85 adet memecik zeytini dağıtıldı.
2023’ün ilk döneminde ise 213 bin meyve ve zeytin fidanı dağıtılacak. Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticiler, mahalle muhtarlıkları aracılığıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden fidan talebinde bulunabiliyor.
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


