• BIST 100

    17218,55%-0,18
  • DOLAR

    43,75% 0,08
  • EURO

    51,60% -0,48
  • GRAM ALTIN

    7000,07% 2,08
  • Ç. ALTIN

    11636,31% 0,68

Başkan Soyer: ″Bu kongre ile yüz yıllık Cumhuriyet mirasına sahip çıkıyoruz″

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ilk meclis toplantısında İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hakkında bilgi verdi.

GÜNCEL 28.11.2022 17:46:40 931
Başkan Soyer: ″Bu kongre ile yüz yıllık Cumhuriyet mirasına sahip çıkıyoruz″
Haberi Sesli Oku

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ilk meclis toplantısında İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hakkında bilgi verdi. Başkan Tunç Soyer, “Biz bu kongreyi düzenleyerek yüz yıllık bir Cumhuriyet mirasına sahip çıkıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) yeni yönetim döneminin ilk meclis toplantısına konuk oldu. İZQ İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen meclis toplantısına Başkan Tunç Soyer’in yanı sıra EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu ve sanayiciler katıldı.
EBSO meclisleri kapsamında düzenlen “Konuk Konuşmaları” bölümünde EBSO yönetiminin daveti üzerine sanayicilerle bir araya gelen Başkan Tunç Soyer, 2023 yılının Şubat ayında düzenlenecek İzmir’de İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hakkında bilgi verdi. Bir asır önce İzmir İktisat Kongresi’nde alınan kararların sadece Türkiye Cumhuriyeti’ne değil, diğer ülkelere de ışık tuttuğunu söyleyen Başkan Soyer, günümüzde dünyanın ekoloji, ekonomik riskler ve demokrasi kriziyle mücadele ettiğini ifade etti.  Soyer, “İzmir için kuruluşun ve kurtuluşun kenti dedik. İzmir’in bu ülkede tarihsel bir misyonu var. Bu bir hamaset değil, 100 yıl önce yaşanmış bir gerçektir ve bize gelecek yüzyıl için bazı sorumluluklar yüklüyor, o nedenle iktisat kongresiyle ilgili bir çalışma yapmaya karar verdik” dedi.

“Türkiye’de gençlerin yüzde 70’i umutsuz”
Mevcut tablonun genç kuşağa etkisine değinen Başkan Soyer, “Yazık ki yurttaşların hak ve özgürlüklerinin temel güvencesi olan anayasal hukuk düzenini hiçe sayan otokratik eğilimlerin birçok farklı coğrafyada güçlendiğini görüyoruz. Tüm bunlar özellikle genç kuşak üzerinde derin bir tahribat bırakıyor. Türkiye’nin gençleri umutsuz ve dahası hayalsiz. KONDA tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Türkiye’de gençlerin yüzde 70’i umutsuz. Çoktandır gençlerle ilgili bu tür anket sonuçlarına alıştık ama daha da feci olan sadece yüzde 16'sının bir hayali var, geri kalanının ise hiçbir hayali yok. ‘Ne yapmak istiyorsunuz?’ sorusuna cevaben yüzde 84’ü ‘Bir fikrim yok’ diyor” ifadelerini kullandı.

Geleceğin Türkiyesi’ni inşa eden bir ortak akıl hareketi
Başkan Soyer İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne yüz yıl sonra yine İzmir’de ev sahipliği yapmalarının nedenini ise şöyle anlattı: “Biz bu kongreyi düzenleyerek yüz yıllık bir Cumhuriyet mirasına sahip çıkıyor ve aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için sivil bir hareket başlatıyoruz. Bugünün siyasal, toplumsal ve ekonomik ikliminde bugünün sorunlarına değil geleceğin siyasal ekonomik, toplumsal sorunlarına çare arıyoruz. Yeni bir Türkiye için hayal kurmamızı sağlayan kongre süreci bir yandan umudumuzu çoğaltırken, diğer yandan ülkemizin geleceğiyle ilgili sözü ele geçirmemizi sağlıyor. Tıpkı yüz yıl önce atalarımızın yaptığı gibi. Bunun için İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi üç ana sıfata sahip: Sivil, katılımcı ve şeffaf. Bu doğrultuda geleceğin Türkiye’sini inşa eden bir ortak akıl hareke ti oluşturuyoruz. Kongrenin ana muhatabı ve dayanağı yüz yıl önce olduğu gibi ekonominin can damarı olan sektörlerin seçilmiş temsilcileri. Türkiye’nin yedi bölgesindeki işçi, çiftçi, sanayici, tüccar ve esnaf gruplarını temsil eden yöneticilerle kapsamlı ve bir defaya mahsus olmayan buluşmalar düzenliyoruz.”  

“Tüccar ve sanayici bildirgesi 1 Aralık’ta”
İktisat Kongresi’nin Şubat 2023’te ana kongreye kadar devam edecek süreci anlatan Başkan Soyer, “Paydaşlarımız bu süreçte toplam dokuz toplantıdan oluşan bir programla Türkiye ekonomisine yön vermek üzere kendi özlemlerini içeren birer bildirge hazırladı. Çiftçi ve işçi grupları bildirgelerini tamamladı. 1 Aralık’ta ise tüccar ve sanayici bildirgesi yayınlanacak. Her bildirge, onu aşkın ilke ve farklı başlıklar altında toplanan ilke kararlarından oluşuyor. Kongre hazırlıklarının bundan sonraki safhasında hazırlanan taslak bildirgeler demokrasi, doğa, tarih ve inovasyon alanlarında çalışan dört uzman topluluğunun değerlendirmesine açılacak. Bu metinler ayrıca çok sayıda değerli isimden oluşan Kongre Yüksek İstişare Kurulu’na sunulacak. Kongrenin bu ikinci safhasında Türkiye’nin kılcallarında yaşamın içinden gelen deneyimleri, uzman ve aka demisyenlerin kavramsal bilgi ve tecrübeleriyle buluşturmak istiyoruz. Özetle, Türkiye için sivil, katılımcı ve şeffaf bir yöntemle bütüncül ve bilimsel bir iktisadi yol haritası hazırlama gayreti içindeyiz. Son aşamada ise Şubat 2023’te ana kongre gerçekleşecek. Hazırlık sürecinde elde edilen tüm çıktıları belirli bir program çerçevesinde kongre delegelerinin tartışmasına sunacağız. Tüm bildirgelerde Türkiye için yeni iktisadi kararlar tanımlamaya gayret ediyoruz. Geleceğin Türkiye’si, ekoloji ve ekonomi arasında ayrılmaz bir ilişki olduğunu kabul eden yeni bir iktisat felsefesi üzerinde inşa edilecek, ticaret ve sanayi yatırımlarının bu yönde gelişimi sağlanacaktır. Vahşi büyümenin yerelde ve küresel ölçekte sürdürülemez olduğu anlaşılmış ve bu iktisat anlayışının sonuna gelinmiştir. Ticaret ve sanayi, saldırga n sermaye modeli yerine çalışanların, ticari tarafların, toplumun ve nihayet doğanın da mutluluğunu esas alan duyarlı bir anlayışa evrilmek zorundadır” diye konuştu.
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Kaymakamımız Kemal Duru'dan Ramazan Ayı Mesajı

Ören Halk Kafe Ramazan Bayramı’nda Açılıyor.

Side Otelleri

Anamur’da Basın ve Esnaf El Ele: Başkan Özkan Poçulu’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Altın Fiyatlarında Rekor: Gram Altın 7.000 TL Sınırında!

Çiftçiye Dev Müjde: SGK ve Vergi Borcu Şartı Kalktı! Tarımsal Kredide Yeni Dönem

2026 Ekonomi Gündeminde Bugün İçin Borsa İstanbul'da Rekor Seviyeler ve Altın Piyasasında Son Durum

Güncel Hurda Fiyatları İle Bakır Satışında Yeni Dönem: KabloHurdaFiyatlari.com

Kaymakam Kemal Duru, Kükür Mahallelerine Vatandaşın Sesini Yerinde Dinledi

Murat Kemal Gökyar için Gazetemizin Yazarı Mustafa Kaya Hoca’dan Bir Nostalji Yazı

TCG Anamur, NATO Görevi İçin Yunanistan Sularında

Anamur’da Bağımlılıkla Mücadele İçin Güç Birliği: “Ben Feryat Ederken Hepiniz Sağırdınız”

Doktor Murat Kemal Gökyar Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

ANAMUR’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN TEK YÜREK BULUŞMA

İşletmenizin Atık Çözüm Ortağı: En Yüksek Hurda Fiyatları Garantisiyle Hurdacı CeysanGeriKazanim.com

JANDARMA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ YAKALADI

Piyasalarda Denge Arayışı: Borsa ve Altın Yükselirken Dövizde Sınırlı Hareket

Kaymakam Duru Vefat Eden Doktor Gökyar İçin Bir Taziye Mesajı Yayınladı

ACI KAYBIMIZ: ANAMUR’UN SEVİLEN DOKTORU MURAT KEMAL GÖKYAR VEFAT ETTİ

MSK Seriyi Üçlemek İstiyor: Hedef Aliağa Petkim

Anamur’un Yeni İkonu: SKY PARK ile Lüks ve Konforun Zirvesinde

MERSİN’İN BATISI İÇİN TURUNCU ALARM: BAŞKAN DURMUŞ DENİZ’DEN HAYATİ UYARI

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Mersin Roman Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Ölüdeniz’de Butik ve Lüks Konaklama: Kassandra Ölüdeniz

Gençlikte Yapılan Bu Hata Geleceği Karartıyor

Avrupa Piyasalarında Rekor Haftası: Borsalar Güçlü Yükselişle Açıldı

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur Muzunda Hasat Heyecanı

Yükleniyor

Anamur’da Basın ve Esnaf El Ele: Başkan Özkan Poçulu’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Kemal Duru, Kükür Mahallelerine Vatandaşın Sesini Yerinde Dinledi

Murat Kemal Gökyar için Gazetemizin Yazarı Mustafa Kaya Hoca’dan Bir Nostalji Yazı

TCG Anamur, NATO Görevi İçin Yunanistan Sularında

Doktor Murat Kemal Gökyar Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

JANDARMA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ YAKALADI

Kaymakam Duru Vefat Eden Doktor Gökyar İçin Bir Taziye Mesajı Yayınladı

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.