• BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

Başkan Seçer: “Bir Sonraki Dönemde Sosyal Konut Hamlesi Gerçekleştireceğiz”

Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 2. Birleşim Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te birimlerden gelen 42, komisyonlara havale edilen 4 olma

GÜNCEL 22.11.2022 10:35:08 994
Başkan Seçer: “Bir Sonraki Dönemde Sosyal Konut Hamlesi Gerçekleştireceğiz”
Haberi Sesli Oku

Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 2. Birleşim Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te birimlerden gelen 42, komisyonlara havale edilen 4 olmak üzere 46 madde görüşüldü.

Başkan Seçer Meclis Toplantısı’na, geçtiğimiz hafta İstanbul İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör saldırısı ile Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifa dileyerek başladı.

Maddelere geçilmeden önce Başkan Seçer, gündem dışı konular hakkında Meclis Üyeleri’ne söz hakkı vererek, Meclis Üyeleri’nden gelen taleplere ve bazı konularla ilgili değerlendirmelere yanıt verdi.

Bakanlık kararı gereği Zafer Çarşısı esnafına tebligatları göndermeye başladıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Buradan Zafer Çarşısı esnafına sesleniyorum. Sizler, rızkını oradan çıkaran esnaflarsınız. Bir kamu yöneticisi olarak sizleri alelacele sokağa atma gibi düşüncemiz olamaz. İşbirliği içerisinde ben size yardımcı olma sözü verdim” dedi.

Zafer Çarşısı esnafına yeni yer yapma zorunluluğu olmadığı halde, bir kamu yöneticisi olarak makul, mantıklı ve vicdanlı davranmak gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, “Şu anda en uygun yer Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin, katlı otoparkın yanındaki alan. Bunun tahsisi konusunda Milli Emlak’a yazımızı yazdık. Netice bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tevfik Sırrı Gür Katlı Otoparkı’nın son durumu ile ilgili de bilgilendirme yapan Başkan Seçer,  “Burayı da hizmete açmak için Milli Emlak, Çevre Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün imzasını bekliyoruz. Evrak imzalanır imzalanmaz gerekli çalışmalar yapılıp, Tevfik Sırrı Gür Katlı Otoparkı’nı hizmete açacağız” diye konuştu.

Madde bağımlılığıyla mücadelenin hassas bir konu olduğunu belirten Başkan Seçer, “Biz önleyici safhada, ilgili tüm birimlerimizle çalışıyoruz. Öneri projeniz varsa, örnek projeniz varsa seve seve de kabul ederiz, ama bize ait olmayan bazı görev alanlarında da durumdan vazife çıkaramayız” dedi.

Sosyal konut projeleri ile ilgili olarak da bir değerlendirmede bulunan Başkan Seçer, “Sözümdür; Allah nasip eder, sağlığımızda bir sorun olmaz aday olur, halkın karşısına çıktığımızda, seçim manifestomuzda yer alacak majör projelerin başında, sosyal konut hamlesi olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

Gündem dışı konular arasında yer alan Zafer Çarşısı’nın yıkılıp yerine kent meydanı yapılması ile ilgili proje hakkında Meclis Üyeleri’ne bilgi veren Başkan Seçer, “Zafer Çarşısı’nı boşaltacağız. Kırmızı Lacivert binasını da yıkacağız ve oraya bir kent meydanı yapacağız. İstiklal Caddesi düzenlemeleri zaten devam ediyor. Ben ne dediysem onu yerine getiriyorum” dedi.  

Başkan Seçer: “Zafer Çarşısı esnafına en uygun yer Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanı”

Yıkılacak Zafer Çarşısı’ndaki esnafın, Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olduğunu ve esnafa yeni bir yer yapmak istediklerini kaydeden Başkan Seçer, Bakanlık kararı gereği esnafa tebligatları göndermeye başladıklarını söyledi. Başkan Seçer, “Orayı taşımak zorundayım, ardından da o yıkım kararı gereğince yıkımı yapmak zorundayım. Buradan Zafer Çarşısı esnafına sesleniyorum. Sizler, rızkını oradan çıkaran esnaflarsınız. Bir kamu yöneticisi olarak sizleri alelacele sokağa atma gibi düşüncemiz olamaz. Ancak işbirliği içerisinde ben size yardımcı olma sözü verdim” dedi. Zafer Çarşısı esnafına yeni yer yapma zorunluluğu olmadığı halde, bir kamu yöneticisi olarak makul, mantıklı ve vicdanlı davranmak gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, “Size şehir merkezinde, alışverişin yoğun olduğu bir yer yapmam lazım, ama yer sorunu yaşıyorum. Şu anda en uygun yer Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin, katlı otoparkın yanındaki alan. Bunun tahsisi konusunda Milli Emlak’a yazımızı yazdık. Netice bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tevfik Sırrı Gür Katlı Otoparkı hizmete açılıyor”

Tevfik Sırrı Gür Katlı Otoparkı’nın son durumu ile ilgili de bilgilendirme yapan Başkan Seçer,  “Burayı da hizmete açmak için Milli Emlak, Çevre Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün imzasını bekliyoruz. Vali’nin görüşüne sunulmuş. Bu hafta içerisinde evrağın imzalanacağı bilgisini verdiler. Evrak imzalanır imzalanmaz gerekli çalışmalar yapılıp, Tevfik Sırrı Gür Katlı Otoparkı’nı hizmete açacağız” dedi.

“Madde bağımlılığıyla mücadelede, üzerimize düşeni tüm birimlerimizle yapıyoruz”

Bir Meclis üyesinin madde bağımlılığı ile mücadele eden çocukların tedaviden sonra topluma kazandırılması ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesi olup olmayacağı ile ilgili sorusu üzerine Başkan Seçer, “Madde bağımlılığıyla mücadele bir ihtisas konusu. Bunlar belirli yasal prosedür çerçevesinde olan işler. Her kamu kurumu istediği gibi bir icraat yapamaz. Bu mücadele içerisinde üç safha var. Bir önleyici safha, bir tedavi edici, bir de sosyalleştirici safha. Biz önleyici safhada, ilgili tüm birimlerimizle çalışıyoruz. Öneri projeniz varsa, örnek projeniz varsa seve seve de kabul ederiz, ama bize ait olmayan bazı görev alanlarında da durumdan vazife çıkaramayız” ifadelerine yer verdi.

“Bir sonraki dönemde majör projelerin başında sosyal konut hamlesi olacak”

Sosyal konut projeleri ile ilgili olarak da bir değerlendirmede bulunan Başkan Seçer, göreve başlamadan önce, 5 yıllık süreç içerisinde toplu konut işine veya sosyal konut projelerine giremeyeceğini söylediğini belirterek, “Geriden gelen 550 milyon dolarlık bir borç devraldım ve bu borcu şu anda 150 milyon dolar seviyelerine düşürdük. Yaklaşık 400 milyon dolarlık borç öderken, aynı zamanda Anamur’dan Tarsus’a her alanda kaliteli hizmet yapmak kolay iş değil. Ama sözümdür; Allah nasip eder, sağlığımızda bir sorun olmaz aday olur, halkın karşısına çıktığımızda, seçim manifestomuzda yer alacak majör projelerin başında sosyal konut hamlesi olacak” dedi.

Gündem dışı konuların ardından komisyonlara havale edilen 42, birimlerden gelen 4 madde olmak üzere toplam 46 madde oylandı.

Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: "Adalet, Milletin Teminatıdır"

Türkiye'nin güvenilir insan kaynakları ve işe alım platformu olan Secret CV

Tartıştığı Gelinini 5 Yaşındaki Kızının Güzü Önünde Bıçakla Öldürdü

Lokman Hekimin Çırağı Sinema Yolculuğu Başlıyor

Kurtsan Robot Kol Kapatma: Esneklik ve Üstün Performans

Ankara Botoks Merkezi Profesyonelleriyle Kırışıklıklara Elveda

Kaymakam Duru’dan Öğrencilere Emniyet Kemeri Uyarısı

Bozyazı’da Mutluluğa İlk Adım: Zeynep Uysal ile Gökhan Kurt Nişanlandı

​Gezegenimizdeki Gerçek Su Miktarı Geleceğe Dair Endişeleri Artırıyor

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Endüstriyel Temizlikte Yeni Nesil Yaklaşımın Öncüsü Tahawash ile Fark Yaratın

Motorcu Küçük Dayı Yeni Yerinde

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kardeş Kent Bingen, Ekim ayında Anamur Belediyesi’ne Hasta Nakil Ambulansı Hibe Edecek.

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

Kaymakamlıktan Su Kaplumbağalarına Can Suyu

Bozyazı Gölevezi ve Kavutu Gülnar 8. Ekonomi Sempozyumunda

Gökyüzünde Gizemli Işıklar Anamurda da Dikkatli Gözlemcilerin Takibindeydi

Bez Kalemlik ile Doğal ve Sağlıklı Seçenekler

Popo Büyütme ile Brezilya Kalçalarının Sırrını Keşfedin

Meme Dikleştirme Operasyonları ile Daha Doğal ve Çekici Görünüm

​Anamur'da Elektrikli Bisiklet Kazası: 2 Yaralı

Güvenli ve Verimli Çalışma için İdeal Ekipmanlar

Modern Moda Dünyasında Abiye Elbiseler: Stil, Kombin ve Tavsiyeler

Husi Başbakanı İsrail Saldırısında Öldü

Ataşehir’de Ev Dekorasyon ve Tadilat Hizmetlerinde Şahin Dekor’un Farkı

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Yükleniyor

Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: "Adalet, Milletin Teminatıdır"

Tartıştığı Gelinini 5 Yaşındaki Kızının Güzü Önünde Bıçakla Öldürdü

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.