-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,00
-
EURO
51,26% 0,00
-
GRAM ALTIN
6404,86% -0,01
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Başkan Kılınç’tan İtiraz Listesi
Mithat ÜNAL-Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, seçildiği günden bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı hizmet sürecinde yaptığı itiraz listesini basınla paylaştı.
Mithat ÜNAL-Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, seçildiği günden bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı hizmet sürecinde yaptığı itiraz listesini basınla paylaştı.
5 Binlik İmar Planını Adil Bulmadığım İçin İtiraz ettim
Anamur 82 Sosyal Tesisleri’nde Basınla kahvaltılı bir toplantı düzenleyen Beledediye Başkanı Hidayet Kılınç, öncelikle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken 5 binlik imar planı üzerinde adil olmadığına inandıkları yerlerde itirazları olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç; “Yüz binlik plan yönetime sunulmuş. Yani Mersin büyükşehir Belediyesine sunulmuş. Yüz binlik şehircilik planını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapar, 5 binlik planı Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapar, binlik planı da ilçe belediyesi yapar. Şimdi bu beş binlik planlarla alakalı olarak özellikle, çok ciddi problemler oldu. Çünkü plan üzerinde çok oynandı. Plan önce yapıldığı zaman biz baktığımız zaman planın Anamur’un gerçeğine yatmıyor. Plan üzerinde çok oynandı, çok müdahale edildi. Bu plan üzerinde oynanması neticesinde de zaten plan askıya çıktığında bize de bildirildi. Ancak plan bize verilmedi.” Dedi. Resmi yazı yazıldıktan sonra planın kendilerine bildirildiğini kaydeden Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Mersin Büyükşehir Belediyesinin bu planı takip eden hiçbir teknik elemanının olmadığını ancak Anamur Belediyesi’nin iki tane şehir plancısı ile takip ettiklerini kaydetti. Kılınç itiraz nedenlerinin, 1.60’lık ölçülerin birlik olmasına itiraz ettiklerini, çünkü vatandaşın yerlerindeki ölçülerin adil yapılmadığına inandıklarını ve bu nedenle vatandaş lehine itirazda bulunduklarını söyledi.
Dragon Parkı Büyükşehir’in Görev Alanında
Öte yandan Dragon Parkının atıl vaziyette olmasının sorumlusu olarak da Mersin Büyükşehir Belediyesi işaret eden Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “Yasa, 15 bin metrekarenin üzerindeki park alanlarının bakım ve onarımını Büyükşehir Belediyelerine veriyor. Bakın sahil bandına yeni bir park yaptık. Işıl ışıl… Aileler istedikleri gibi gezip dolaşıyor. Ama Dragon Parkı’nda aynı şey değil. Her yeri karanlık, bakımsız. Ben burasının bütün sorumluluğunu almaya hazırım. Ancak yasal olarak elimden bir şey gelmez. 30 bin metrekarelik bir alan. Bana versinler hemen yapayım.” Dedi.
Anamur İçmesuyu Muamması Devam
Anamur İçme suyunun yapılmasının da Mersin Büyükşehir Belediyesinin yetki alanında olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamur İçme suyu şebekesinin ve ana hattının yapımı için Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz müracaatta bile bulunulmadığını öğrendiklerini ifade etti.
Kaş Yaylası Kızılçukur Katı Atık Deposunun Islahı Mersin Büyükşehirin sorumluluğunda
Anamur katı atıkların alınması konusunda da Mersin büyükşehir Belediyesi ile Anamur İlçe Belediyesi’nin yetki sınırları olduğunu hatırlatan Başkan Kılınç, özellikle yayla yolu üzerindeki Kaş Yaylası Kızılçukur katı atık depolama merkezinin ıslah edilmesinin de sorumlusu olarak Mersin büyükşehir Belediyesi gösterdi.
Organize Sanayi Bölgesi 3 Yıl İçinde Hizmete Girecek
Toplantının devamında Güneybahşiş Mahallesinde yapım aşamasına gelen Organize Sanayi Bölgesinin 3 yıl içinde bitirileceği sözünü veren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, önümüzdeki yıl içerisinde ise Anamurluların doğal gaz yakmaya başlayacağını söyledi.
Sokak ve Caddelerdeki Görev Sınırı Belli
Kılınç, sokak ve cadelerde, grup yollarının yapımı, bakımı ve onarımında da yetki sınırları olduğunu söyleyen Kılınç, bu konuda da Mersin Büyükşehir Belediyesini Anamur, Bozyazı ve Aydıncık gibi merkeze uzak ilçelere daha az hizmet
götürdüğünü iddia etti.

Genel Başkanım Ne Görev Verirse Hazırım
Basının soru ve cevaplarını da cevaplayan Kılınç, bundan sonraki siyasi hedefi konusunda sorulan bir soru üzerine; “Genel Başkanım ne göre verirse ona hazırım. Anamur Belediye Başkanlığına Aday ol der, olurum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ol. Der olurum. Milletvekili adayı ol der olurum. Hatta şu mahalleye muhtar adayı ol.” Der olurum. Genel başkanların talebi olmaz. Ama bizim talebimiz olabilir. Şu ana kadar bir talebim olmadı.” Dedi.
Toplantının sonunda Şehit Atanur Bal Pazar yeri üzerinde bulunan Atatepe arkasında Anamur Belediyesi tarafından yapımı devam eden ‘Recep Tayyip Erdoğan.’ Mersire alanını basına gezdirdi. Başkan Mesire alanının 29 Ekimde açılacağını da sözlerine ekledi.

Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Yükleniyor


