Başkan Büyükkılıç, Felahiye’de nohut hasadı yaptı

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’de nohut hasadı yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde tarıma destek amacıyla “Üretim Sizden Destek Bizden” projesi kapsamında gerçekleştirilen Nohut Hasa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde tarıma destek amacıyla “Üretim Sizden Destek Bizden” projesi kapsamında gerçekleştirilen Nohut Hasat Günü Töreni’ne katıldı.

Kayseri’nin Felahiye ilçesinde düzenlenen törende Başkan Büyükkılıç ve Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ile birlikte biçerdöver kullanarak, nohut hasadını gerçekleştirdi.

Felahiye ilçesi İsabey Mahallesi’nde gerçekleşen Nohut Hasat Günü Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Duran Safrantı, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Tarıma, hayvancılığa ve üretime özel bir önem veren Başkan Büyükkılıç, çiftçinin yanında yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda daha önce ‘Baklagil Üretimini Artırma Projesi’ ile toplam 20 bin dekar arazide ekimi gerçekleştirilen, bin çiftçi ailenin faydalandığı, 4 milyon 534 bin 900 TL değerindeki azkan cinsi 260 ton nohutun hasadına başlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende çiçeklerle karşılanan Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, “Haftaya çok güzel verimli bir çalışma ile başlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Destek bizden, üretim sizden diyoruz. Değerli çiftçi kardeşlerim biz sizleri seviyoruz, bizler de çiftçi dostuyuz. Elbette üretenin hizmetkarıyız” dedi.

“Üreten olacağız ve kimsesizin kimsesi olacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilkeleri doğrultusunda üreten olmaya devam edeceklerini vurgulayan Büyükkılıç, “Son süreçte gördük ki kendi kendimize yettiğimiz gibi ihracat da yapabilecek, ihtiyacı olanın da elinden tutacağız. Cumhurbaşkanımız, mazlum insanların sesi Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkeleri doğrultusunda üreten olacağız ve kimsesizin kimsesi olacağız. Bu laf ile olmaz, üretmekle olur, ürettiğini paylaşmakla olur” diye konuştu.

“Çalışkan çiftçilerimize destek veren olacağız”

Başkan Büyükkılıç, talep gelen 5 ilçeye nohut desteği verdiklerini belirterek, “Biz mazeret üreten olmayacağız, hizmet üreten olacağız. Çalışkan çiftçilerimize destek veren olacağız. Akkışla, Felahiye, Özvatan, Sarıoğlan ve Sarız’ımıza nohut desteği verdik. 20 bin dekar arazide ekimi gerçekleştirilen nohuttan biz 5 milyon TL harcayarak desteğimizi sağladık.” dedi.

Nohut desteği dışında diğer bakliyatlar konusunda da destek verdiklerine değinen Büyükkılıç, “Hatırlanacağı üzere Anadolu’nun Bereketi Buğday Projesi’nde İl Tarım Müdürlüğü’müz ile birlikte bin 86 ton yazlık ekmeklik buğday dağıtımı yaptık. Bu yapılan çalışma, 47 bin 217 dekara ekimi yapılmış, 915 çiftçimizin faydalandığı 5 milyon TL maliyetli projeydi. 2022 yılı tohum dağıtımlarımızda 820 çiftçimizin kullanması için 191 ton aspir tohumu dağıttık. Aynı şekilde 3 bini aşkın çiftçimizin faydalanacağı, on binlerce dekar alana ekimi yapılan 2 bin 605 ton tohum dağıtımı 21 milyon TL’yi bulan yatırım gerçekleşti.” ifadesinde bulundu.

Büyükkılıç’tan, tarım ve hayvancılık alanında önemli hizmet ve yatırımlar

Tarım ve hayvancılık alanında gerçekleştirdikleri yatırımların bazılarını anlatan Büyükkılıç, “6 milyon TL değerinde ahırda hayvancılık yapan vatandaşlarımıza yüzde 50 su faturası ödeme desteği verdik. 400 bin TL değerinde arı kolonisi desteği verdik. Üretilen ballarımız marka haline gelmeye başladı.” diye konuştu.

Değeri 43 milyon TL olan sulama suyu tesisi yapıldığını belirten Başkan Büyükkılıç, “ 40 bin dekar arazi, yağmurlama ve damlama sulama sistemi ile sulamaya açıldı. Ziraat odalarımıza 11 adet traktör dağıtımı yaptık, lavanta ve çilek fidesi alımı ve ekimini sağladık. Develi Süt Ürünleri Üreticiler Birliği’ne silaj paketleme tesisi çalışmasını yaptık, şimdi de bu konuda süt ürünleri ile ilgili desteklerimizi sürdürdüğümüzü, diğer ilçelerimizden gelen talepler ile çalışmalar yaptığımızı hepiniz takip etmektesiniz. 4 bin 300 koyun dağıttık, bu sene inşallah en azından iki misline çıkar” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Türkiye’de 30 büyükşehir belediyesi arasında yatırımlara en fazla pay ayıran Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin birinci sırada yer aldığını belirterek, 1,5 milyarlık ek bütçe yaptıklarını hatırlattı.

“Cadde cadde, sokak sokak hizmet veren başkanımıza teşekkür ediyorum”

Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun da hasat törenindeki konuşmasında, cadde cadde, sokak sokak hizmet veren Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Çiftçisinin ürününü değerinin üzerinde bir fiyat veren bir Cumhurbaşkanı, çiftçisine destek veren bir büyükşehir belediye başkanı ve ekibi, çiftçisinin her daim yanında olan ve her konuda bilgilendiren, destek veren tarım il müdürlüğü ve ekibi ve emeğini esirgemeyen, gayretli, çalışkan, eli nasırlı çiftçilerimiz hep birlikte bir arada. Bundan dolayı da mutluluk duyuyorum.” ifadesinde bulundu.

Eskiden kısıtlı imkânlar ve ödeyemediği borçlar içerisinde üretim faaliyetlerinde bulunan çiftçilerin, günümüzde ise binbir kalemde ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ettiği konuşmasında Coşkun, “Şimdi binbir kalemde destek veren bir devleti, yine her konuda, her alanda hizmet veren, adeta insanın damarında işleyen kan gibi 16 ilçede ayırdım yapmadan, her ilçeye aynı bakış açısıyla kucaklayarak, cadde cadde, sokak sokak hizmet veren büyükşehir belediye başkanı ve ekibi var” diyerek, verilen desteklerden dolayı başta büyükşehir belediyesi olmak üzere emeği geçen her kuruma tek tek teşekkür etti.

“Kayseri’mizin büyük bir baklagil yetiştirme kapasitesine sahip olduğu bilinen bir gerçektir”

Tarım alanlarının kullanımının etkinleştirilmesi projesi,  “Nohut Hasat Töreni”nde konuşan Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise Kayseri’nin büyük bir baklagil yetiştirme kapasitesine sahip olduğunu belirterek, “2022 yılında bakanlığımızca uygulanan ve Büyükşehir Belediye’mizin desteklerini esirgemediği Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Nohut Hasat Töreni’nde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Yemeklik tane baklagiller iklim ve toprak isteklerine bakıldığında ülkemizin ve özelde Kayseri’mizin büyük bir baklagil yetiştirme kapasitesine sahip olduğu bilinen bir gerçektir. Bakanlığımız bakliyat politikaları çerçevesinde TMO 2018 yılından itibaren baklagil alım garantisi vermeye başlamış ve bu hamle sonrasında ülkemizde nohut ekim alanları yüzde 32, ilimizde üretim ise yüzde 34 oranında bir artış gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

2022 yılına gelindiğinde Kayseri’de iklim koşulları açısından önceki iki yıla oranla çok daha iyi bir durumda olunduğunun altını çizen Şahin, “2018 yılında 75 bin dekarlık ekim alanından 7 bin 600 ton üretim yapılmışken, bu yıl 133 bin 500 dekar alanda 19 bin 123 ton üretim gerçekleşmesi planlanmaktadır. Üretim alanlarının artmasında bakanlığımızca uygulanan Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde kendi bütçemizden oluşturduğumuz 78 tonluk nohut dağıtımına, bu konuda desteklerini yine her zaman olduğu gibi esirgemeyen Büyükşehir Belediye’miz tarafından verilen 260 ton tohumluk daha eklenmiş ve bu eklenen tohumlar ekip arkadaşlarımızla beraber üreticilerimize dağıtılmıştır” ifadelerini kullandı.

“Tarım dostu büyükşehir belediyesi”

İl Tarım ve Orman Müdürü Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a tarım alanındaki desteklerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, öncelikle vermiş oluğunuz desteklerden dolayı tarım dostu Büyükşehir Belediyesi unvanını bir kez daha hatırlatıp ve bu konuda vermiş olduğunuz desteklere bir kez daha teşekkür ederek beraberinde bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’müz ve belediyemizin vermiş olduğu bu tohumlarla sahadan hiçbir zaman geri durmayan değerli üreticilerimize şahsım, kurumum ve temsil ettiğim Tarım ve Orman Bakanlığı adına teşekkür ediyorum. Hasadımızın bereketli ve verimli olmasını temenni ediyorum.”

“Destek sizden, üretmek bizden”

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, “Belediyenin sadece görevi kaldırım yapmak, su getirmek, ulaşımı yapmak değil, öyle bir şey olmadığını anladık. Sağ olsun başkanımız bu sene iki yüz ton, iki yüz elli ton civarında bir nohut tohumu dağıttı. Sarıoğlan ilçemize, Felahiye ilçemize, Özvatan ilçemize, Sarız’a, Akkışla’ya bizim Kocasinan’a da başka ürünleri dağıttı onunla mutluyuz, Allah razı olsun.” dedi.

“Büyükşehir’in her köyde, her yerde bir izi var”

Güneş ayrıca, Kayseri’de nereye gidilse Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışması olduğunu ifade ederek, “Şartlar ne olursa olsun, ülkemiz için, insanlar için, devlet için üretmeye devam edeceğiz. Bize her konuda destek verdiğiniz için, Büyükşehir’in her köyde, her yerde bir izi var. Bir çeşmenin başına varıyoruz sıvat var, bir yere varıyoruz nohut var, bir yere varıyoruz, aspir var, bir yere varıyoruz yem bitkisi var, bir yere varıyoruz arazi yolları yapılıyor. Başkanım yaptığınız hizmetlerden dolayı çiftçilerimizin adına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu ve projede emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti.

Başkan büyükkılıç, biçerdövere binerek, buğday hasadını gerçekleştirdi

Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra proje kapsamında çiftçilere dağıtılan tohumla üretilen nohudun hasadı dualarla yapıldı. Başkan Büyükkılıç, Başkan Coşkun ile birlikte biçerdöver kullanarak, nohut hasadını gerçekleştirdi.

Hibya Haber Ajansı



Anahtar Kelimeler:

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Antalya'da Filistin İçin Barış Masası Kuruldu

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

Gönülden Sevenler ile Hayatınızı Değiştirin

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Albatros Kuşundan İnsanlığa Sunulan Muhteşem Efsane

MHP’li Uysal: Mersin Afet Bölgesi İlan Edilmeli

Gülümsemenin Psikolojik Etkileri Nelerdir ?

Meteorolojiden Anamur-Silifke Arası Fırtına Uyarısı

Efendi Derneği ile Yardımlarınıza Yön Verin: Kurban Bağışı, Su Kuyusu ve Zekat Bağışı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Türkiye'de Çocuklar İçin Altı Bileşenli Karma Aşı Uygulaması Başladı​

Dünyamızın Genel İstikrarı Tehdit Altında

ABD-Çin Rekabeti Tayvan Üzerinden Jeopolitik Krize Dönüşüyor

2025 Küresel Riskler Raporu: Devletler Arası Silahlı Çatışmalar Zirvede​

Kendi Elimizle oluşturduğumuz İklim Krizi Sağlığımızı Nasıl Tehdit Ediyor?

Dünyamız Küresel Ekonomisi ile Zorlu Sınavlarla Karşı Karşıya

ABD-Çin Ticaret İlişkilerinde Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Kahve Bahane

Kırık Saatin Sırrı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

Altın Fiyatlarında Yükseliş Sürüyor

Euro TL Karşısında Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Dolar Kuru 38,06 Seviyesinde, Yükseliş yüzde 0,38

BIST 100 Endeksi 9286,42 Puanla Kapanışını Gerçekleştirdi

Atıl Malzemeler MBB Geri Dönüşüm Atölyesinde Hayat Buluyor

Mersinli Kuyumcular, Yeni Sezon Vitrinlerini IJS Istanbul Jewelry Show İle Yenileyecek

Anamur Gümüş Koleji Öğrencilerinden Polisimize Pastalı Kutlama

Abiye Modasında 2025'in Öne Çıkan Renkleri ve Tasarımları

ABD ile Çin Arasındaki Artan Gerilim Küresel Piyasaları Olumsuz Etkiliyor​

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.