• BIST 100

    10897,18%-1,48
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,42% -0,11
  • GRAM ALTIN

    5392,75% -0,52
  • Ç. ALTIN

    8838,96% -0,95

Başkan Batur sözünü tuttu, Efsane Başkan’ın büstü Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’ndaki yerini aldı

Bir döneme damgasını vuran Efsane Başkan Aydın Erten, ölümünün 22’nci yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

GÜNCEL 11.08.2022 13:21:02 1061
Başkan Batur sözünü tuttu, Efsane Başkan’ın büstü Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’ndaki yerini aldı
Haberi Sesli Oku

Bir döneme damgasını vuran Efsane Başkan Aydın Erten, ölümünün 22’nci yılında düzenlenen törenlerle anıldı. Mezarı başında yapılan anma töreninin ardından Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda Aydın Erten büstünün açılışı gerçekleşti. Başkan Batur, “Aydın Erten’in ismini burada hep birlikte yaşatmak, Aydın Erten’i gelecek kuşaklara anlatmak çok önemli. Biz de onun yolunda belediye başkanlığı yapmaya devam edeceğiz. Halkın içinde, halkın isteklerini yerine getirmek için çalışan bir belediye başkanlığı çizgisini, aynı Aydın Erten gibi, onun yolunda, onun ışığında sürdüreceğiz” dedi.

 

Gültepe’de halkın yararına yaptığı işlerle ve unutulmaz kişiliğiyle efsaneleşen dönemin Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten, ölümünün 22’nci yılında da unutulmadı. Gelenek olduğu üzere, Aydın Erten’in Gültepe Toros Mezarlığı’ndaki kabri başında yapılan anma töreninin ardından, Konak Belediyesi’nin Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda Efsane Başkan’ın anısını ölümsüzleştiren büst açılışına geçildi. Aydın Erten’in dostlarının ve sevenlerinin bir araya geldiği törenlere Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Atila Sertel, CHP 24. dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir İl yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve ilçe yöneticileri, CHP Karabağlar ilçe Başkanı Mehmet Türkbay, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, İzmir 68’liler Platformu Başkanı Gazeteci Okan Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyesi Nail Dağdelen, platform üyeleri, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve Gültepeliler katıldı.

 

Batur: Verdimiz sözü yerine getirdik

 

Büstün açılış töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sözlerine “22 yıl önce yitirdiğimiz ama hiçbir zaman kalbimizden silmediğimiz değerli başkanımızı, bugün bir kez daha anıyoruz. Biraz önce mezarının başındayken, o sevgiyi 22 yıldır içimizden hiç eksiltmediğimizi ifade ettik. Yaptığı çalışmalarla, halka dokunmasıyla halkın gönlünde taht kurmasını bilen, örnek belediye başkanımızı her yıl sevgiyle anıyoruz” ifadeleriyle başladı.  

 

Verdikleri sözü tuttuklarını belirten Başkan Batur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha önce sizlere söz vermiştik. Orman Bakanlığı’ndan bu alanın tahsisini aldık. Buradaki çalışmalarımızı tamamladık ve alanımızın açılışını değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de katılımıyla, mayıs ayında gerçekleştirdik. Burada kafeteryasıyla, macera parkıyla, oyun alanlarıyla, yürüyüş yollarıyla bu bölgedeki önemli bir eksiği tamamlayan bir alan yarattık. Verdiğimiz sözü de yerine getirmiş olduk. Alanın girişine Aydın Erten ismini yazdık ama Aydın Erten’i gelecek kuşaklarla tanıştırmak, Aydın Erten’in kim olduğunu onlara anlatmak, buranın Aydın Erten’le, Aydın Erten dostlarıyla bütünleşmiş bir alan olduğunu da hissettirmek istedik.”

 

 

Emeği geçenlere teşekkür

Aydın Erten büstünün yapılmasında emekleri geçen Aydın Erten dostları Zeki Günen, Nail Dağdelen ve Muhsin Kurt’a da teşekkürlerini ileten Başkan Batur, her yıl Aydın Erten anmalarının sunumunu gerçekleştiren ve geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Sancar Maruflu’yu da anmayı unutmadı. Batur, “Bir kişiyi de anmadan geçemeyeceğim: Sevgili Sancar Maruflu. Her yıl Aydın Erten anmasını, onun sunumuyla yapıyorduk. Onu da bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi. Batur, Konak Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın ve Aydın Erten büstünün kente kazandırılmasından gurur duyduklarını da sözlerine ekledi.

 

 

“Aydın Erten’in ismini burada yaşatmak bizim için bir onur oldu”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Aydın Erten’in halkın içinde olan, halkı için çalışan belediye başkanı çizgisini koruyarak, aynı yoldan yürüyeceklerinin altını çizdi. Aydın Erten’in adını yaşatacaklarını ve gelecek kuşaklara aktaracaklarını vurgulayan Başkan Batur, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Bugün burada, üzerinden 22 yıl geçmiş olmasına rağmen ne mutlu ki unutulmayan bir belediye başkanını anıyoruz. Bizim de her zaman yaşamından, yaptığı çalışmalardan feyz aldığımız çok değerli bir başkan. Onu burada yaşatmak bizim için bir onur oldu. Onun ismini burada hep birlikte yaşatmak, Aydın Erten’i gelecek kuşaklara anlatmak çok önemli. Aydın Erten ölümsüzdür. Her zaman kalbimizde yaşayacak. Onun yolunda belediye başkanlığı yapmaya devam edeceğiz. Halkın içinde, halkın isteklerini yerine getirmek için çalışan bir belediye başkanlığı çizgisini, aynı Aydın Erten gibi, onun yolunda, onun ışığında sürdüreceğiz. Aydın Erten’i bir kez daha sevgi ve rahmetle anıyorum, ışıklar içinde uyusun.”

 

Özuslu: Adı ölümsüz

Alanı İzmir’e ve Gültepe’ye kazandırdığı için Başkan Abdül Batur’a teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Çok güzel bir tesis yapmış. Ancak bu teşekkürü daha da güçlendirmemiz gerekiyor; çünkü böyle bir alana ismi Gültepe’yle, İzmir’le, Türkiye’yle müsemma, Gültepe deyince akla onun geldiği, bütün mücadelesini Gültepe’de yapan, tüm kavgasını Gültepe’de veren, canla başla savaşıp, mücadele edip, bedel ödeyip, bu uğurda genç yaşta hayatını vermeyi bir an bile gözünü kırpmadan, sevgiyle karşılayan ve ‘Aslolan direnmektir’ demeyi başarmış bir belediye başkanının, bir halk adamının, Aydın Erten’in adını vermesi çok daha anlamlıydı, çok daha güzeldi. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun başkanım” dedi. Rekreasyon alanı ve büstünün açılmasıyla Aydın Erten’in adının ölümsüzleştiğine işaret eden Özuslu, Aydın Erten’in anısı önünde saygıyla eğildiğini dile getirerek, “Bugün ölümünden sonra bile ismi anılıp yaşatılıyorsa onun belediye başkanlığına getirdiği anlayış üzerine, toplumcu belediyecilik anlayışı üzerine kafa yormamız gerekir” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Dağdelen: 68’liler olarak teşekkür ediyoruz

İzmir 68’liler Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Nail Dağdelen de konuşmasında “Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur, yapacağım dediğini yapan, verdiği sözü tutan bir başkan. Abdül Başkanım, size çok teşekkür ediyoruz. Anlaşılan o ki bundan sonra da 68’liler olarak, Konaklılar olarak, İzmirliler olarak Abdül Başkanımıza daha çok teşekkür edeceğiz” dedi.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Dr. Ayşe Nur Şen'in Turunç Çiçeği Kadınları Konuşuyor

Deniz'den , Kuzeyhan Dahın, 1 Dönümden 1 Dal Muz Ver, DMD hastalığı, Anamur muz kampanyası.

AKOM, ‘Uzaktan İzleme Sistemi’ ile Müdahale Gücünü Artırdı

MERCEK’TE SAÇ RENKLENDİRME KURSU HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Ankara Konut Piyasasında Çarpıcı Artış: Satılık Stok 90 Bini Geçti

Ünal'ın AN Kitabı Googlenin Yapay Zekasında

Anamur’un Yer Altı Sırları: Nevzat Çağlar Karstik Şekillerin İzinde

Koyu Lacivert Jean Kombinleriyle Göz Kamaştırın

Pasyone ile Sneaker Modasına Ayak Uydurun

BIST 100 Günü Düşüşle Kapattı: Piyasalarda Temkinli Bekleyiş Sürüyor

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Büyükşehir’in Çocuk Kampüsleri Cumhuriyet Coşkusunda Tek Yürek Oldu

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

Cumhuriyetimizin 102. Yılı Anamur’da Coşkuyla Kutlandı

Neden Bazı Türk Erkekleri Eskortlara Gidiyor? İşin Aslı.

Mide Balonu Nedir? Kimlere Uygun, Nasıl Uygulanır ve Ne Beklemeli?

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

ANAMUR BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, TROPİKAL VE TARIM FUARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Kaşdişlende Feci Kaza Öğretmen Yaşamını Yitirdi, Bir kişi Ağır Yaralı

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Yüzyılın Konut Projesi Açılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Uzman Ortopedist

Yükleniyor

Deniz'den , Kuzeyhan Dahın, 1 Dönümden 1 Dal Muz Ver, DMD hastalığı, Anamur muz kampanyası.

AKOM, ‘Uzaktan İzleme Sistemi’ ile Müdahale Gücünü Artırdı

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.