-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,25% -0,02
-
EURO
51,33% 0,08
-
GRAM ALTIN
6620,39% -0,02
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Başkan Altay: “Dünyadaki Sorunlar Ümmet Bilinci ile Çözülecektir."
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 4. Uluslararası İmam Hatip Mezunları Buluşması’nda 70 farklı ülkeden öğrencilerle buluştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 4. Uluslararası İmam Hatip Mezunları Buluşması’nda 70 farklı ülkeden öğrencilerle buluştu.
Başkan Altay, dünyadaki sorunların Müslümanlar arasında ümmet bilincinin kazanılmasıyla çözüleceğini belirterek, “Bu salonda bir araya geldiğimiz gibi dünyanın her yerinde meselelerimizi konuşmayı, bir arada olmayı ve sesimizi çıkarmayı başarabildiğimizde zaten ortada büyük bir sorun kalmayacaktır. Uluslararası İmam Hatiplerimizin böyle bir misyonunun olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin katkılarıyla Uluslararası İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Konya’da düzenlenen 4. Uluslararası İmam Hatip Mezunları Buluşması’na katıldı.
Endonezya, Ukrayna, Etiyopya, İran, Mısır, Yemen, Tanzanya, Afganistan, Burundi, Arakan, Burkina Faso, Demokratik Kongo, Kamerun gibi 70 farklı ülkeden öğrencilerle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dünyadaki sorunların Müslümanlar arasında ümmet bilincinin kazanılmasıyla çözüleceğine işaret etti. Başkan Altay, “Biz ümmet olmayı başardığımızda zaten ortada bir sorun kalmayacağı aşikar. Bugün bu salonda bir araya geldiğimiz gibi dünyanın her yerinde meselelerimizi konuşmayı başarabildiğimizde, bir arada olmayı başarabildiğimizde ve sesimizi çıkarmayı başarabildiğimizde zaten ortada büyük bir sorun kalmayacaktır. Uluslararası İmam Hatiplerimizin böyle bir misyonunun olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizin bir arada olmanızdan, bir dernek çatısı altında birlikte hareket ediyor olmanızdan büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.
“BİR ARAYA GELMELİYİZ, KAYNAŞMALIYIZ VE BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”
Hazreti Mevlana’nın diyarında, Selçuklu’nun Darü’l Mülkü’nde farklı ülkelerden gelen öğrencileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Altay, “Hepiniz ülkelerinizden uzak coğrafyalardan ülkemize bir ulvi amaç için geldiniz. İlim tahsili için buradasınız. Ve sonrasında da hayatınıza, ülkemizde devam ediyorsunuz. Ama asıl amacın burada edindiğiniz birikimleri ülkelerinize giderek yaşatmak olduğunu asla unutmamak lazım arkadaşlar. Bu eğitimin temel mantığı da bu aslında. Burada bir araya gelmeliyiz, kaynaşmalıyız; ülkelerimize gittiğimizde de bu birlik, beraberlik ve iletişime, birlikte hareket etme vasfına, burada kazandıklarımıza devam etmek zorundayız. Bir arada olmanızı çok önemsiyor ve sizleri burada misafir etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’mizin çok emeği var. Ben değerli başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“BU EĞİTİMİN TEMEL MANTIĞI BİLGİ PAYLAŞIMI”
Bilgi paylaşımının önemine dikkat çeken Başkan Altay, “Bir aradayız ve birikimlerimizi paylaşmayı arzu ediyoruz. Çünkü birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyimiz var. Ama en önemlisi, birbirimizden öğreneceğimiz konu; ümmet bilinci ve Müslümanların meselelerinde birlikte hareket edebilmek... Dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur varsa hep birlikte ses çıkarabilmemiz, ülke coğrafyalarımızdaki sorunları halledebilmek ve en önemlisi de gittiğimizde ülkelerimizin gelişmesine, ülkelerimizin ekonomisine, siyasetine, ticaretine katkı sağlamak. Bunu Türkiye’yi unutmadan yapmak. Ben gönül bağınızın bizlerle olduğunu biliyorum. Ama sadece bizlerle olmanız yetmez. Kendi içinize de bu gönül bağının artarak devam etmesi lazım. Bir Sudanlı kardeşimizin Bangladeşliyle, bir Çadlı kardeşimizin Bosna Hersekli kardeşimizle mutlaka gönül bağı kurması lazım. Ben bu işi bunun için önemsiyorum.” cümlelerine yer verdi.
Başkan Altay, Uluslararası İmam Hatiplerin açılmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a bu vizyonu kazandırdığı için teşekkür etti.
Buluşmaya Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ali Cahit Tekin ve Uluslararası İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Muhammed Hasan Kabir de katıldı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Yükleniyor


