Tarih: 07.09.2024 00:27

Balon Balığı 70 Yaşındaki Tatilcinin Ayak Parmağını Kopardı

Facebook Twitter Linked-in

Mersin’in Bozyazı İlçesi’nde köpek balığı bir kişinin ayak parmağını kopardı. Alınan bilgilere göre olay, tatilcilerin uğrak yeri Bozyazı'nın gözde koylarından Lalezar'da meydana geldi. Saat 10:00 civarında, 70 yaşındaki A.D. isimli tatilci denize girdiği sırada balon balığının saldırısına uğradı. Çevredeki  tatilcilerin gözleri önünde gerçekleşen olayda, Balon balığı, A.D.’nin ayak parmağını kopardı.
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, A.D.'yi Anamur Devlet Hastanesine sevk etti. Şans eseri hayati tehlikesi bulunmayan talihsiz adam, hastanede tedavi altına alındı. 
Balon balıkları güçlü çenesi, sert ve keskin dişleri ile demiri bile koparıyor
Uzmanlar, balon balıklarının bu kadar tehlikeli olabileceğini hatırlatarak, bölgedeki vatandaşları ve tatilcileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Balon balıklarının güçlü çeneleri sert ve keskin dişleri ile demiri bile koparabildiklerini kaydeden uzmanlar, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar. 2 yıl önce de Antalya da bir çocuğun parmağını koparan balon balıkları, son dönemlerde artan saldırılarıyla dikkat çekiyor. Yetkililer, özellikle sıcak yaz aylarında denize girenlerin bu tehlikeli canlılar karşısında tetikte olmaları gerektiğinin altını çiziyor.  Bozyazı’da yaşanan bu dehşet dolu olay, tatilciler arasında büyük bir korku yaratırken, "Balon Balığı Kabusu" gittikçe büyüyen bir tehlike olarak karşımıza çıkıyor. Kaynak: Anamur Manşet




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —