• BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,49% -0,88
  • GRAM ALTIN

    7590,72% 2,09
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Bakan Soylu: ″Şanlıurfa’da 12, Adıyaman’da 2 can kaybımız var″

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nurettin Nebati ve Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Şanlıurfa'da selden etkilenen bölgelerde incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 15.03.2023 16:02:36 1040
Bakan Soylu: ″Şanlıurfa’da 12, Adıyaman’da 2 can kaybımız var″
Haberi Sesli Oku

Bakan Soylu'nun konuşmasında bazı satır başları şöyle:

“Bakanlarımız geldiler orada bir değerlendirme daha yaptık. DSİ burada karayolları burada genel müdürlerimiz burada bölge müdürlerimiz burada ardından da yine Karaköprü aslında Sırrın deresi Karşıyaka mahallesinin olduğu alana doğru intikal ettik oradaki hasarı da tahribatı da gördük.

Burada 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Biraz önce bir vatandaşımızın daha hayatını kaybettiği bilgisi geldi 11 idi. 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu anda 3 ihbar var. İki ihbar bir tır şoförümüzün Bozova’daki kaybı ihbarı diğer ihbar da Piazza Alışveriş merkezinin alt katındaki temizlik görevlisi ile alakalı bir ihbar. Tam değindiremediğimiz ama çalışmalarımıza devam ettiğimiz bir ihbar var. Toplam 3 yerde arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.

Şanlıurfa’da 12 vatandaşımız hayatını kaybetti, Adıyaman’da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 vatandaşımızla ilgili de arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.

Belediyelerimiz sahada çalışmaya devam ediyorlar bakanlarımızla birlikte burada yeni görevlendirmeler de yapıldı sabaha kadar da çalışılacak. Hasar tespit çalışmaları da maliye bakanımızın talimatıyla başladı. Yarın ilk tespitlerle gerek evlerde ve konutlarda hasarlar var onlara ilk ödemeyi gerçekleştireceğiz. Şanlıurfalı hemşehrilerimize geçmiş olsun. Şanlıurfa’nın kırsal ilçelerinde de taramalar yapıldı genel anlamda olumsuzluk yok tahribatlar var ama hayatın olağan akışını tamamen etkileyecek bir halle karşı karşıya değiliz. Bozova - Hilvan yolunda iki yerde çökme meydana geldi. Buradaki çalışmalar devam ediyor onarılacak. DSİ ile beraber Akçakale Şanlıurfa yolunda epey bir su bastı daha doğrusu suyun bir bölümünü oraya doğru boşalttılar şehre tam intikal etmesin diye. Oradaki çalışmaları da birlikte DSİ ile Karayolları Genel Müdürlüğü bu çalışmaları devam ettiriyorlar.

Vahit Kirişci’nin konuşmasından satır başları ise şu şekilde:

“Şanlıurfamıza, Adıyamanımıza ve Malatyamıza geçmiş olsun diyorum. Her 3 ilimiz de 6 Şubat depreminden etkilenen illerin içerisinde yer alıyor. Şanlıurfa’da 12 Adıyaman’da da 2 olmak üzere 14 kardeşimize rabbim rahmet eylesin yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileri tüm dünyada olduğu gibi bizde ülke olarak bunu yakından hissediyoruz. Bunların önlenmesi adına da 3 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında da Ulusal Risk Kalkanı Modeli adı altında bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmalarla birlikte bu tür doğal afetler karşısında daha güçlü daha dayanıklı sistemler de inşa edilmiş olacaktır. Şanlıurfa’nın uzun yıllar yağış ortalaması 460 kilogramdır. Bunun mart ayı ortalaması 63 kilogramdır ama tam bunun iki katı bir yağış iki günde toprakla buluşmuş durumdadır. Şayet böyle bir yağış 4 kez tekrar edecek ise Şanlıurfa’mızın yıllık yağış ortalaması da bu şekilde karşılanmış olacaktır. Ama tabii ki yıllara yayılması gereken yağışın kısa aralıklar coğrafya ile buluşması işlerimizi de güçleştirmektedir. Tabii ki bu olağanüstü bir durumdur. Şu anda taşkın ve sel hadisesi devam ettiği için sahada çalışmaların kesin neticesinden söz etmek çok doğru olmaz ama ilerleyen günlerde bunların kesinleşmiş hallerini kamuoyumuzla paylaşmış olacağız. Ama şunu belirtmek isterim merkezdeki 3 ilçemiz Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü bunlar en çok etkilenen ilçelerimizdir. Haliliye ilçemizdeki Konuklu, Kısas ve Boydere mahallelerindeki bazı seralarda zarar meydana geldiğini arkadaşlarımız tespit etmiş bulunmaktadır. Ayrıca Harran ilçemizde 5 mahallede burada hububat ekili olan alanlarımızda zarar olduğu şeklinde bir ön tespitleri söz konusudur kati tespitler sular çekildikten sonra yapılmış olacaktır.

Karaköprü ilçesinde 300 arılı kovan zarar görmüş şimdilik 8 büyükbaş ve 8 küçükbaş hayvanın telef olduğu bilgisi de yine arkadaşlarımızın tespitleri arasında yer almaktadır. Çalışmalar tamamlandığında süratle vatandaşımızın zarar ve ziyanı konusunda atılması gereken adımlar konusunda da yardımcı olacağız.

Sel afeti nedeniyle DSİ sorumluluğundaki tüm tahliye kanallarımız açık durumdadır. Harran ve Akçakale tarafında tahliye kanal kapasitelerini aştığı için yer yer taşkınlar ve ulaşımda da aksamalar yaşanmaktadır. Geçmişte yapılmış bazı müdahalelerin de etkisiyle tahliye taşmış ve anayolda ulaşım kapanmış durumdadır. Dereler açık olup tam kesit çalışmaktadır. Bununla birlikte Karakoyun deresinde suyun yatağından taşması nedeniyle dere kenarı yanındaki Karakoyun ve Akabe mahallelerinde bodrum katlarını su basmıştır. Orada yapılan müdahalelerle derenin her iki yakasındaki biriken suların dereye akıtılması konusunda çalışmalar inşallah olumlu neticeler verilecektir. Yağmurun akşama kadar yoğun şekilde devam etmesi bekleniyor diye daha önce bildirimde bulunulmuştu ama yağmurun gece yavaşlayarak sona ereceği hakkında bir bilgimiz var.

Adıyaman ilimizde de aşırı yağışlar sonucu taşkınlar yaşandı. Tut, Sincik, Samsat ve Kâhta ilçelerimizde bağ, Antep fıstığı, incir, dut bahçeleri, buğday ekili alanları ve örtü altı seralar zarar görmüştür. Hayvansal üretimle ilgili de büyükbaş hayvan ve arılı koyan kayıplarının olduğunu bildiriyoruz. Malatya ilimizde ise sel felaketinden dolayı bitkisel ve hayvansal üretime yönelik herhangi bir zaiyat söz konusu değildir. Üç ilimizde de hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.”

Bakan Nebati’nin açıklamarı da şöyle:

“Şanlıurfa şehrimiz sel felaketinden ciddi bir şekilde etkilendi. Özellikle Sırrın, Cavşak ve Karakoyun derelerinin yaşadığımız bu topraklarda bugüne kadar görmediğimiz yoğunlukta yağmur neticesinde taşmaları ve bunun sonucunda da 12 vatandaşımızın kaybına sebep olan ve yaralıların da olduğu afetle karşı karşıyayız. Aynı şekilde Adıyaman’da da aynı afet söz konusu öncelikli rabbim vefat edenlere rahmet eylesin yaralılarına da şifa versin.

Bugün değerli bakanlarımızla beraber birçok evi yerinde ve özellikle de Karakoyun, Sırrın ve Cavşak da taşmış olan derelerin hemen yanı başındaki konutlara ve iş yerlerine ziyaretlerde bulunduk. Maalesef o alandaki konutlar ve iş yerleri çok ciddi bir şekilde hasar görmüş. Bu gece durmayacağız ve sabaha kadar hasar tespit çalışmalarını bir taraftan da defterdarlık elemanlarımız da hızlı bir şekilde yürütecek. Ve yarın gün başlarken hasar tespit çalışmalarının en azından çoğunluğunun bittiği ve AFAD tarafından da ödemelerin hızlı bir şekilde yapıldığı bir güne başlamış olacağız inşallah.”

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

İstanbul’un Hurdacısı ile Güvenilir Hurdacılık Hizmeti Alın!

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu

Sınıf Değil Kaymakamlık Makamı: Anamur’da ‘Yaşayan Demokrasi’ Dersi!

Kaymakam Kemal Duru Muhtarlarla İftarda Buluştu!

Kaymakamlık ‘Vefa’ Rüzgarı Kimsesizlerin Kimsesi Olan Dev Kadro Anamur’da Sahada!

Mersin’de Yatırımın Yeni Rotası: Başkan Seçer’in Vizyonu ve Şehrin Kültürel Dönüşümü

Ensedeki Sessiz Tehlike: ‘Buffalo Hump’ Sadece Estetik Bir Sorun mu, Yoksa Hastalık Habercisi mi?

Mersin’de ‘Efsane’ Sahnede: Bilge Hekim Lokman Binlerce Genci Büyüledi

Dijital Dönüşümde ‘Tren Kaçıyor’ mu? İş Dünyasında Hayatta Kalmanın Yeni Formülü: Stratejik Dijitalleşme!

Doğanın Altın Mucizesi: Bir Damla Balın Serüveni

Şişli Bölgesinde Güvenilir Renault Servis Deneyimi

Beylikdüzü Fiat Servis Hizmetleri

Çiğli'de Lastik Güvenliği ve Profesyonel Destek

Gümüşte "Güvenli Liman" Rallisi: Ons Fiyatı 89 Dolar Sınırını Aştı

Küresel Petrol Piyasasında "Cenevre" Tansiyonu: Fiyatlar Yeniden Yükselişte

Bozyazı’da Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi

Mersin Büyükşehir’den 13 İlçede Gönüllere Dokunan Hizmet: Evde Sağlık ve Bakım Seferberliği

Hisseli arsa satın alırken dikkat edilmesi gereken 5 altın kural

Karıncaların Yaşam Döngüsü ve İbretlik Hiyerarşisi

Şehit Şükrü Ünlü’nün Adı Vefa Sofrasında Yaşatıldı: Anamur’da Anlamlı İftar

Venedik Değil Anamur Abanoz Yaylası: Sular Çekilmiyor, Yaylacı Çaresiz!

​Vali Atilla Toros, Anamur ve Bozyazıda Gönül Sofrasına Katıldı

İş ve Trafik Kazalarında Hukuki Süreç

MERSİN VALİSİ ATİLLA TOROS’TAN ANAMUR ÇIKARMASI

Vali Atilla Toros’tan Bozyazı Tekeli Jandarma Karakolu’na Ziyaret

​Anamur’da Rauf Denktaş Parkı İçin Yeni Dönem

​Bozyazı Basınının Acı Günü: Birgül Turgay

2026’da Akıllı Evlerde Yeni Dönem: Yapay Zeka ile Elektrik Faturalarını %40 Düşürmenin Yolları

Anamur Koordinasyon Merkezi: Bölgesel Hizmetin Yeni Üssü

Bozyazı da Dev Kaçak Sigara Operasyonu: Bozyazı'da 1 Gözaltı

Yükleniyor

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu

Kaymakam Kemal Duru Muhtarlarla İftarda Buluştu!

Mersin’de Yatırımın Yeni Rotası: Başkan Seçer’in Vizyonu ve Şehrin Kültürel Dönüşümü

Bozyazı’da Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi

Venedik Değil Anamur Abanoz Yaylası: Sular Çekilmiyor, Yaylacı Çaresiz!

​Vali Atilla Toros, Anamur ve Bozyazıda Gönül Sofrasına Katıldı

MERSİN VALİSİ ATİLLA TOROS’TAN ANAMUR ÇIKARMASI

Vali Atilla Toros’tan Bozyazı Tekeli Jandarma Karakolu’na Ziyaret

Bozyazı da Dev Kaçak Sigara Operasyonu: Bozyazı'da 1 Gözaltı

Anamur’da Yaşlı Kadını 3 Milyon Lira Dolsndıran Sahte Polisler Tarsus’ta Gerçek Polise Yakalandı

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Anamur’da Kritik Randevu: Derinkuyugücü–Anamur Belediyespor Maçına İki Bölgeden Hakem Atandı

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Sınıf Değil Kaymakamlık Makamı: Anamur’da ‘Yaşayan Demokrasi’ Dersi!

Şehit Şükrü Ünlü’nün Adı Vefa Sofrasında Yaşatıldı: Anamur’da Anlamlı İftar

İŞKUR 2026 TYP Personel Alımı Başladı Mı? Okullara Temizlik Görevlisi Başvurusu

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.