-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Bakan Soylu: “Kılıçdaroğlu bir yalan ve suç makinesidir”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı Afet İletişim Çalıştayı’nda açıklamalarda bulundu.
Bakan Soylu’nun açıklamalarından bazı satır başları şöyle:
“Anayasal bir kurum olan ana muhalefet partisi genel başkanı her gün Türkiye'yi yalanlarla karartmaya çalışmaktadır. Meclis’te çıktı. 100’ü aşkın ByLock'çu milletvekilleri var dedik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çıkıp ‘Tek kişi yoktur, yalan’ dedik. Çıkıp, Külliye’ye giden bir CHP’liden bahsetti. Yalandı, ismini de telaffuz edemedi. Tutuklu gazetecilerle ilgili bir liste yayınladı. Yayınladığı listenin aslında bir terörist listesi olduğu apaçık ortadaydı. En son Yargıtay’ın tutuklu söylediği 2 gazeteciyle ilgili teröristlik bağını çok net bir şekilde ortaya koyduğu bir süreç var. Aynı zamanda daha önce Mersin’deki yaşanan olay söz konusu. Bir tek cümle söylemedi. Yıllardan beri siyaseti yalan üzerine ortaya koymuş bir ana muhalefet partisi genel başkanıyla karşı karşıyayız.
Bu ülkede darbe oldu. Adnan Menderes, idam edildi. Hasan Polatkan idam edildi. Ailelerinden kaç kişi mahkeme bastı? Bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan’a siyasi yasak konuldu, mahkeme bastı. Demirel’e, Ecevit’e yasak konuldu, mahkeme bastı. Özal’a yapılmadık kalmadı bu ülkede. Hatta Demirel, Özal Anayasa mahkemelerinden her zaman şikayet etti. Her birisi bir siyasetçinin veya bir devlet adamının söyleyebileceği düzeyde kaldı. Bir topluma bilgi verme düzeyinde kaldı.
Yalova’da mahkeme basarak, hakime hakaret etti. Tabloyu hep birlikte net bir şekilde görebilme fırsatı sundu. Mersin’de belediye terörist, İstanbul’da belediye terörist. Türkiye2nin her tafaından belediyelere terörist yerleştirdiler. Tüm bunları örtmek için ‘Acaba ben kendi tabanımı, kitlemi bu yalanlarla başka bir noktaya çekebilir miyim?’ endişesi içindedir. Bu ayıptır. Ana muhalefet genel başkanına bir anayasal kurumun temsilcisine yakışmaz.
Türkiye haritasıyla şırınganın yan yana olduğu yabancı dergiler, bu dünyada yayınlandı. Özal, Erbakan, Menderes, Tansu Çiller bundan nasibini aldı. Türkiye’de bundan nasibini almayan kimse kalmadı. Bu bir uluslararası istihbarat oyunudur. Ana muhalefet başkanı bu istihbarat oyununa düşmektedir. Bunu bilerek ve isteyerek yapmaktadır. Gündem değiştirmek istemektedir.
Türkiye’de 2010-2016 15 Temmuz’da uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 941’di. Cumhurbaşkanımızın özellikle FETÖ’de ilgili birimlerden arındırıldıktan sonra toplam bu sayı 941’den 270’e düştü. Türkiye’de uyuşturucu bağlı ölümler 970’ten neredeyse 2006-2007’li yıllara doğru geldi, nüfus artmasına rağmen.
2015 Temmuz- 2016 tarihinde Türkiye’de uyuşturucu satıcılığından içerde yatan kişinin sayısı, 35-36 bindi. Yargı, mahkemeler hep beraber tüm kamu bir araya gelerek, bu sayı bugün 117 bin. Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını gerçekleştirdik. Eroinde yaklaşık 30’a yakın ülkeyle 60’ın üzerinde yabancı operasyon gerçekleştirdik.
81 vilayette her ili 42 kriterle risklendiriyoruz. Her 3 ayda bir bunları derecelendiriyoruz. Her ilçeyi 32 kriterle derecelendiriyoruz ve bunları tamamen sahadaki valilerimiz, kaymakamlarımız, emniyet müdürlerimiz, jandarmalarımız bu 32 kriterin ortaya koyduğu sonuçlarla devam ettirmeye çalışıyoruz.
Türkiye’de hem arzla mücadelede hem taleple mücadelede aynı zamanda rehabilitasyonda tarihinin en önemli dönemlerinden birini yaşamaktadır. Tüm uyuşturucu satanlar ve içenlerle bir anket yaparız, yakalandığı zaman. Bunları değerlendirerek, politikalar ortaya koyarız. En İyi Narkotik Polisi Anne diye projemiz var. 1 milyon anneye ulaştık. Yaygın bir eğitimle 5,5 milyon insana ulaştık. Yaklaşık bine yakın organize suç örgütü sadece uyuşturucuda çökertildi. Geçen yıl 75 milyon kök kenevir, bu yıl 101 milyon kök kenevir, önceki yıl 114 milyon kök kenevir yani narko terörle alakalı Türkiye önemli bir mücadele yapıyor.
Bu ayıptır ya, bu mücadeleyi yapan evlatlarımıza ayıptır. 24 saat uyumayan narkotik polislerimize ayıptır. Sen PKK ile kol kola gir, MLKP'nin adamlarını belediyelere yerleştir, terörist diye bütün gazetecileri zan altında bırak. Allah'tan korkusu yok bunu anlıyoruz, kuldan utanması yok bunu da anlıyoruz. Hem suç duyurusunda bulunduk hem tazminat davası açacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız.
Fetullah Gülen'le görüşmedim dediği görüşmenin yapıp yapmadığını, bunun tanıkları var. Nerede, ne zaman ve kiminle. Bir diş muayenesinde sen kimle bir araya geldin? Burada o tarihte; ki 15 Temmuz girişimi olmadığı anda sen acaba 15 Temmuz girişiminin mottosu olan cümleyi kullandın mı kullanmadın mı?
Büyükelçiler konusunda bir şey söyleyebilirler mi? Yarın öbür gün bunun ses kaydı çıkarsa, bir vatansever bunun ses kaydını mahkemeye gönderirse ne olur? Kılıçdaroğlu bir yalan ve suç makinesidir. Uyuşturucu ticareti suçu karşılıksız kalmayacaktır. Kendi başarısızlığını gölgelemek için yine, yeni, yeniden bir yalana ve iftiraya başvurdu. Peşini bırakmayacağız.”
Hibya Haber Ajansı
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Yükleniyor


