-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,31% 0,21
-
GRAM ALTIN
6313,77% 1,09
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Bakan Özer, il milli eğitim müdürleriyle görüştü
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 19 Kasım'da gerçekleştirilecek Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı öncesinde son değerlendirmeleri yapmak üzere 81 ilin milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 19 Kasım'da gerçekleştirilecek Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı öncesinde son değerlendirmeleri yapmak üzere 81 ilin milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıda il millî eğitim müdürleriyle bir araya gelen Bakan Özer, sınav süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak görüş alışverişinde bulundu.
Toplantıda il millî eğitim müdürlerine illerinde herhangi bir problem olup olmadığını soran Bakan Özer, 'Çok önemli süreçleri birlikte yönettik. Bu sınav sürecinde de cumartesi günü, her sınavda olduğu gibi, Sınav Koordinasyon Merkezinde sınavın koordinasyonuyla ilgileneceğim.' dedi.
Bakan Özer, sınav kitapçıklarının tüm illere sorunsuz bir şekilde ulaştırıldığını belirterek 'Baskı ve sevk sürecinde herhangi bir problem yaşamıyoruz. Sınava ilişkin hiçbir eksiğimiz yok. Sınav kitapçıklarını da 81 ilimizdeki sınav merkezlerine ulaştırdık. Öğretmenlerimizin şartlarını iyileştirmek için elimizden geleni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.
Sınava girecek tüm öğretmemelerimize şimdiden başarılarılar dilerken bu sürecin eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Toplantıya Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Murat İlikhan, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk de katıldı.
70 bin öğretmen görevlendirildi
Millî Eğitim Bakanlığınca 19 Kasım'da gerçekleştirilecek Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için başvuran öğretmenlerden 70 bin kişi görevlendirildi.
19 Kasım 2022'de saat 10.00'da merkezî sistemle tek oturum şeklinde yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı; 81 ilde, 1.489 okulda olmak üzere toplam 28 bin 650 salonda gerçekleştirilecek.
Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi, 150 dakika olacak. Sınav giriş belgesi ile kimlik kontrollerinin ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar saat 9.30'da sınava katılacakları binada hazır bulunacak.
Sınavın değerlendirilmesi 100 puan üzerinden yapılacak. Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. 70 ve üzeri puan alanların başarılı sayılacağı sınavda, her soru eşit puan ağırlığına sahip olacak.
Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022 tarihinde ilan edilecek.
Hibya Haber Ajansı
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


